Kursy Reiki

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Kursy Reiki

Postautor: 000Lukas000 » 28 lis 2013, 15:52

Zastanawiam się nad przystąpieniem do kursów Reiki

Po pierwszej rozmowie jestem sceptyczny, ale chce usłyszeć wasze może bardziej obiektywne zdanie.

Dowiedziałem się że kurs składa się mniej więcej.

I Stopień - dwa dni 400 złotych
II Stopień - dwa dni 600 złotych
III Stopień - dwa dni 1000 złotych

Jak teraz się dowiedziałem to te kursy tyle trwają więc może mój sceptycyzm trochę był zbyt duży koszty też są podobne. Kursy nie zapewniają pracy nad tą energią więc jest to raczej wprowadzenie do tajników.

W usługach które oferują ludziom mają też Tarot, no ale cóż wielu ludzi w to wierzy, można im to wybaczyć, ja nie muszę.

Jedno jest pewne, na mnie wiele nie zarobią jeśli się na to zdecyduję, bo nie zamierzam ani uczyć ani uzdrawiać ludzi za pieniądze.

Na czym to polega i dlaczego jest to takie szybie

Uczy się podstawowych układów i informacji a na koniec kursu jest inicjacja, mistrz zbiera energię i przepycha kanały energetyczne i czakry, w pierwszym stopniu cztery pierwsze czakry.

Jedno jest pewne, u mnie z tymi czakrami będzie miał sporo do przepchnięcia :lol: z testu mi kiedyś wyszło że mam w nich 3 zamknięte a 1 słabą :)

Czekam na wasze obiektywne zdanie
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Re: Kursy Reiki

Postautor: kalatala » 28 lis 2013, 16:20

Zastanawiam się w jaki sposób takie kursy mają pomóc w rozwoju duchowym? Nie neguję, po prostu nie wiem, może mnie ktoś oświecić?
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: oran » 28 lis 2013, 16:44

Lukas jak masz nadmiar w kasie i nie wiesz juz na co je wydać to zrób taki kurs :D
Dodatkowo też tak sądzę jak pisze Kalatala :)
oran

Postautor: 000Lukas000 » 28 lis 2013, 17:09

Ja po prostu mam naturę badacza, chce zgłębić wiedzę na temat energii witalnej. Zbadać inne podejście do sprawy.
Każda wiedza jest rozwojem, umiejętność radzenia sobie z emocjami i większa znajomość swojego ciała też jest rozwojem podobnie jak i możliwość pomocy innym ludziom. Muszę się bliżej sprawie przyjrzeć, dowiedzieć się z jakimi ludźmi mam do czynienia.

Co do pieniędzy, nie mało, i nie powiem że to fajne, zastanawiam się jednak bo wiedza jest dla mnie cenniejsza niż pieniądze a pomoc innym ludziom jest jeszcze cenniejsza. Pewnie zrobię kilka dodatkowych nadgodzin i tym sposobem zarobie jeśli już się zdecyduje.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: kalatala » 28 lis 2013, 17:44

No i fajnie :-) Co nie zabije to wzmocni :-P
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 28 lis 2013, 19:35

mam kolezanke, ktora zrobila dwa stopnie reiki i bardzo sobie chwali...mnie jakos nie ciagnie...ale kazdy ma swoje metody i sciezki....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: 000Lukas000 » 28 lis 2013, 20:44

Nikito, podstawowe więc pytanie, czy to działa? Czy przekonała się o tym twoja koleżanka.
I jak wpłynęło to na jej życie jeśli chodzi o to całe oczyszczanie czakr.

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Krzysztoff » 28 lis 2013, 21:14

Wydaje mi się że jest to praca z energiami i czakrami , czyli to co w spirytyzmie nazywane jest "magnetyzmem"

Ja bym na Twoim miejscu poszedł na pewno na 1 stopień :) , nie rozumiem dlaczego kolejne stopnie są droższe ... ??
Jak bym miał czas poszedł bym jeszcze na Chi Kung (lub inaczej Qigong) - w kierunku uzdrawiania; wydaje się że Chińczycy wiedzą na ten temat najwięcej.
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Krzysztoff » 28 lis 2013, 21:37

Na początek drobne ćwiczenie na prostatę :)

http://www.youtube.com/watch?v=sdJZnFccVnM
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 28 lis 2013, 21:43

Lukas ona sobie bardzo chwali...mowi, ze to dziala i to fantastycznie dziala...czuje pompowanie energii przez czakry i robi sobie zabiegi i innym i pomaga...mowila mi abym to zrobila ale mnie nie ciagnie....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi