OBE ,bądź OOBE

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

OBE ,bądź OOBE

Postautor: |Coca|Cola| » 22 lis 2013, 19:33

Czym tak naprawdę jest OOBE ? :idea:
Awatar użytkownika
|Coca|Cola|

Re: OBE ,bądź OOBE

Postautor: Krzysztoff » 23 lis 2013, 23:37

rozluźnieniem więzów ducha z ciałem, a co chciał byś powiedzieć ?
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: |Coca|Cola| » 24 lis 2013, 12:11

Chodziło mi o to czy pod czas OBE wchodzimy do tego świata ,gdzie znajdują się ludzie po śmierci.
Awatar użytkownika
|Coca|Cola|

Postautor: Krzysztoff » 24 lis 2013, 19:00

Myślę że zazwyczaj jesteśmy przy ziemi , czyli w strefie świata materialnego , natomiast Monroe zdaje się twierdził że zwiedził różne światy duchowe... czyli teoretycznie można ...
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 000Lukas000 » 25 lis 2013, 16:09

przed wszystkim trzeba pamiętać że nie zawsze jak osoba "widzi swoje ciało" to od razu wyszła z ciała, potrzeba testów rzeczywistości, skontrolować to co się przeżyło z światem rzeczywistym po obudzeniu się.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Kościół katolicki a OBE

Postautor: Hansel » 17 gru 2015, 14:44

,,W chrześcijaństwie eksterioryzacja bywa traktowana jako rodzaj okultyzmu. Wskazuje się, że poza ciałem możliwy jest kontakt ze złymi demonami, przedstawiającymi się jako pomocne istoty, co może doprowadzić do opętania.

Świat odkrywany podczas podróży astralnych różni się od świata opisywanego przez Kościół katolicki (brak w nim Boga, piekła i nieba). Odmienne od religijnego, spojrzenie na możliwość istnienia poza ciałem fizycznym jest czynnikiem mogącym doprowadzić do weryfikacji wyznawanego dotychczas światopoglądu i rezygnacji z wiary.

Świadectwa objawień religijnych wydają się blisko związane ze zjawiskiem opuszczenia ciała fizycznego, jak np. wizje nieba i piekła Ricka Joynera, objawienie piekła Billa Wiese,,

Ja tego nie rozumiem: czemu KK tak wszędzie widzi okultyzm a u siebie nie ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Wróć do Pytania i odpowiedzi