Czy to był duch?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Czy to był duch?

Postautor: czarnakrecona » 20 sie 2013, 19:06

Witam i pytam:) Więc sytuacja , śpimy w namiocie z narzeczonym na pewnym podwórku na którym znajduje się bardzo stara posiadłość która pamięta bardzo dużo. Siedzimy bardzo czujnie bo noc wcześniej namiot oblężały zwierzyna. Latarka i wiatrówka pod pachą, więc tak siedzimy a przez posiadłość idzie postać , biała widoczny zarys człowieka i coś do nas mówi a na klatce piersiowej ma widoczne światło jakby ktoś rozmawiał przez telefon i światło padało na dekolt. Idzie tak w naszą stronę i mówi więc zapalamy latarką w te coś poprzedzając to "Co tam?" postać znika . To coś nie miało drogi ucieczki , było bardzo blisko nas jakieś 4 metry więc byśmy widzieli jak ucieka. Do tej pory zastanawiamy się co to było i czy to jest możliwe że to był duch i co od nas chciał. To co do nas mówił w tamtej chwili było dla nas zrozumiałe tak jakbyśmy wiedzieli co nas mówi ale po zdarzeniu wszystko zostało zapomniane. Co do nas mówiło jaki był tego przekaz i czy to był faktycznie duch , zastanawiamy się do tej pory. Co to było i co mogło oznaczać?

A i zaznaczam że to była wieś na której mieszkają 3 domy na krzyż. Nikt nie mógł tak sobie uciec nie zostawiając po sobie cienia pleców lub chociażby dźwięku podczas ucieczki. To coś poprostu znikło od tak dostając strumieniem światła.
-Więc kiedy bywa się razem?
-Nie wiem.
Może wtedy,
kiedy jest się samemu.
I kiedy tego drugiego człowieka już nie ma,
i kiedy wiesz,
że nigdy już nie wróci do ciebie.
Może wtedy jesteś z nim naprawdę i na zawsze.
Jeśli umiesz go pamiętać.
Awatar użytkownika
czarnakrecona

Re: Czy to był duch?

Postautor: Luperci Faviani » 21 sie 2013, 09:46

Trudno powiedzieć.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: czarnakrecona » 22 sie 2013, 23:05

I co nikt nie zna odpowiedzi ? Nikt nie miał z czymś takim do czynienia ??
-Więc kiedy bywa się razem?
-Nie wiem.
Może wtedy,
kiedy jest się samemu.
I kiedy tego drugiego człowieka już nie ma,
i kiedy wiesz,
że nigdy już nie wróci do ciebie.
Może wtedy jesteś z nim naprawdę i na zawsze.
Jeśli umiesz go pamiętać.
Awatar użytkownika
czarnakrecona

Postautor: Luperci Faviani » 23 sie 2013, 09:59

W tym przypadku nikt nie udzieli jednoznacznej odpowiedzi. Nie było nas tam, może to był duch, a może nie. Najczęściej wyjaśnienie dziwnych sytuacji nie wiąże się z jakimiś paranormalnymi zjawiskami.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: cthulhu87 » 23 sie 2013, 11:06

Jakby duchy nie miały co robić, tylko spacerować i znikać koło namiotu. Czy ludzie po śmierci idiocieją?
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 23 sie 2013, 11:50

Ponoć niektórzy tak... :?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: juniperus » 01 wrz 2013, 21:21

Jak powiedział Luperci, trudno jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Mnie osobiście czasami zdarza się, że duch coś do mnie mówi, ja rozumiem go, a gdy odchodzi, moja pamięć jakby została zresetowana i mimo usilnych prób i koncentracji nie potrafię przypomnieć sobie, co mówił. Nie potrafię nad tym jak na razie zapanować. Nie dalej jak przedwczoraj jeden z duchów mówił coś o obowiązku i Bogu, ale tylko te dwa słowa pamiętam, a kontekstu ani trochę. Tak czasem bywa. Jeśli w Twoim przypadku był to duch, niemożliwym jest odpowiedzieć, czego mógł chcieć. Powodów jego ukazania się mogą być tysiące. I na prawdę nie należy tkwić w przekonaniu, że duchy przychodzą tylko po to by straszyć lub krzywdzić. Czasem przychodzą by coś udowodnić, przed czymś ostrzec, coś ważnego przekazać, dać wskazówkę. Jeśli istnieje przyczyna, dla której masz dowiedzieć się o tym, duch przyjdzie ponownie i powtórzy.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: Zbyszek » 01 wrz 2013, 22:23

juniperus pisze: Mnie osobiście czasami zdarza się, że duch coś do mnie mówi, ja rozumiem go, a gdy odchodzi, moja pamięć jakby została zresetowana i mimo usilnych prób i koncentracji nie potrafię przypomnieć sobie, co mówił. Nie potrafię nad tym jak na razie zapanować.

Wszystko to co ci powiedział duch, zarejestrowane masz w podświadomości. W odpowiednim momencie, jak ci to będzie potrzebne w życiu, przypomnisz sobie o tym.
Zapominanie komunikacji przez medium jest normalne. Dlatego zawsze potrzebna jest, druga osoba, która by mogła taka komunikacje pamiętać.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 02 wrz 2013, 11:28

na takich starych posiadlosciach moga sie jakies duchy paletac...ja maialam przezycia z duchami spiac w pewnym klasztorze w Sandomierzu..
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: juniperus » 04 wrz 2013, 21:31

Widzisz Zbyszku, zawsze coś mądrego można od Ciebie dowiedzieć się :) Dobrze wiedzieć.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi