Chłopiec,który żył już kiedyś

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Chłopiec,który żył już kiedyś

Postautor: oran » 11 mar 2013, 19:48

Dla zainteresowanych tematem.Dziś tvp 1 o godzinie 23.00 będzie ciekawy program dokumentalny o 4 letnim chłopcu,który mówi,że pamięta swoje poprzednie życie :)
oran

Re: Chłopiec,który żył już kiedyś

Postautor: Krzysztoff » 11 mar 2013, 20:55

:shock: rewelacja , dzięki za info !
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: |Coca|Cola| » 11 mar 2013, 21:49

Oglądnę na pewno :) ^^ :kardec:
Awatar użytkownika
|Coca|Cola|

Postautor: goska82 » 12 mar 2013, 00:08

Mam ciarki na plecach.
Odkąd zaczęłam się interesować spirytyzmem,staram się jak najwięcej czytać,moja biblioteczka spirytystyczna się powiększa,ciągle szukam odpowiedzi na kwestie,które Mnie nurtują. Jednak czytać książki, to troszkę inaczej niż mieć tak namacalne dowody,jakie wskazuje film.
To wszystko dociera do Mnie coraz bardziej i czuję jak pod wpływem spirytyzmu coś tam w środku zaczyna się u Mnie dziać (może zaczęłam myśleć po prostu :lol: ) i jak bardzo się w nim odnajduję. Zaczynam zatem rozumieć sens słów ,które jakiś czas temu usłyszałam. Mianowicie,że śmierć najbliższej Mi osoby zmieni całkiem Moje życie. I chociaż oddałabym swoje życie za Jej i wszystko co mam za 5 minut razem spędzonego czasu, chociaż ból jest ogromny ,to jest to najważniejsza do tej pory lekcja w moim życiu...

Tak na marginesie ,to strasznie biedny ten chłopiec,widać jak bardzo jest rozdarty emocjonalnie.
goska82

Postautor: juniperus » 12 mar 2013, 09:21

Buźka dla Ciebie Gosiu.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: kakofonia myśli » 12 mar 2013, 10:09

Niezwykle interesujący dokument. Dzięki za cynk, bo znając siebie pewnie bym go przespała :D

goska82 pisze:To wszystko dociera do Mnie coraz bardziej i czuję jak pod wpływem spirytyzmu coś tam w środku zaczyna się u Mnie dziać (może zaczęłam myśleć po prostu :lol: ) i jak bardzo się w nim odnajduję.

Wiesz Gosiu, strasznie mnie to cieszy :) Spirytyzm to nie religia, której uczysz się od innych, która wsiąka w Ciebie poprzez wychowanie, środowisko, w którym dorastasz, kulturę ect. IMHO, spirytyzm to po prostu sposób myślenia, droga życiowa. Nie chodzi tu o doktrynę, ale o odczucia, które pod wpływem doktryny budzą się do życia, bo zawsze, gdzieś tam w najodleglejszych meandrach naszej duszy po prostu były. Nie jest ważna przyczyna, dzięki której rozświetlą one Twój świat, a raczej skutek, który owa przyczyna wywołuje :)

goska82 pisze:,to jest to najważniejsza do tej pory lekcja w moim życiu...

No właśnie. Przeżywać >> analizować >> wyciągać wnioski >> dojrzewać :) Ot, życie :)

Sorki oran za off-topic :)
Pelo Amor ou Pela Dor... (By love or by pain)

„What is mind? No matter. What is matter. Never mind.” Thomas Hewitt Key

sbitara77@gmail.com
Awatar użytkownika
kakofonia myśli
spirytystka
spirytystka

Postautor: juniperus » 12 mar 2013, 11:15

kakofonia myśli pisze:spirytyzm to po prostu sposób myślenia, droga życiowa. Nie chodzi tu o doktrynę, ale o odczucia, które pod wpływem doktryny budzą się do życia,
BRAWO dla tej Pani za ładne ujęcie kwintesencji :D (esencji)
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: Melys » 12 mar 2013, 13:11

oglądałam .... super, że coś takiego powstaje. Takie dokumenty. Wszystko się zgadza.
A z naszego punktu widzenia - co w tym nadzwyczajnego? No przecież to normalne.
Nie śmierć rozdziela ludzi , lecz brak miłości
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 12 mar 2013, 13:14

Gosiu bardzo sie ciesze, ze sie odnalazlas w spirytyzmie....bardzo Ci zycze abys odnalazla spokoj wewnetrzny po stracie bliskiej osoby...na pewno czas bedzie Twoim sprzymierzencem i z czasem bedzie coraz lepiej...a kiedys na pewno spotkasz te osobe w zaswiatach...ona na Ciebie czeka :) I mam nadzieje , ze my tez sie spotkamy na jakims spotkaniu spirytystycznym w zaswiatach?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: goska82 » 12 mar 2013, 13:25

A tam zaraz w zaświatach, może jeszcze w tych powłokach siermiężnych :lol: na Ziemi
goska82

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi