Czy nie zawstydzacie się ... ?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Czy nie zawstydzacie się ... ?

Postautor: |Coca|Cola| » 05 gru 2012, 15:43

Czy nie zawstydzacie się myśląc ,że duchy nas obserwują i się z nas śmieją :( ?
Awatar użytkownika
|Coca|Cola|

Re: Czy nie zawstydzacie się ... ?

Postautor: cthulhu87 » 05 gru 2012, 19:04

Nie. :D
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: |Coca|Cola| » 05 gru 2012, 19:27

cthulhu87 pisze:Nie. :D

Nawet jak musicie być nadzy ? :(
Awatar użytkownika
|Coca|Cola|

Postautor: cthulhu87 » 05 gru 2012, 19:37

(Prawie) każdy drapał się kiedyś po tyłku, uprawiał seks, mył się w łazience (mam nadzieję!), siedział na klozecie, grzebał w nosie i obgadywał teściową za jej plecami. Duchy za życia też to robiły, więc raczej ich to szczególnie nie zajmuje. A nawet jeśli, to co z tego? ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 05 gru 2012, 20:37

Naprawde duchy sa zawsze z nami? Myslalam, ze tylko czasami..
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: |Coca|Cola| » 05 gru 2012, 20:44

cthulhu87 pisze:(Prawie) każdy drapał się kiedyś po tyłku, uprawiał seks, mył się w łazience (mam nadzieję!), siedział na klozecie, grzebał w nosie i obgadywał teściową za jej plecami. Duchy za życia też to robiły, więc raczej ich to szczególnie nie zajmuje. A nawet jeśli, to co z tego? ;)

No jak byśmy potem takiego spotkali troszkę wstyd ,ale masz racje one też to robiły i to naturalne jest. :twisted:
Awatar użytkownika
|Coca|Cola|

Postautor: 000Lukas000 » 06 gru 2012, 07:31

One inaczej na to patrzą, i my też po śmierci ciała spojrzymy na to z innej perspektywy.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: |Coca|Cola| » 06 gru 2012, 08:45

000Lukas000 pisze:One inaczej na to patrzą, i my też po śmierci ciała spojrzymy na to z innej perspektywy.

Co myślą o nas duchy, które są dokoła nas i obserwują nas?
"To zależy. Duchy lekkomyślne śmieją się z przeszkód, jakie wam stawiają i szydzą z waszej
niecierpliwości. Duchy poważne żałują was i usiłują wam pomagać."
Awatar użytkownika
|Coca|Cola|

Postautor: cthulhu87 » 08 gru 2012, 11:35

|Coca|Cola| pisze:Co myślą o nas duchy, które są dokoła nas i obserwują nas?
"To zależy. Duchy lekkomyślne śmieją się z przeszkód, jakie wam stawiają i szydzą z waszej
niecierpliwości. Duchy poważne żałują was i usiłują wam pomagać."

W ludzkiej psychice jest tak, że gdy jakiś bodziec stale na nią oddziałuje, w końcu człowiek przestaje zwracać na ten bodziec uwagę (np. jak ktoś mieszka niedaleko ruchliwej ulicy, po pewnym czasie przestaje mu przeszkadzać hałas samochodów). Podejrzewam, że duchy, będąc ni mniej ni więcej zmarłymi ludźmi, po pewnym czasie przestaliby się interesować naszymi przyziemnymi, wstydliwymi sprawami. Prawda jest prozaiczna - większość z nas, przekonana o swojej wyjątkowości, tak naprawdę robi prawie to samo, co inni. Nie ma w tym naprawdę niczego godnego uwagi.
Czyżbyśmy zmierzali do próby rozwikłania ważnego zagadnienia: czy duchy lekkomyślne mogą nam schować papier toaletowy, gdy siedzimy na sedesie? ;)
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 08 gru 2012, 18:16

ha ha dobre....to bylby problem...bez papieru ...ale nie wydaje mi sie aby duchy caly czas tu byly...wkoncu maja one swoj swiat...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi