Poszukuje osób do seansu spirystycznego- Miasto Piła

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Postautor: metalage » 01 maja 2012, 16:12

Czy są tutaj na forum jakieś osoby z Piły, które są obeznane z tematów spirytystycznym?
Ewentualny kontakt proszę kierować tutaj bądź na moje gadu 8311968.
metalage

Re: Poszukuje osób do seansu spirystycznego- Miasto Piła

Postautor: Luperci Faviani » 01 maja 2012, 22:12

Nie jestem upoważniony aby wypowiadać się za innych, ale podejrzewam, że osoby na tym forum wiedzą o spirytyzmie na tyle dużo, aby nie wziąć udziału w Twoim seansie spirytystycznym. To było by jak wsiąść do samochodu z niewidomym kierowcą.

Proponuję abyś i Ty, zanim zaczniesz "czarować", pozostał z nami przez pewien czas i dowiedział się co nieco o rzeczach, które zamierzasz praktykować.

:)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: metalage » 02 maja 2012, 12:48

Najbardziej, chętnie was lepiej poznam i się dowiem czegoś więcej.
Jednak ja właśnie szukam osoby doświadczonej, która by poprowadziła taki seans.
Wręcz szukam takiej grupy, do której po ew. lepszym poznaniu mógłbym dołączyć.
Sam zbytnio nie zamierzałem organizować seansu i samemu być medium.
Temat powstał w celach rozpoznawczych, czy na tym forum są jakieś osoby z moich okolic.
metalage

Postautor: Voldo » 02 maja 2012, 14:16

Powiem to tak...
Jeśli na 3 osoby uczestniczące na seansie, jedna będzie miała "nieczyste" intencje (czyli ciekawość a nie szczera chęć nauki itd.), to seans się może źle skończyć.
Żadne porządne, prawdziwe medium nie dałoby raczej wstępu komuś, kogo intencji nie jest pewne. A żeby być pewnym intencji, to trzeba trochę poznać człowieka.
To jest zresztą podstawowy błąd, który ludzie popełniają - od razu ich ciągnie do kontaktów z Duchami, a książek czytać i rozmawiać teoretycznie to już się nie chce.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 03 maja 2012, 20:23

Niestety nikt nie weźmie cię od tak do seansu, a szczegulnie po przeczytaniu postu z powitania "chciałbym sobie porozmawiać z takim bytem".
Nasze intencję są najważniejsze, niektóre zachowania przyciągają duchy niższe, niektóre wyższe, chęć nauki i rozwoju dychy wyższe a ciekawość, zabawa itp duchy niższe, z którymi żaden z nas nie chce mieć nic do czynienia.

Niektórzy z nas próbowali na własną rękę, jak Ja czy Voldo z tego co kiedy chyba mówił, ale po poznaniu tematu trochę głębiej to przynajmniej ja zadałem sobie pytanie dlaczego tego chce, i wynik był jeden, ciekawość i egoistyczna chęć kontaktu z zaświatami.
Ty też zadaj sobie to pytanie
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 03 maja 2012, 20:43

Nie, ja nic nie próbowałem ;)
Jedyne co, to mówiłem o tym, jak ktoś o tym gdzieś przeczytał ;)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 04 maja 2012, 09:21

no to może źle coś zapamiętałem
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: metalage » 04 maja 2012, 19:02

Wyciąłeś kawałek mojej wypowiedzi, wkleiłeś i skomentowałeś.
Nie ładnie z twojej strony 000Lukas000.

Pełna jego forma brzmi.

Witam Forumowiczów :ugeek:

Mówią na mnie Przemo, od imienia Przemysław.
Mam 22 lata. Obecnie odbywam staż w WITD.

Trafiłem na forum poprzez wujka google.
Szukam tu nowych kontaktów związanych ze spirytyzmem.
Zależy mi na rozwinięciu mojej wiedzy o istotach astralnych.
Chętnie porozmawiałbym z takim bytem, dlatego dążę do znalezienia doświadczonej grupy zajmującej się seansami spirytystycznymi.

Czy twoim zdaniem interpretacja tego jako całości, rzuca inne spojrzenie na twój wygórowany komentarz? Co można wywnioskować?

Moim zdaniem wystarczająco wiele. Na tyle, że osoba zainteresowana. Zamiast mnie osądzić z góry. Zadała by pomocnicze pytania.
A ty na jakim momencie stanąłeś z interpretacją mojego postu 000Lukas000.
Czy może przeczytałeś go raz? Pierwsze lepsze odpisałeś w poście na forum?
Bez przeczytania i przeanalizowania, że mogłeś coś pominąć, lepiej zrozumieć?

Dam ci podpowiedz. Połącz dwa zdania obok siebie.
Zależy mi na rozwinięciu mojej wiedzy o istotach astralnych.
Chętnie porozmawiałbym z takim bytem, dlatego dążę do znalezienia doświadczonej grupy zajmującej się seansami spirytystycznymi
metalage

Postautor: 000Lukas000 » 05 maja 2012, 07:57

Takich argumentów słyszałem po prostu na pęczki, człowiek zawsze stara się upiększyć własne intencję jak i ja się starałem. A dane określenie wydało mi się zbyt lekkie jak na tą sytuację, dlatego wkleiłem go mimo iż czytałem i zrozumiałem cały twój post.

Warto też zauważyć że zdobycie wiedzy o duchach nie jest ściśle powiązane z osobistym udziałem w seansach, więc wiesz że wiedzę można zdobyć nie porywając się od razu na wywołanie, ba, żeby móc się zdobywać wiedzę z wywołania trzeba doświadczonej kilkuletniej grupy, jedynie taka grupa może uzyskać porzyteczne i pouczające informację, każda osoba jest starannie selekcjonowana, ponieważ jej udział może na wszystkim położyć cień i nici z pożytecznych informacji.

I nie zamierzam cię oceniać, tylko zwrócić uwagę i zaproponować wejrzenie pierwsze we własne intencję, później przeczytanie przynajmniej podstawy czyli Księgi Duchów i Księgi mediów Allana Kardeca, szczególnie w księdze mediów znajdziesz wiele informacji o zjawiskach manifestacji i zagrożeniach jak i przeciwdziałaniach.

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 05 maja 2012, 08:46

Nie ma potrzeby "wyskakiwać" z mentorskim tonem i sto razy tłumaczyć coś, co jest oczywiste. W Polsce są grupki spirytystyczne, do których można się zgłosić, i koniecznie trzeba zapoznać się z literaturą - Kto to zrobi, będzie mógł mniej więcej rozeznać się w spirytyzmie niezależnie od tego, co kto komu napisze na forum. Nie wiem po co oprócz tego prowadzić dyskusje nad ludźmi oraz intencjami, które im przyświecają. Poza tym każda modlitwa jest formą kontaktu, na przykład z Duchem opiekuńczym - warto zacząć od takich bezpiecznych sposobów, pracować nad sobą, modlić się, zgłębiać wiedzę spirytystyczną.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi