Wolna dyskusja nacechowana krytyczną oceną spirytyzmu

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Wolna dyskusja nacechowana krytyczną oceną spirytyzmu

Postautor: artur » 12 paź 2011, 15:33

Konradzie!
Dlaczego zamknąłeś jeden z najpopularniejszych tematów na forum? chodzi mi o:
O. Joseph-Marie Verlinde cz. 1 - świadectwo

link do zbanowanego przez Konrada tematu:
viewtopic.php?f=6&t=1012

Masz się za wolnomyśliciela a nim nie jesteś, bo wprowadzasz cenzurę.
Jeszcze niedawno mówiłeś, że sprowadzają mnie Wyższe Duchy aby sprawdzić Waszą wiarę, umocnić Was. Zamykając jeden z najpopularniejszych tematów na Twoim forum pokazałeś jednak, że boisz się moich słów. A jeżeli boisz się moich słów to Twoja wiara jest zbudowana na żelu a nie żelbetonie.
Zamknięty przez Ciebie temat "O. Joseph-Marie Verlinde cz. 1 - świadectwo" miał 258 odpowiedzi i 3182 wyświetlenia. Niewiele z Twoich ambitnych i merytorycznych tematów cieszyło się taką popularnością. Ty postępujesz jak dyktator, zamykasz możliwość wypowiedzi inaczej myślącym bo się lękasz....
Nie unikniesz krytyki chrześcijańskiej. Czego się tak lękasz, prawdy?
Ostatnio zmieniony 12 paź 2011, 16:20 przez artur, łącznie zmieniany 2 razy
artur

Re: Wolna dyskusja nacechowana krytyczną oceną spirytyzmu

Postautor: konrad » 12 paź 2011, 15:43

Artur, temat, który założyłeś, moim zdaniem się wyczerpał i zamienił się w nacechowany negatywnymi emocjami offtop. Wszystkie tego typu dyskusje będę zamykał, a osoby, które będą przekazywały innym swoje negatywne emocje, będą upominane, a w przypadku bezskutecznych upomnień banowane. Nie dotyczy to tylko Ciebie.

Pozostawiam na razie ten temat tutaj otwarty, ale zaznaczam, że ton Twojej wypowiedzi jest niewłaściwy. Przyznasz, że gdyby ktoś wszedł do Ciebie do domu i podobnie się zachowywał, to byś go wyprosił. Nasze forum jest właśnie domem spirytystów, więc jeśli chcesz u nas pisać, musisz po prostu przyjąć nasze zasady, a najważniejszą z nich jest wzajemna życzliwość.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: artur » 12 paź 2011, 16:17

konrad pisze:Artur, temat, który założyłeś, moim zdaniem się wyczerpał i zamienił się w nacechowany negatywnymi emocjami offtop. Wszystkie tego typu dyskusje będę zamykał, a osoby, które będą przekazywały innym swoje negatywne emocje, będą upominane, a w przypadku bezskutecznych upomnień banowane. Nie dotyczy to tylko Ciebie.

Pozostawiam na razie ten temat tutaj otwarty, ale zaznaczam, że ton Twojej wypowiedzi jest niewłaściwy. Przyznasz, że gdyby ktoś wszedł do Ciebie do domu i podobnie się zachowywał, to byś go wyprosił. Nasze forum jest właśnie domem spirytystów, więc jeśli chcesz u nas pisać, musisz po prostu przyjąć nasze zasady, a najważniejszą z nich jest wzajemna życzliwość.

to jest otwarte forum dostępne dla wszystkich a nie dom. Zapraszasz na forum wszystkich ale żądasz wypowiedzi pro spirytystycznych a inne zamykasz. Dom ma ściany i drzwi zamykane na klucz. A forum Twoje ma charakter otwarty.
Nie było żadnych przekleństw w temacie przez Ciebie zamkniętym. A jeżeli dyskusja nie jest jałowa a porusza ważne sprawy to emocje towarzyszą temu.
Ty jednak chcesz tematów bezpiecznych, które są bezpieczne dla Twojej wizji duchowości.
Banowanie dyskusji = Twój lęk przed czymś
Zastanów się albo spytaj się Wyższych Duchów dlaczego boisz się tego co mówię.
artur

Postautor: cthulhu87 » 12 paź 2011, 16:28

artur pisze:Ty jednak chcesz tematów bezpiecznych, które są bezpieczne dla Twojej wizji duchowości

Arturze, nie przeceniaj się, bo swoją dyskusją nie zdołałeś podważyć nawet drobinki spirytystycznej wizji duchowości. Ja też bardzo chętnie kontynuowałbym tamten wątek, bo zaczęło mi sprawiać przyjemność obserwowanie różnych Twoich wykrętów i ucieczkę od argumentacji. Jeśli jest tu jakieś zagrożenie, to dla porządku na forum, bo innego na pewno nie ma - większość czytelników tamtego tematu prawdopodobnie pobłażliwie się uśmiechała nad Twoją próbą łatania sprzeczności światopoglądowych odwołaniem do mistycznych doświadczeń quasinawrócenia.
Przyznam, że szczerze żałuję przerwania dyskusji. Bardzo interesuje mnie temat okultyzmu w Kościele Katolickim. Z tego punktu widzenia katolickie rytuały, obrzędy, kult obrazów i transsubstancjacja są bardziej naszprycowane magią niż voodoo. Ale cóż... administrator podjął taką decyzję, a nie inną. Pewnie i słusznie, bo może szkoda energii na takie pogawędki :D
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: artur » 12 paź 2011, 16:37

cthulhu87 pisze:
artur pisze:Ty jednak chcesz tematów bezpiecznych, które są bezpieczne dla Twojej wizji duchowości

Arturze, nie przeceniaj się, bo swoją dyskusją nie zdołałeś podważyć nawet drobinki spirytystycznej wizji duchowości. Ja też bardzo chętnie kontynuowałbym tamten wątek, bo zaczęło mi sprawiać przyjemność obserwowanie różnych Twoich wykrętów i ucieczkę od argumentacji. Jeśli jest tu jakieś zagrożenie, to dla porządku na forum, bo innego na pewno nie ma - większość czytelników tamtego tematu prawdopodobnie pobłażliwie się uśmiechała nad Twoją próbą łatania sprzeczności światopoglądowych odwołaniem do mistycznych doświadczeń quasinawrócenia.

Podoba mi się to co mówisz, że większość czytelników tamtego tematu prawdopodobnie pobłażliwie uśmiechała się nad moimi wypocinami. Więc czemu Konrad się ich przestraszył, skoro miały takie wzięcie i zwiększały ruch na tym często nudnawym forum? Z pewnością wielu z ciekawością zaglądało aby zobaczyć co ja znowu napisałem... :) Tym naszym dyskusjom towarzyszyły emocje, bo to były dyskusje poruszające głębiny naszych dusz. Ale Konrad chce dyskusji na wzór wolnej prasy na Białorusi.... Zero opozycji.
artur

Postautor: 000Lukas000 » 12 paź 2011, 16:53

Zamknął to forum ponieważ zacząłeś innych obrażać, a nam też puściły emocję.

Jak byś się czół gdyby ktoś ci powiedział że Kościołem Katolickim przewodzi duch antychrysta a ta cała wasza wiara i obrzędy są nic nie warte i zbudowane na pisaku?
Dodając że osoba mówiąca to nie miała by bladego pojęcia ani o swojej ani o twojej religii?
Przemyśl to

Ja się ucinam od rozmów ponieważ to będzie tylko kontynuacją poprzedniej dyskusji, pozdrawiam i zdrówka życzę.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: artur » 12 paź 2011, 17:44

000Lukas000 pisze:Zamknął to forum ponieważ zacząłeś innych obrażać, a nam też puściły emocję.

Jak byś się czół gdyby ktoś ci powiedział że Kościołem Katolickim przewodzi duch antychrysta a ta cała wasza wiara i obrzędy są nic nie warte i zbudowane na pisaku?
Dodając że osoba mówiąca to nie miała by bladego pojęcia ani o swojej ani o twojej religii?
Przemyśl to

Ja się ucinam od rozmów ponieważ to będzie tylko kontynuacją poprzedniej dyskusji, pozdrawiam i zdrówka życzę.

Jak bym się czuł ? Normalnie. To, ze Ty tak powiesz, czy ktoś inny tak powie, dla mnie nie znaczy to, że tak jest jak ktoś mówi. Mój fundament nie jest zbudowany na żelu. Może dlatego, że kiedyś nie wierzyłem w Jezusa i sam wygadywałem różne głupoty na Jego temat, rozumiem więc zaciemnienie umysłu drugiej strony (oczywiście zaciemnienie wg mnie.. :) ) Dlatego nie obrażam się jak ktoś wg mnie mówi głupoty bądź głupio pyta. Zastanawiam się jedynie co odpowiedzieć i czy odpowiedzieć. Ponieważ czasem na niektóre argumenty nie mam siły odpowiedzieć, tak mnie osłabiają... :)
Dlatego jak ktoś z Was mówi, że czuje się urażony kiedy ja przedstawiam opinię świata chrześcijańskiego na temat spirytyzmu, to myślę sobie, że kontr uczestnicy dyskusji są bardzo delikatni na punkcie swojej samooceny, samoocena ich osoby jest bardzo niska a fundament ich wiary żelowy.

Zapraszam do dyskusji :)
artur

Postautor: methyl » 12 paź 2011, 19:07

Uprasza się o niekarmienie trolli :roll: .
One nigdy nie są głodne wiedzy z racji tego, że i tak pozjadały już wszystkie rozumy - razem ze swoim własnym.
arecki

"Wiedza to jedyny skarb podążający za swym właścicielem" - przysłowie chińskie
Awatar użytkownika
methyl

Postautor: artur » 12 paź 2011, 19:12

methyl pisze:Uprasza się o niekarmienie trolli :roll: .
One nigdy nie są głodne wiedzy z racji tego, że i tak pozjadały już wszystkie rozumy - razem ze swoim własnym.

przepraszam bardzo, ale ja operuję tylko w założonym przez siebie temacie. Wszyscy co tu zaglądają i chcą wymienić ze mną poglądy wiedzą, że jestem katolikiem, tak?
Nikomu tematu nie spamuje, nie wymądrzam się w różnych tematach. Mam swój temacik, w tym temaciku działam.
Nowy założyłem ponieważ Konrad z niezrozumiałych dla mnie względów wrócił do brzydkiej tradycji cenzury.
artur

Postautor: Voldo » 12 paź 2011, 19:21

artur pisze:Zamknięty przez Ciebie temat "O. Joseph-Marie Verlinde cz. 1 - świadectwo" miał 258 odpowiedzi i 3182 wyświetlenia.

Cóż, temat naszego szanownego vinitora miał 562 posty i 6807 wyświetleń. A i tak został zamknięty. Czy to również znaczy, że Konrad ma wiarę zbudowaną na żelu a nie żelbecie?

artur pisze:Jak bym się czuł ? Normalnie. To, ze Ty tak powiesz, czy ktoś inny tak powie, dla mnie nie znaczy to, że tak jest jak ktoś mówi.

artur pisze:
000Lukas000 pisze:Arturze, Jezus był pełen miłości, ale jak byś przeczytał stary testament to byś się dowiedział że boga ze starego testamentu można by porównać z powodzeniem do Hitlera czy Stalina. A czasami i oni przy nim to aniołki.

bluźnisz

Hmm...

Cenzury? Temat nadal wisi na forum, gdzie tu cenzura...
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi