Homoseksualność

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Homoseksualność

Postautor: Mirek » 20 maja 2015, 16:01

Czyli oczekujesz, że głowa Kościoła będzie działał przeciw nauczaniu Kościoła?
Ilu spirytystow nie ma ślubu kościelnego? Dlaczego, bo Papież im zabronił?
To tak jakby satanistom kazać wyznawać Jezusa. Myślisz, że kiedyś sataniści będą czcili Boga?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: stefan12 » 20 maja 2015, 17:04

Hansel pisze:Ja uważam że należą im się równe prawa i mam nadzieję że Papiez Franciszek ustanawi również sakrament ślubu dla par jednopłciowych.

Ja również jestem za równymi prawami dla niewidomych w kierowaniu pojazdami. Mam nadzieję że ktoś pozwoli im prowadzić i Hansel będzie mogła rozkoszować się krótką jazdą z takim kierowcą.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Hansel » 20 maja 2015, 17:47

A jaką krzywdę moga wyrządzić komuś dwie osoby o orientacji homoseksułalnej tym że wezmą ze soba ślub w kościele ślubując sobie miłość, wierność, uczciwość małużęńską i że nigdy się nie opuszczą aż do śmierci a potem ją wypełnią ?
Ostatnio zmieniony 20 maja 2015, 18:22 przez Hansel, łącznie zmieniany 1 raz
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Mirek » 20 maja 2015, 18:20

A bez tej kościelnej przysięgi nie bedzie: wierności, miłości?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Hansel » 20 maja 2015, 21:51

To poco w takim razie pary heteroseksułalne biorą śluby w kościołach ?
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: stefan12 » 21 maja 2015, 07:29

Nie zrozumiałaś mojej alegorii.
Tak jak funkcja kierowcy autobusu wymaga i jest przeznaczona dla osób zdrowych, tak instytucja małżeństwa jest przeznaczona dla pary kobiety i mężczyzny.
Małżeństwo to zformalizowana instytucja rodziny, której przeznaczeniem jest spłodzenie i wychowanie potomstwa.
Homoseksualiści nie mają tej zdolności, więc nie mogą być małżeństwem, podobnie jak niewidomy nie może być kierowcą.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Hansel » 21 maja 2015, 08:27

Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: cthulhu87 » 21 maja 2015, 08:51

stefan12 pisze:Małżeństwo to zformalizowana instytucja rodziny, której przeznaczeniem jest spłodzenie i wychowanie potomstwa.
Homoseksualiści nie mają tej zdolności, więc nie mogą być małżeństwem, podobnie jak niewidomy nie może być kierowcą.

Porównanie związku dwojga ludzi do bycia kierowcą - właściwe jak porównanie krowy do krzyża na Giewoncie. Cały ten argument to głupota i stek bzdur. Czemu? Otóż, posługując się dokładnie tą samą argumentacją można odmawiać zawierania małżeństw ludziom odmiennej płci, ale bezpłodnym.

Małżeństwo w społeczeństwie niekoniecznie wiąże się z potomstwem. To całe pierdzielenie o wychowaniu i płodzeniu dzieci to przede wszystkim bajdurzenie kościoła katolickiego, który pragnie mieć stado bezmyślnych dzieci, żeby je indoktrynować. To dlatego zobowiązuje się ludzi do wychowywania dzieci w wierze katolickiej i dlatego zabrania się antykoncepcji. Ludzie, pora przejrzeć na oczy :lol:
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 21 maja 2015, 08:58

Można, ponieważ wszystkiego można odmawiać, to wynika z wolnej woli ;)
Tyle tu na tym forum osób psioczących na KK, bo taki, bo owaki, a tak zależy tym osobą na sakramentalnym związku dwojga ludzi tej samej płci. To jakiś paradoks dla mnie.

A co powiesz Marcinie aby Twojego syna wychowania seksualnego w szkole uczył gej? Na pewno nic przeciwko temu mieć nie będziesz, prawda?
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: stefan12 » 21 maja 2015, 09:02

Zatajenie bezpłodności przez jednego z małżonków jest przesłanką do unieważnienia małżeństwa.
Poza tym, o fakcie płodności to raczej powinniśmy się dowiadywać po ślubie, a nie przed.

Ale w obecnym "nowoczesnym" świecie, to normą będą homoseksualiści, transwestyci, ateiści, a wierzący ciemnogród ma być zepchnięty na margines.
Awatar użytkownika
stefan12

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi