Eksperyment z pismem automatycznym - ochotnicy

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Eksperyment z pismem automatycznym - ochotnicy

Postautor: Pawełek » 06 lut 2016, 20:21

danut pisze:Nadal nie rozumiesz, że zaproponowany tu przez was eksperyment nie ma i nie może mieć nic wspólnego ani z duchowością, ani tym bardziej ze zdolnościami, bo z założenia jest tylko zabawą, a z tą materią bawić się po prostu nie wolno. I popracuj nad swoją emocjonalnością zamiast spekulować o moim stanie ducha.

Kto powiedział, że jest to zabawa?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 06 lut 2016, 20:21

Ja nie jestem autorem tematu, a krytykę już dostałem. Zobacz jaka szybka jesteś, jak ślepo pragniesz udowodnić komuś błąd. Jak zapatrzona jesteś w tą naukę, bo nauk jest wiele. Tak na to patrzysz, że się zaślepiasz udowodniając całemu forum swoje (nie wiem czy słuszne, nie znam się) racje. Oczywiście wnioskuje to po Twoich wypowiedziach w różnych tematach. Zastopuj Danutko trochę :(.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 06 lut 2016, 20:24

Pawełek pisze:
danut pisze:Nadal nie rozumiesz, że zaproponowany tu przez was eksperyment nie ma i nie może mieć nic wspólnego ani z duchowością, ani tym bardziej ze zdolnościami, bo z założenia jest tylko zabawą, a z tą materią bawić się po prostu nie wolno. I popracuj nad swoją emocjonalnością zamiast spekulować o moim stanie ducha.

Kto powiedział, że jest to zabawa?

Ja, ponieważ doświadczyłam pisma automatycznego, opisywałam to tutaj i doskonale wiem jak to wygląda i kto nim kieruje, kto może w ogóle taką siłą dysponować.
danut

Postautor: Pawełek » 06 lut 2016, 20:30

danut pisze:Ja, ponieważ doświadczyłam pisma automatycznego, opisywałam to tutaj i doskonale wiem jak to wygląda i kto nim kieruje, kto może w ogóle taką siłą dysponować.

A czy to znaczy, że nikt więcej nie może go doświadczyć?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 06 lut 2016, 20:33

Pawełku nie odbiegaj od konkretów, bo autor tego tematu zaoferował się, że będzie wchodził w inną osobę i pisał jej ręką. Zatem nie ma to nic wspólnego z możliwością doświadczenia tego fenomenu przez inne osoby a jest wskazaniem za kogo nie ja tylko autor tematu się uważa, więc proszę nie odwracać tu kota ogonem.
danut

Postautor: Pawełek » 06 lut 2016, 20:40

danut pisze:Pawełku nie odbiegaj od konkretów, bo autor tego tematu zaoferował się, że będzie wchodził w inną osobę i pisał jej ręką. Zatem nie ma to nic wspólnego z możliwością doświadczenia tego fenomenu przez inne osoby a jest wskazaniem za kogo nie ja tylko autor tematu się uważa, więc proszę nie odwracać tu kota ogonem.

Przeleciałem wszystkie posty autora tego tematu i w żadnym nie napisał że będzie "wchodził w daną osobę". I za kogo się niby OneNight uważa? Sam stwierdził że chce spróbować, bo sam nie wie czy to wypali, a czy to coś złego? Nie sądzę by podchodził do tego jak do zabawy, tylko do szczerego szukania odpowiedzi na pytania, które go nurtują.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 06 lut 2016, 20:48

Słuchajcie, przestańcie już bawić się ze mną w ciuciubabkę , bo nie dość, ze właśnie to napisał i to już w pierwszym poście, to jeszcze pisze jakby miał władzę, był wyżej i swoim drugim Ja i kierował naszą rzeczywistością z drugiego świata, także pozostawiam was z tymi jego słowami - dobrze je przemyślcie.

"Szukam osób, które twierdzą, że posiadają zdolność pisma automatycznego. Gdy taka osoba się znajdzie, to postaram się do niej dojść swoim drugim "ja" i przekazać jakąś wiadomość." Albo i nie proszę bardzo- pozwólcie mu sobą kierować, po co ja się w ogóle wtrącam, pozwólcie i usadówcie go na tronie.
danut

Postautor: Pawełek » 06 lut 2016, 20:51

danut pisze:"Gdy taka osoba się znajdzie, to postaram się do niej dojść swoim drugim "ja" i przekazać jakąś wiadomość." Albo i nie proszę bardzo- pozwólcie mu sobą kierować, po co ja się w ogóle wtrącam, pozwólcie i usadówcie go na tronie.

Danut moja droga, powiedz mi proszę gdzie w tym zdaniu jest stwierdzenie, że "będzie wchodził w inną osobę i pisał jej ręką".
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 06 lut 2016, 20:55

Czytajcie a znajdziecie z postu autora z 28 stycznie "Od mojej strony wygląda to tak: wychodzę w nocy z ciała, lecę do ochotnika i próbuję go obudzić oraz przekazać mu wiadomość pismem automatycznym. Od strony ochotnika: Coś go obudzi w nocy i ten zacznie pisać." To przykre, że nie widzicie co do czego sie sprowadza.
danut

Postautor: Pawełek » 06 lut 2016, 20:59

danut pisze:Czytajcie a znajdziecie z postu autora z 28 stycznie "Od mojej strony wygląda to tak: wychodzę w nocy z ciała, lecę do ochotnika i próbuję go obudzić oraz przekazać mu wiadomość pismem automatycznym. Od strony ochotnika: Coś go obudzi w nocy i ten zacznie pisać." To przykre, że nie widzicie co do czego sie sprowadza.

Ponawiam pytanie: gdzie w tym zdaniu jest stwierdzenie, że "będzie wchodził w inną osobę i pisał jej ręką".

Dam Ci radę: nie czytaj ludziom w myślach, bo nigdy nie wiesz, jakie mogą mieć intencję i w jaki sposób coś zrobić. I masz rację, nie widzimy tego, możemy widzieć coś innego. Za to Ty widzisz coś co możesz jedynie podejrzewać.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi