Wkrótce umrę. Boję się...

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Wkrótce umrę. Boję się...

Postautor: ally_1 » 24 paź 2013, 21:04

Podstawą egzystencji we wszechświecie jest wolna wola. Możemy narodzić się gdzie chcemy albo wcale sie nie narodzić tylko egzystowac, ale wtedy się nie rozwijamy, nie uczymy się.

Emmeline czy możesz napisać / czy wiesz skąd dokładnie pochodzisz? Czy spotkałaś się z pojęciem "starseed" czy "galactic federation"?
ally_1

Postautor: cthulhu87 » 24 paź 2013, 21:07

Kończę czytać ten temat... i powiem wam, że na końcu rozumiem jeszcze mniej niż na początku, a na początku też za wiele z tego nie zrozumiałem ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Emmeline » 24 paź 2013, 21:14

Ally:

Jestem z odległego Wszechświata. Taki ze mnie wędrowiec :D Nie słyszałam nic o żadnym "starseed", a z tym drugim to chodzi Ci o coś w rodzaju galaktycznej wspólnoty? Jeśli tak, to znam - kilka przedstawicieli danych planet dogaduje się ze sobą, że będą sobie pomagać itd. i tworzą pewnego rodzaju wspólnotę, czasem zapraszają inne planety. Ze względu na to, że nie interesuję się tym zbytnio, to moja wiedza na ten temat tutaj się kończy :oops:
Awatar użytkownika
Emmeline

Postautor: megan6 » 24 paź 2013, 21:20

A powiedz mi ile masz lat teraz w tym wcieleniu?
In the arms of the angel fly away from here ...
you're in the arms of the angel, may you find some comfort here
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

Postautor: Emmeline » 24 paź 2013, 21:23

Nie odpowiadam na takie pytania.
Awatar użytkownika
Emmeline

Postautor: kalatala » 24 paź 2013, 21:24

Może na innych planetach jest kompletnie inny poziom wiedzy o Bogu i Jego prawach, o świecie duchowym. Może Emmaline przedstawia nieznany nam sposób podejścia. Sama napisała, że pamięta swoje inkarnacje, ale niewiele sobie przypomina z czasów bycia odcieleśnioną, stąd może przedstawiać poziom wiedzy, którym charakteryzują się dane planety, nie zdając sobie w tym momencie sprawy z pewnych niezmiennych Praw Boskich. To tak, jakby skonfrontowac światopogląd KK z naszym tu na forum - niby podobne, ale jakie wielkie te drobne róznice.

Emmeline, prosiłam Cię, abyś napisała trochę o sobie. Możesz?
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Emmeline » 24 paź 2013, 21:26

A co konkretnie chcesz wiedzieć?
Awatar użytkownika
Emmeline

Postautor: kalatala » 24 paź 2013, 21:28

Ile masz lat, gdzie mieszkasz, jaką masz rodzinę, jaki zawód, czym się interesujesz, jakie masz plany i marzenia?
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Emmeline » 24 paź 2013, 21:34

Już napisałam wcześniej, że nie odpowiadam na pytania dot. wieku, a o miejscu zamieszkania mogę powiedzieć tylko tyle, że we wschodniej części Polski. Rodzina należy do przeciętnych, ani bogata ani biedna, rodzice upierdliwi, ale dają mi spokój. Zawodu jeszcze nie mam, jestem jeszcze w klasie maturalnej, ale jak już to poszłabym na weterynarię, lubię zwierzęta. Interesuję się okultyzmem, ogólnie magią, filmami, grą na gitarze elektrycznej i jak mam czas to ćwiczę growl i scream, bo jednym z moich największych marzeń jest założyć kiedyś zespół metalowy :D :D :D A mój plan już znasz ;)
Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 21:34 przez Emmeline, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Emmeline

Postautor: ally_1 » 24 paź 2013, 21:34

starseed to właśnie angielskie określenie na przybyszów z innych światów inkarnujących na naszej Planecie. Język Polski jest niestety ubogi w tego typu określenia.
ally_1

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi