Błagam o pomoc!!!

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Błagam o pomoc!!!

Postautor: przerażona » 23 wrz 2010, 14:13

Nikita pisze:Jak przeczytalam ostani post od przerazonej to sobie w duchu pomyslama: no to macie teraz swoje medium....Medium samo do Was przyszlo...w osobie przerazonej....Jezeli oczywiscie przerazona ma na taka przygode ochote....ale czemu nie? Skoro posiada sie pewne zdolnosci to dobrze jest sie zwrocic do ludzi, ktorzy znaja sie na rzeczy....

Droga Koleżanko! Wiem, że jak większości z Was, zależy Ci na tym, aby wśród forumowiczów pojawiło się Medium.
Niestety, muszę Cię rozczarować - ja się na taką rolę nie piszę.
Rozumiem, że osoby aktywnie tu działające to głównie teoretycy, ja natomiast jestem nie znającym teorii praktykiem, jednak daleka jestem od myślenia o sobie w kategoriach osoby, która chętnie i radośnie kontaktuje się z zaświatami. Ja się jedynie boję a strach to jedyne uczucie jakie wzbudza we mnie taki kontakt. Słyszałaś kiedyś o Medium, które chowa się pod kołdrą i boi się wejść do własnej kuchni :)??
przerażona

Postautor: Luperci Faviani » 23 wrz 2010, 15:16

przerażona pisze:Wiem, że jak większości z Was, zależy Ci na tym, aby wśród forumowiczów pojawiło się Medium.

Zgadza się, że kilku forumowiczów chciałoby za wszelką cenę nawiązać kontakt z jakimś medium, ale zapewniam Cię, że nie ma takich osób wśród członków PTSS, których poznasz na spotkaniu. Nikt nie będzie nalegał, abyś wykorzystywała dla nas swoją zdolność. Bądź o to spokojna :)

Jeśli tego nie czujesz, to nic na siłę :)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: konrad » 23 wrz 2010, 15:26

Zgadzam się z LF... Naszym celem jest pomaganie innym. Niczego nie można robić na siłę. Chcemy po prostu pomóc Ci nauczyć się panować nad tymi zdolnościami i tyle. A to, czy będziesz je chcieć jakoś wykorzystywać, to będzie już będzie Twój wybór. Dla nas największą radością będzie po prostu to, że będziesz się lepiej czuć i tyle...
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: przerażona » 23 wrz 2010, 15:38

W porządku, dziękuję. Tylko się upewniam... na wszelki wypadek...
przerażona

Postautor: forrest » 23 wrz 2010, 18:58

przerażona pisze:Ja się jedynie boję a strach to jedyne uczucie jakie wzbudza we mnie taki kontakt. Słyszałaś kiedyś o Medium, które chowa się pod kołdrą i boi się wejść do własnej kuchni :)??

A jak ktoś coś dobrego ugotuje? :]
"Spirytyzm będzie naukowy albo nie będzie go wcale." - Allan Kardec
Awatar użytkownika
forrest

Postautor: Nikita » 23 wrz 2010, 19:30

Przerazona to byla moja pierwsza mysl...jasne, ze nikt Cie nie bedzie na sile do niczego zmuszac...poprostu jest malo osob z takimi zdolnosciami i tyle...
Na pewno przydaloby sie jakies medium ale z tego co widze to tutaj szanuje sie wolna wole i nikogo sie do niczego nie namawia.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: przerażona » 24 wrz 2010, 09:56

Znów około 5 rano zostałam obudzona. Tylko po to, abym usłyszała uderzenie w blat kuchenny - tak silne, że zabrzęczały się sztućce w szafce. Do tego głośno wypowiedziane krótkie zdanie. Niestety tak "wybełkotane" że nic nie zrozumiałam.
Potem spokój. W mieszkaniu, bo nie w mojej głowie... Dzięki temu spałam dziś trzy godziny i byłam w pracy wyjątkowo wcześnie.
Dalej uważacie, że modlitwa wystarczy (modlę się codziennie....)? Naprawdę chciałabym poznać inne - skuteczniejsze - sposoby.
przerażona

Postautor: przerażona » 24 wrz 2010, 09:58

P.S. nie jestem psychiczna, to nie omamy - dzisiejsze zdarzenie słyszał także mój współlokator, który wystraszył się bardziej niż ja...
przerażona

Postautor: cthulhu87 » 24 wrz 2010, 10:19

Duchy to istoty czujące, wrażliwe, mające wolną wolę - jak my. Sama modlitwa nie wystarczy bez odpowiedniego nastawienia. Jeśli w nocy rozlega się głośny płacz za ścianą, nie znaczy to tylko tyle, że sąsiad zakłóca Twój spokój, płacz jest raczej wyrazem jego cierpienia i bólu. Tutaj sprawa też jest oczywista - ktoś chce zwrócić Twoją uwagę na siebie, a nie zrobić Ci krzywdę.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Luperci Faviani » 24 wrz 2010, 13:35

Do postu C87 dodam, że być może podczas wcześniejszych modlitw wykazywałaś szczerą chęć udzielenia duszom pomocy, teraz najprawdopodobniej myślisz tylko o tym, aby ich wszystkich się pozbyć. Może okazać się, że to nie jest dobrym rozwiązaniem. Modlitwa jest skuteczna, ale reszta zależy od Twoich intencji.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi