Argumenty Teozofów przeciwko Spirytyzmowi

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Argumenty Teozofów przeciwko Spirytyzmowi

Postautor: cthulhu87 » 27 lis 2015, 14:27

danut pisze:Xeniu tracę niepotrzebnie energie na tłumaczenie ci czegoś czego i tak nie zrozumiesz,

trochę to niegrzeczne
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 27 lis 2015, 14:29

cthulhu87 pisze:
danut pisze:Xeniu tracę niepotrzebnie energie na tłumaczenie ci czegoś czego i tak nie zrozumiesz,

trochę to niegrzeczne

Trudno, jak kto mnie, tak ja komu.

Ponadto jak ktoś może twierdzić, że rozumie Ruperta Sheldraka, czy Bruce Liptona i pisać, że kieruje nami gen? Podstawą tu jest odwieczne pytanie i poszukiwanie odpowiedzi na pytanie - kim jestem, poszukiwanie źródła swojej duszy, szukano go na przestrzeni wieków już w sercu, w mózgu, w genach i wszędzie i okazuje się, że nigdzie w materialnym ciele jej nie ma, w żadnej komórce, a jest transmitowana z zewnątrz, tak jak i twierdzą powyżsi naukowcy. Jest źródło przesyłu znajdujące się nie w tym świecie według identyfikatora i jest oddziaływanie zewnętrzne na wszystko co nas tworzy, cały zbiór informacji, które tylko tu odbieramy i taką zdolnością wykazuje się i najmniejsza komórka, powinno odbierać się właściwe sobie świadomie, ale niestety nasze wyłamywanie się z sytemu i tracenie tej łączności ze swoim źródłem, opracowało już na podobieństwo rożne metody przeprogramowania naturalnego systemu.
danut

Postautor: Pablo diaz » 27 lis 2015, 19:09

danut pisze:Achll i trzeba jeszcze zaznaczyć, ze najmniejsza komórka cechuje się czymś podobnym świadomości, odbiera bodźce przesyła je dalej, jest świadoma sama siebie i bardzo dobrze jest zaobserwowana też ewolucja świadomości zachodząca prawie na tej samej zasadzie co ewolucja organiczna. Wszystko jest ze sobą ściśle połączone.

W książce ,, Porque nos enfermamos,, PRINCIPIOS PARA LA MEDICINA DEL ALMA tłumacząc na j. polski ,, Dlaczego chorujemy,,ZASADY MEDYCYNY DUSZY ,duchowy przewodnik Chico Xaviera mówi :

Poświęć się,aby uzdrowić siebie samego,nie zapomnij o modlitwie za swoje organy.One są żywe i rozumne.
Jeśli twoje myśli się nie oczyszczą i jeśli twoja wola nie rozkaże ciału iść w dobrą stronę,
interwencja środków zaradczych będzie działałać jak tranzyt do bezużyteczności.
Duch Emmanuel.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 27 lis 2015, 19:21

Pablo diaz pisze:
danut pisze:Achll i trzeba jeszcze zaznaczyć, ze najmniejsza komórka cechuje się czymś podobnym świadomości, odbiera bodźce przesyła je dalej, jest świadoma sama siebie i bardzo dobrze jest zaobserwowana też ewolucja świadomości zachodząca prawie na tej samej zasadzie co ewolucja organiczna. Wszystko jest ze sobą ściśle połączone.

W książce ,, Porque nos enfermamos,, PRINCIPIOS PARA LA MEDICINA DEL ALMA tłumacząc na j. polski ,, Dlaczego chorujemy,,ZASADY MEDYCYNY DUSZY ,duchowy przewodnik Chico Xaviera mówi :

Poświęć się,aby uzdrowić siebie samego,nie zapomnij o modlitwie za swoje organy.One są żywe i rozumne.
Jeśli twoje myśli się nie oczyszczą i jeśli twoja wola nie rozkaże ciału iść w dobrą stronę,
interwencja środków zaradczych będzie działałać jak tranzyt do bezużyteczności.
Duch Emmanuel.

Pięknie, a pewnie, że rozumne, cały czas zwracam na to uwagę. A jeszcze dodam, że świadomość samego siebie to nie jest to samo co wyobrażanie sobie o samym sobie, żadne abstrakcyjne myślenie, to znanie swojej roli, którą się spełnia, to zapamiętywanie. Identyfikacja w psychologi poznawczej to oznaczenie jednego z procesów pamięciowych. Skoro komórkę i my możemy przeprogramować, to znaczy że ona też się uczy i zapamiętuje.
danut

Postautor: danut » 27 lis 2015, 23:16

Pablo diaz a tutaj więcej pisałam na ten temat

http://www.paranormalne.eu/forum/topic/ ... zka-dusza/
danut

Postautor: Pablo diaz » 28 lis 2015, 09:43

danut pisze:Pablo diaz a tutaj więcej pisałam na ten temat

http://www.paranormalne.eu/forum/topic/ ... zka-dusza/

Świetnie ,dziękuję Danut ,przeczytam jak znajdę chwilkę czasu.Niestety toczę ciągłą walkę z czasem :)

P.s Nie mogę doczekać się przejścia na drugą stronę, kiedy to ze spokojem mógł będę delektować się mądrościami. :lol:
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 28 lis 2015, 09:54

Pablo diaz pisze:
danut pisze:P.s Nie mogę doczekać się przejścia na drugą stronę, kiedy to ze spokojem mógł będę delektować się mądrościami. :lol:

Pablo, nie pomogę, bo trafiłbym do ciupy :)
Musisz cierpliwie czekać... ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: anima » 28 lis 2015, 12:03

Danut, zobaczylam sobie 2-czesciowy wyklad Bruce Liptona ("Nowa Biologia. Umysl poza materia") z tamtego watku.
Swietny!
Awatar użytkownika
anima

Postautor: danut » 28 lis 2015, 12:08

anima pisze:

Danut, zobaczylam sobie 2-czesciowy wyklad Bruce Liptona ("Nowa Biologia. Umysl poza materia") z tamtego watku.
Swietny!

Też tak uważam :)
danut

Postautor: danut » 28 lis 2015, 14:37

A tu mamy polskiego autora podejmującego ten problem

http://www.empik.com/zwiazek-ducha-i-ma ... ,ksiazka-p

:D
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi