zmory

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: zmory

Postautor: atalia » 13 kwie 2011, 21:39

Powiem Ci jeszcze,ze ateistka zostałam przez dogmaty KK.Oby tak dalej,naganiaj nam zwolenników,voila.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: cthulhu87 » 13 kwie 2011, 21:41

OK, ale o tym też pamiętaj (np. kiedy zauważysz, że Twoja żona nosi spodnie):

Kobieta nie będzie nosiła ubioru męskiego, a mężczyzna nie ubierze szaty kobiecej, gdyż obrzydliwością dla Pana jest każdy, kto to czyni." (5 mojżeszowa lub Powt.prawa 22.5)

A to na wypadek sprzeczki na ulicy:

K.P.Prawa 25, 11-12: "Jeżeli dwaj mężczyźni będą się bić z sobą, a podbiegnie do nich żona jednego z nich, aby wyrwać swego męża z rąk tego, który go bije, i wyciągnie swojąrękę, i pochwyci tamtego za jego narządy wstydliwe, To odetniesz jej dłoń. Oko twoje nie ulituje się"

Chcesz, możemy to ciągnąć dalej...
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 13 kwie 2011, 21:49

Arturze,a wierzysz w to?Jak już brać pod uwagę,to całość,a nie wybrane fragmenty wedle woli.

"I przemówił Bóg:"Niech w przestworzach niebios powstaną źródła światła,by oddzielały dzien od nocy,mają też służyć za znaki ,jak również do określania pór i dni i lat..I mają służyć w przestworzach za źródła światła,żeby oswietlac ziemię." I tak się stało.i Bóg przystąpił do uczynienia dwóch wielkich źródeł światła:większego źródła światła,by panowało nad dniem i mniejszego żródła światła,by panowało nad nocą, a takze gwiazd.I Bóg umieścił je w przestworzu niebios,zeby oswietlały ziemię i żeby panowały w dzien i w nocy oraz żeby oddzielały światło od ciemności.I widział Bóg,że to jest dobre."
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: artur » 13 kwie 2011, 21:55

atalia pisze:Arturze,gdy czytam Twoją długą wypowiedź,wcale nie dziwię sie,ze kościoły w Europie Zachodniej pustoszeją,a ludzie odwracaja twarz od Boga.Jeśli w miarę rozgarnięty człowiek ,żyjacy w XXI w.,obeznany z najnowszymi osiagnięciami w dziedzinie nauki i techniki usłyszy od swego kapłana słowa w rodzaju tych,jakie tu wygłosiłes,nie dziwię sie,że ucieka później on od niego ,gdzie pieprz rośnie.Ludzie współcześni nie potrzebują "prawd" rodem z najciemniejszego średniowiecza.Astronomowie badają najodleglejsze zakatki Wszechswiata,a fundamentalisci sobie głoszą w najlepsze,że diabeł czyha z widłami na tych,którzy"rozcienczają,rozpuszczają,mieszają"...(zaiste,grzech to śmiertelny)
Nie no,naprawdę...jak tak dalej pójdzie, a społeczeństwo polskie nieco się doedukuje,pewnej pięknej niedzieli okaże się,że msza niedzielna się nie odbędzie z braku wiernych wskutek całkowitej sekularyzacji społeczenstwa.
Szcześliwie wydaje się,że nie wszyscy duchowni głoszą tak fundamentalne poglądy i w nich cała nadzieja.
Arturze,gdy czytam Twoją wypowiedź,odnoszę wrażenie,że niedługo zaczniesz tu pisać,że to Ziemia jest centrum Wszechświata i każesz nam w to wierzyć..Zlituj się ,prosze,i przestań tu wypisywac takie rzeczy.Chyba nie liczysz na to,że ktoś z nas raptownie zmieni system przekonań i zacznie wierzyć w piekło i demony jak też to,że szkodzą wizyty u uzdrowicieli.
Wierz sobie w co chcesz,co mi do tego,tylko ,na litość,nie uszczęsliwiaj innych na siłę.

pytałaś mnie przecież sama, prosiłaś abym odpowiedział na Twoje pytanie więc odpowiedziałem.
a co do XXI wieku to Bóg się nie zmienia, to świat się zmienia a z nim kultura, obyczaje, pragnienia. Bóg jest niezmienny a więc poglądy oparte na jego naukach nie są nowoczesne.
artur

Postautor: artur » 13 kwie 2011, 21:59

atalia pisze:Arturze,a wierzysz w to?Jak już brać pod uwagę,to całość,a nie wybrane fragmenty wedle woli.

"I przemówił Bóg:"Niech w przestworzach niebios powstaną źródła światła,by oddzielały dzien od nocy,mają też służyć za znaki ,jak również do określania pór i dni i lat..I mają służyć w przestworzach za źródła światła,żeby oswietlac ziemię." I tak się stało.i Bóg przystąpił do uczynienia dwóch wielkich źródeł światła:większego źródła światła,by panowało nad dniem i mniejszego żródła światła,by panowało nad nocą, a takze gwiazd.I Bóg umieścił je w przestworzu niebios,zeby oswietlały ziemię i żeby panowały w dzien i w nocy oraz żeby oddzielały światło od ciemności.I widział Bóg,że to jest dobre."

przyjmuje się, że Biblia to nie mitologia a Słowo Boże. Słowo Boże zapisane przed tysiącami lat.
artur

Postautor: atalia » 13 kwie 2011, 22:02

Aha,czyli dałeś do zrozumienia,ze wierzysz w to,albowiem Biblia jest słowem Bozym, a nie mitologią.
Nie ma co,szykuje się potężna rewolucja w dziedzinie astronomii i astrofizyki,gdy przyjdzie nam zrewidować swoje poglądy. :o :o :shock:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: artur » 13 kwie 2011, 22:05

atalia pisze:Aha,czyli dałeś do zrozumienia,ze wierzysz w to,albowiem Biblia jest słowem Bozym, a nie mitologią.
Nie ma co,szykuje się potężna rewolucja w dziedzinie astronomii i astrofizyki,gdy przyjdzie nam zrewidować swoje poglądy. :o :o :shock:

Tak jest Biblia to Słowo Boże.
artur

Postautor: Voldo » 13 kwie 2011, 22:05

W ramach dyskusji o KK...
Ostatnio mój kolega z klasy (katolik, praktykujący), rozmawiał z księdzem... A gdy powiedział, że niebo i piekło, to stan duszy nie miejsca, ksiądz się zachwycił jego mądrością. Więc, co za tym idzie, KK idzie w przód (no, przynajmniej w niektórych miejscach).

Biblia, która została napisana wiele lat po Chrystusie i w której... Uwaga... BRAKUJE 8 KSIĄG! Ale kto co lubi :)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 13 kwie 2011, 22:06

Widzę, że dyskusja zatoczyła koło. Pozwolę sobie zadać raz jeszcze kilka pytań, na które Artur mi nie raczył odpowiedzieć:

Czy mam rozumieć, że traktujesz nas jako sługi szatana? Zagubione owieczki, które napominasz i pragniesz przywrócić owczarni Pańskiej? Nie bardzo rozumiem Twoich intencji. Rozumiem natomiast, że masz jakiś cel w oczernianiu spirytyzmu, przedstawiając go jako szatański wynalazek. Inaczej nie wracałbyś jak bumerang mimo że - jak zapewniasz - skończyłeś przygodę ze spirytyzmem. A może ktoś Ci kazał tak robić? Jeśli nie możemy się dogadać w podstawowych kwestiach, to chyba możemy dość do porozumienia przynamniej w jednej podstawowej sprawie - żeby nie robić krucjaty w miejsce rzeczowej dyskusji.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 13 kwie 2011, 22:11

c87,czy jest sens dyskutować z kimś,kto twierdzi,ze słonce krazy wokól Ziemi?
atalia
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi