Sny w których uczestniczą zmarli ....

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Sny w których uczestniczą zmarli ....

Postautor: OneNight » 03 wrz 2018, 21:11

Poprzez interpretacje kart tarota wzmocnisz to, co jest w Tobie.

Kiedyś coś podobnego pisałeś do mnie i nie pojmuję w jaki sposób. Jak to niby działa?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Stara dusza 74 » 03 wrz 2018, 21:22

One Night a muszę spytać a Ty oprócz latania to i jeszcze kartami się zajmujesz ??????pozdrawiam ciepło ;)
Wolna dusza to rzadkość ale będziesz wiedział kiedy ją spotkasz bo poczujesz się dobrze ,bardzo dobrze kiedy będziesz blisko niej .
Awatar użytkownika
Stara dusza 74

Postautor: danut » 03 wrz 2018, 21:22

Posłuchaj, samo wmawianie sobie, że komuś się pomaga wtrącając się w jego drogę życia, ingerując w jego wolę i wybór jest złe. Nie ważne, czy Ty trafisz w zdarzenia które są w jego horyzoncie zdarzeń, czy nie trafisz. Najmniej to ważne a Ty jak trafisz to tym się jeszcze chwalisz. Pomoc byłaby wtedy gdybyś pokazała tej osobie jak do tego złego nie dopuścić i że to jest w jej mocy. Cały plan dla niej zapisany możesz zobaczyć? - Nie. zatem te jakieś duchy, opiekunowie, czarne peleryny, które niby wam mają pomagać w patrzeniu to kłamcy. To jest podobne do prostytucji. Handlu duszami i sutenera, który żąda zapłaty. Soldado na tamtym forum też aż czułam taką samą aurę, wizje też miewałam. To jest to - dlaczego? Przemyśl - dlaczego. I wciąż powtarzam od prawdziwych cnót, nadziei i miłości - takie postacie się odbijają a do nich nie lgną.
danut

Postautor: Stara dusza 74 » 03 wrz 2018, 21:30

Chciałabym naprawdę twierdzić inaczej ale coś negatywnego niestety wyczuwam w Twojej energii nie gniewaj się Danut bo mi nie zależy wogole na tym żeby komuś sprawiać tutaj w jakiś sposób przykrość ale zachowujesz się tak jakbyś wszystkie rozumy postradała zapominasz o postawach pokorą i miłosierdzie tak można by było zdefiniować spirytyste ,medium z prawdziwego zdarzenia ...Tak jak pisałam karty odczytuje swoją intuicja a nie ogólnie przyjętymi zasadami ....a moja intuicja to część mojej duszy a wątpię akurat żeby majsterkowal przy niej szatan ...
Wolna dusza to rzadkość ale będziesz wiedział kiedy ją spotkasz bo poczujesz się dobrze ,bardzo dobrze kiedy będziesz blisko niej .
Awatar użytkownika
Stara dusza 74

Postautor: danut » 03 wrz 2018, 21:36

Stara dusza 74 pisze:Chciałabym naprawdę twierdzić inaczej ale coś negatywnego niestety wyczuwam w Twojej energii nie gniewaj się Danut bo mi nie zależy wogole na tym żeby komuś sprawiać tutaj w jakiś sposób przykrość ale zachowujesz się tak jakbyś wszystkie rozumy postradała zapominasz o postawach pokorą i miłosierdzie tak można by było zdefiniować spirytyste ,medium z prawdziwego zdarzenia ...Tak jak pisałam karty odczytuje swoją intuicja a nie ogólnie przyjętymi zasadami ....a moja intuicja to część mojej duszy a wątpię akurat żeby majsterkowal przy niej szatan ...

Nie interesuje mnie to co wyczuwasz w mojej energii, jest widocznie przeciwna Twojej dlatego czujesz, że zła. Ale każdy myśli ze jest dobry, Ty o sobie też tak myślisz, więc tu sprawa jest prosta. Nie mam zamiaru schylać głowy i przyklaskiwać czemuś co już poznałam czym naprawdę jest ani udawać przed innymi że jednak tego nie wiem.
danut

Postautor: Stara dusza 74 » 03 wrz 2018, 21:38

Co powinnam w tym momencie napisać ....niech i tak będzie Danut ....każdy ma prawo być kim chce i być czym chce ...
Awatar użytkownika
Stara dusza 74

Postautor: OneNight » 03 wrz 2018, 22:01

Stara dusza 74 pisze:One Night a muszę spytać a Ty oprócz latania to i jeszcze kartami się zajmujesz ??????pozdrawiam ciepło ;)

Nie zajmuje się kartami, ale bardzo chciałem być kiedyś medium ;)
Chciałabym naprawdę twierdzić inaczej ale coś negatywnego niestety wyczuwam w Twojej energii nie gniewaj się Danut bo mi nie zależy wogole na tym żeby komuś sprawiać tutaj w jakiś sposób przykrość ale zachowujesz się tak jakbyś wszystkie rozumy postradała

Nie tylko Ty masz takie wrażenie :/
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Stara dusza 74 » 03 wrz 2018, 22:05

No cóż jak będę mogła więcej niż mogę to może zabiorę Cię nauki ...to będzie rewanż za wydostanie mnie z mojego ,,pudełka,,a to przecież potrafisz :D :D :D
Awatar użytkownika
Stara dusza 74

Postautor: niejestemtajemnica » 05 wrz 2018, 15:36

Trudno Ci jednoznacznie odpowiedzieć.
Ja snami interesuję się od paru lat.
Głupio brzmią porady od takiego szaraczka jak ja, ale na jedną sobie pozwolę - nie traktuj przesadnie serio senników. Senniki są różne (rozróżnia się, na przykład, senniki egipskie, arabskie, a nawet "babuni"). Posiłkuj się nimi, ale nie zaniechaj własnych interpretacji. Myślenie, myślenie, myślenie.

Twardo stąpam po ziemi, a mimo to jestem na rozdrożu, myśląc o snach. Zapewne zdecydowana większość z nich stanowi fantazję. Poczytaj o medycznej perspektywie snów - są odreagowaniem przeżyć dnia (i z tym się zgadzam). Ale czy to wszystko?

Możliwe, że to był Kuzyn. A możliwe, że to była fantazja. Próbuj dalej.

Mnie i Dziewczynę spotkały takie historie, które uważamy za dość specyficzne (by nie powiedzieć, "dziwne"). Ja, na przykład, prosiłem o kontakt ze zmarłym Dziadkiem. I mi się przyśnił. Powiedziałem, że to tylko sen; dużo myślałem, więc przyśnił mi się akurat On. Wtedy powiedział: "A pamiętasz zgubioną biżuterię?" Przez to zwątpiłem, czy to był tylko sen, czy nie. :)

Bądźmy zdystansowani.
niejestemtajemnica

Postautor: Stara dusza 74 » 05 wrz 2018, 16:21

Nigdy nie korzystałam z senników a i każdy taki sygnał gdzie czuje że ktoś się ,,dobija '' z Drugiej Strony staram się w realny sposób sobie wytłumaczyć .....więc właściwy dystans do snów i do tego co na jawie napewno zachowuje ....chodzi tylko o to że niektórych rzeczy nie sposób w żaden sposób wytłumaczyć i sądzę że wiele osób tak myśli ....rzeczywiście kuzyn mógł się przyśnić choć ten sen był znacznie inny niż jawa ...ponieważ jeśli śnie to w snach zazwyczaj zdaje sobie z tego sprawę ...nie jestem w stanie zatrzymać np.snow proroczych ale gdyby śniło mi coś bardzo fajnego ....nawet jak się obudzę ....a chce śnić o tym dalej....więc zamykam oczy i mogę śnić sobie o tym w nieskończoność ...ale zdaje sobie z tego sprawę że to jest sen ....w przypadku kuzyna było całkiem inaczej.....ja bardzo pragnęłam go zobaczyć ostatni raz ...a i w przypadku mojej babci była dość dziwna historia ...ponieważ babcia moja która kiedyś dawno uległa poważnemu wypadkowi twierdziła że odejdzie już ...że dziadek na nią czeka ....nie brałam tego poważnie myślałam że mówi tak bo spowodowane jest to silnymi przeżyciami ...depresja ...ale w nocy około godziny 3 zaczęły mi się śnić jakieś koszmary wszystko bez składu i ładu ....zobaczyłam też w tym śnie że babcia umiera ...nazajutrz nie powiedziałam co mi się przyśniło ale zadzwonil telefon to była druga kuzynka tzn jej druga wnuczka która martwiła się bo w nocy bardzo źle jej się śniło .........one nawet nie zdążyły skończyć tej rozmowy babcia umarła podczas rozmowy telefonicznej ....to nie są wymyślone przeze mnie historie ale prawdziwe dotyczące członków rodziny ...A najciekawsze jest to że kuzynka która jest doktorem ekonomii a więc umysł typowo ścisły i pracując na stanowisko gdzie już napewno musi jej myślenie być nie zaburzone powiedziała mi że kiedy popadła w tarapy z kredytem w frankach babcia nasza przyszła do niej i pogłaskała po głowie i powiedziała żeby się nie martwiła że będzie wszystko dobrze ...i tak było ...więc cóż dystansować się można tylko do czego :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
Stara dusza 74

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi