potrzebna pomoc !!!

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: potrzebna pomoc !!!

Postautor: danut » 06 wrz 2016, 20:19

A to zwraca Ci uwagę na to, że nie wiesz, że nic w tym nie widzisz, bys właśnie ujrzał, odrzucasz słowo matka, a Twoja podświadomość wie swoje.
danut

Postautor: OneNight » 06 wrz 2016, 20:25

Skoro się nie narzuca, to w czym problem?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: neuron » 06 wrz 2016, 20:35

OneNight pisze:Skoro się nie narzuca, to w czym problem?

problem jest w tym ze nie jestem w stanie zidentyfikowac tej istoty w 100 % ani jej intencji, nie wiem kim jest i czego chce . ...

po tym czego dowiedziałem się tutaj i w świetle swoich własnych doswiadczen wiem że niczego nie mozna byc pewnym , i raczej warto być na wszystko gotowym , zasada no one trust .
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: OneNight » 06 wrz 2016, 20:38

Nie wiesz kim jest i czego chce, ale skoro się nie manifestuje, to jakby jej nie było, więc czy nie przesadzasz?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: neuron » 06 wrz 2016, 20:45

OneNight pisze:Nie wiesz kim jest i czego chce, ale skoro się nie manifestuje, to jakby jej nie było, więc czy nie przesadzasz?

nie zrozumieliśmy się ....... ona nie musi się manifestowac w jakis specjalny sposob , ale jest stale , to nie wyglada tak ze ona czyms stuka , puka czy cos podobnego .....
zupelnie inaczej ..... nie wiem jak to określić ....... no jest stale , tu bardziej chodzi o aktywność , o tak , dokładnie , ale jest stale aktywna , nawet teraz kiedy pisze czuje jak np dotyka mojej dłoni , ale taka aktywność to norma i nie jest uciążliwa itp

jak jade autem i zapytam wprost czy jest to od razu czuje np jak mnie dotyka , tak jakby byla przy mnie stale , gdzie bym nie byl , kiedy mowie do niej to od razu odpowiada czy daje znac o sobie , tak jakby wiedziala kiedy jestem zajety i wtedy jej aktywność spada ......

co nie zmienia faktu ze caly czas nie wiem kim tak naprawde jest itd

neuron

Postautor: bernadeta1963 » 06 wrz 2016, 21:44

Neuronie ,czy nie uważasz , że ty sam trzymasz tą istotę przy sobie ?
Ona stara się nie przeszkadzać i nawet może gotowa by była odejść , ale to tobie jest trudno się z nią rozstać . Nie robi hałasu , mieszka sobie cichutko i ciągle czuje się potrzebna , bo nie wie kiedy znowu ją zawołasz .
Po co pytasz czy jest z tobą ? chcesz się jej pozbyć po prostu podziękuj jej za opiekę i poproś aby odeszła .
Myślę , że to co odczuwasz fascynuje cię . Piszesz ,że gdy jesteś zajęty ona ci nie przeszkadza .Jęśli więc będziesz akurat wolniejszy proszę nie przywołuj jej i daj jej do zrozumienia ,że jest ci niepotrzebna :)
bernadeta1963

Postautor: neuron » 06 wrz 2016, 21:49

bernadeta1963 pisze:Neuronie ,czy nie uważasz , że ty sam trzymasz tą istotę przy sobie ?
Ona stara się nie przeszkadzać i nawet może gotowa by była odejść , ale to tobie jest trudno się z nią rozstać . Nie robi hałasu , mieszka sobie cichutko i ciągle czuje się potrzebna , bo nie wie kiedy znowu ją zawołasz .
Po co pytasz czy jest z tobą ? chcesz się jej pozbyć po prostu podziękuj jej za opiekę i poproś aby odeszła .
Myślę , że to co odczuwasz fascynuje cię . Piszesz ,że gdy jesteś zajęty ona ci nie przeszkadza .Jęśli więc będziesz akurat wolniejszy proszę nie przywołuj jej i daj jej do zrozumienia ,że jest ci niepotrzebna :)

a Ty wiesz ze dokładnie to samo powiedzialy mi juz dwie rozne osoby ?

ale nie mam pojecia w jaki sposob moge trzymac ja przy sobie ....... nie wiem

fascynuje bo to jest fascynujące ...... to prawda

fascynuje ....... to jest to określenie króre uslyszalem od innych na ten temat

neuron

Postautor: bernadeta1963 » 06 wrz 2016, 22:02

Nie każdy może mieć swojego prywatnego ducha :) i to jest fascynujące . Niepokoi mnie odczuwanie przez ciebie kontaktu fizycznego z tą istotą . To zaszło trochę za daleko . Czy to nie było tak , że sam prosiłeś ją o ten kontakt '' jęsli jesteś daj mi znać '' . Nie wiem , czy szybko uda ci się z nią ''zerwać '' . Duchy też mają uczucia i nie wolno z nimi igrać . Staraj się coraz mniej z nią rozmawiać a być może zrozumie i odejdzie sama .
bernadeta1963

Postautor: soldado » 06 wrz 2016, 22:27

neuron pisze:wybiła godzina W ....poprostu

potrzebuje pomocy , chodzi poprostu o odprowadzenie (tak mysle ) ducha czy duszy czy cokolwiek to jest , a To jest ,świadome , inteligentne .....i nie chce odejsc
poleglem ,calkiem i nie tylko ja ..... 5 osob ktore sie tym zajely tez polegly z czego 2 osoby to ludzie ktorzy sa doswiadczeni w temacie , sa znani i biora za to pieniadze, oczywiscie nie kwestionuje ani wiedzy ani umiejetnosci , w zyciu roznie bywa i nie zawsze wszystko musi sie udac wiec .......

no ale problem pozostal , to nie moze tak byc , zebym mieszkal z duchem pod jednym dachem , moze i nie robi nic zlego ale taka obecnosc to nic dobrego ani dla mnie ani dla tej istoty , kimkolwiek jest .........

manifestacja nie robi juz na mnie zadnego wrazenie .......zupelnie ....... do tego stopnia ze potrafie ja (bo caly czas zakladam ze to żeńska energia) opierdolic normalnie ,zwracam jej uwage na to np ze chce spac albo odpoczac i nie mam zupelnie ochoty na jakiekolwiek "dyskusje" itp

to stalo sie tak normalne i zwyczajne ...az za bardzo ......

no i co ?? co dalej ?? ona nie chce odejsc i co robic??

dowiedzialem sie jak , probowalem sam kilka razy , odrazu powiem ze , zadne modlitwy nie dzialaja , skuteczność -10 ....... zadne sposoby ezo na odprowadzenie "duszy" - 10

ktoś ? coś ????

uczepiło się dziewcze i nie potrafie ani jej pomoc ani odczepic jej od siebie .......

niech was nie zmyli forma i luzny styl kiedy o tym pisze , to jest , teraz i tu i nie wiem co robic .....

potrzebuje pomocy .........

Przekazuje Ci cały czas różnego rodzaju odczucia i uczucia.
To taka specyficzna ,,rozmowa'', którą podobno rozumiesz i jesteś tym zafascynowany.
Nadto wiele przekazów masz w snach.
To najszybsza forma kontaktu.
Zwróć większą uwagę właśnie na sny.
Gdy nasze ciało odpoczywa, wtedy duchy mają łatwiejszy dostęp do naszego ducha, z którym się wtedy porozumiewają bez przeszkody, jaką normalnie jest nasze ciało, które jest naturalnym ogranicznikiem, ograniczającym nas do odczuwania tylko tej rzeczywistości.
Poza tym odbieram, że w tym domu jest portal, którym przechodzą duchy.
Jedno z pomieszczeń tego domu jest bardziej aktywne.
Odebrałem również, że dzięki Niej bardziej się otwierasz na świat duchowy i wszystko to, co jest z nim związane.
W Twoim przypadku to Ci nie szkodzi, a wręcz działa pozytywnie na Ciebie, na Twoje życie i ma przynieść bardzo pozytywne skutki na przyszłość.
Część Duchów pozytywnych, została tutaj świadomie, aby pomagać innym i Ona do takiego typu Duchów należy.
Dlatego nie przejdzie dalej, bo poprzez dobre uczynki, chce naprawić wiele błędów ze swojego poprzedniego życia.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Estia72 » 07 wrz 2016, 08:11

soldado pisze:
Przekazuje Ci cały czas różnego rodzaju odczucia i uczucia.
To taka specyficzna ,,rozmowa'', którą podobno rozumiesz i jesteś tym zafascynowany.
Nadto wiele przekazów masz w snach.
To najszybsza forma kontaktu.
Zwróć większą uwagę właśnie na sny.

Część Duchów pozytywnych, została tutaj świadomie, aby pomagać innym i Ona do takiego typu Duchów należy.
Dlatego nie przejdzie dalej, bo poprzez dobre uczynki, chce naprawić wiele błędów ze swojego poprzedniego życia.

Odczucia i sny to wasz klucz do porozumienia tak jak napisal Soldado. Pisalam Ci wczesniej ze jest miedzy wami wiez , jestescie ze soba w jakis sposob powiazani. Nie wiem czy jest to zwiazane z waszym poprzednim zyciem , czy rownolegla rzeczywistoscia jak wskazuja Ci to inni , ja bardziej odczuwam to ze wasze dusze juz sie znaja/spotkaly wczesniej , ona jest tam z Twojego powodu....i to bardziej Ty ja trzymasz przy sobie... :) Dlatego nie odchodzi. I nie pomoze zadne medium by ja przeprowadzic do puki sam jej nie puscisz... Jest rowniez cos miedzy wami co mozna nazwac umowa/obietnica.
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi