Zemsta z zaświatów ?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Zemsta z zaświatów ?

Postautor: Xsenia » 26 lis 2015, 20:09

Mirek pisze:Prawo jakie obowiązuje po tamtej stronie. Ingerowanie duchów w świat fizyczny jest poważnym naruszeniem za ktore duch musi odpokutować.

Mirku, zemsta zaślepia, przecież wiesz :) A zdesperowanemu duchowi może tak zależeć na zemście, że nie będzie patrzał na konsekwencje własnego zachowania. Przynajmniej takie mam zdanie.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 26 lis 2015, 20:25

danut pisze:
Xsenia pisze:
Mirek pisze: Nikt nie ma prawa się mścić.

A kto mu, czy jej zabroni? :) Nie powinno sie mścić, ale według mnie nie jest to niemożliwe.

A nikt :) I właśnie masz odpowiedź dlaczego wyższa świadomośc nie miesza się w równe sobie pojedynki, a tylko takie, gdzie ludzka nienawiśc dotyka osoby niewinnej, nieagresywnej i o przeciwnych wartościach. Na przykład wtedy, gdy w imię sporu w poglądach zamyka się w piwnicy rodzinę swojego przeciwnika z małymi dziecmi w piwnicy, przetrzymuje w nieludzkich warunkach, karmi surowymi obierkami z ziemniaków, a następnie wyprowadza do lasu i rozstrzeliwuje ich. Wtedy przychodzi zemsta zza światów i reaguje ręka Boga.

Podaj jakiś przykład na poparcie Twojej tezy danut. Szczególnie interesuje mnie ta ręka Boga.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 26 lis 2015, 20:39

Mirek czytaj strony wstecz, nie będę się powtarzac, podałam na to przykłady, od nich zaczęłam.
danut

Postautor: Mirek » 26 lis 2015, 22:28

Z tą szkołą to żaden przyklad.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 26 lis 2015, 22:34

Szkoła jest przykładem możliwości rzeczywistego oddziałania na naszą rzeczywistość i na ludzi w niej przebywających przez jako to soldado lubi nazywać "strażników" z innej rzeczywistości, czyli zza światów. Ty, czy ja możemy to nazywać "Ręką Boga", a skoro widziałam żołnierza określam go tak jak go widziałam - przez żołnierza.
danut

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi