Śmierć kliniczna a Umbral

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Śmierć kliniczna a Umbral

Postautor: Mirek » 29 lis 2014, 16:44

A może 1 ma zdolności przywódcze? ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pablo diaz » 29 lis 2014, 17:29

Mircio jest jak Charlie Chaplin w przemowie do ludzkości :) https://www.youtube.com/watch?v=435zxW9kd4U
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: juniperus » 01 gru 2014, 19:21

U mnie wychodzi 4. Ale nie znam się na numerologii, więc nawet nie potrafię powiedzieć, co to znaczy :lol:
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 01 gru 2014, 19:50

hehehe to mamy dwie 1
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 01 gru 2014, 20:36

Juniperus czworeczki sa pracowite i realizuja sie poprzez prace...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: światowid » 01 gru 2014, 21:44

Pewnie palnę glupote piszac ten post.
Ale czy nie Różne mozna przyjamowac kalendarze..chiński, Majów.egipcjan.rzymian.chrzescijan.muzulmanow. Każdy inaczej liczył i dzielił czas obrotu ziemi wokół słońca. Lub wedle księżyca.przeciez równie uporządkowanego. I zrozumialego przez archaiczne do nas ludy

Stad me wątpliwości pomimo chęci by to była prawda.
Tak o tym mysle.
Ale na pewno harmonia wszechświata jakos to musi uogólniać jesli ma być to prawda. Tak ze przynajmniej ja nie zdaje sobie z tego sprawy. Mam tu pytanie..czy kalendarz Np chiński, pokrywa sie z nam znanym? Jesli chodzi o znaki zodiaku? I taką numerologie jak w tym temacie.. Chyba nie..bo tam znak zodiaku zmienia się znacznie zadziej.
Wiec albo jest tu zatracenie pierwotnej wiedzy.. I ludzie w różnych częściach swiata inaczej potoczyli w rozwoju swoje spojrzenie na czas.. Albo nie wiem. Nie wiem nawet dlaczego o tym pusze skoro to tylko odczucia a nie wiedza.

Jaką jestem cyfrą wedle osob które mogą o tym coś powiedziec?

Jesli baran i wodnik są chińską małpą? To jakie roznice byc mogą miedzy baranem i wodnikiem które powodują ze są małpą.

Wedle mojej skromnej osoby tu czegos brakuje. Odchodząc od tematu..by jednak podkreślić umiejętności tych o których uczyliśmy sie ze to byli połludzie..
większość obrzędów ludowych..w Meksyku.polsce.afryce Australii.. ich terminów..jak przesilenia zimowe..letnie..ogólnie związane z porami roku w danym środowisku..sa wyliczone co do dnia.czasem godziny.. Są obecne we wszystkich kulturach.dzien wyznaczony, Obliczony...!!! Ale przez jaskiniowca lub neolitycznego rolnika z drewnianym radlem? A te święta..jako Swieto szczególne..jak bez urządzeń..lup..teleskopow..pradu to obliczyli w różnych rejonach swiata?? W różnym czasie.. Posiedli tę wiedzę..

To jest dla mnie ciekawostka..lub podpowiedz..

Jakos czuje sie z tym pierwotyzmem szczególnie związany..
szkoda wielka że wiara i wiedza naszych przodków została zdeptana.
Awatar użytkownika
światowid

Postautor: Krzysztoff » 01 gru 2014, 22:08

Poważnie mówiąc - numerologia jest moim zdaniem pewnym sposobem zrozumienia nieodgadnionych reguł działania świata, nie wiem - więc szukam reguły

tutaj przez sumowanie liczb. "wiedza wykradziona Bogom" , ezoteryczna - dla wtajemniczonych , a tak naprawdę przykład typowego myślenia magicznego , czyli próbowanie łączenia przyczyn i skutków rzeczy niezwiązanych ze sobą bezpośrednio.

Czy ktoś udowodnił w jakikolwiek sposób że te reguły numerologiczne są prawdziwe ? Jeżeli jest to oparte na matematyce to przecież można prosto udowodnić :lol:

Spirytysta nie potrzebuje numerologii bo rozumie reguły rządzące życiem człowieka to zasada przyczyny i skutku, reinkarnacja , plany reinkarnacyjne.
:lol:
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Obserwator » 01 gru 2014, 23:43

A ja tam sobie sprawdziłem i jestem dziewiątką :D

No i moja żona mnie wyśmiała jak opowiedziałem jej o swoich zaletach - wady podobno się zgadzają :lol:

A poważniej. Dla mnie numerologia jest ciekawa tak jak każde zjawisko kulturowe - choćby obrzędowość religijna.
"Żeby zdobyć wiedzę, trzeba studiować. Żeby zdobyć mądrość, trzeba obserwować."
 Marilyn vos Savant
Awatar użytkownika
Obserwator
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 02 gru 2014, 15:30

Numerologia jest zabawą i tak raczej należy ją traktować, człowiek jest kowalem swojego losu.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 02 gru 2014, 16:36

Nie wiem skad sie wziela numerologia ale ciekawe jest to , ze z numerologii mozna tez duzo powiedziec o wczesniejszych wcieleniach. U mnie sie wszytsko zgadzalo....Mialam robiony portret numerologiczny przez profesionalna numerolozke.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi