Spirytyzm a dewiacje seksualne.

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Spirytyzm a dewiacje seksualne.

Postautor: Hansel » 14 mar 2015, 21:06

Hansel pisze:
Sonorny pisze:Od kiedy homoseksualizm, biseksualizm czy masturbacja sa dewiacja? Halo, tu XXI wiek!

Wadą Katolicyzmu jest na pewno to że jego etyka seksułalna jest chora bo zakłada że jedyną funkcją aktu płciowego jest prokreacja, a to jest sprzeczne z biologią człowieka bo gdyby tak było to mieli byśmy Ruję tak ja inne zwierzęta. A przecież Bóg objawia się przede wszystkim w sprawach natury.

Teraz włąśnie sprawdziłem i jest tak jak się domyślałem: człowiek który ją stwożył sam cierpiał na poważne problemy z tą sferą.
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Hansel » 01 lip 2015, 23:11

Nikita pisze:kiedys na murze przeczytalam taki tekst: Onanizm wzmacnia organizm....he he

W tym powiedzeniu jest wbrew pozorom wiele prawdy http://zwierciadlo.pl/2011/seks/uniwers ... -seksualna
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: stefan12 » 02 lip 2015, 11:02

Hansel pisze:Wadą Katolicyzmu jest na pewno to że jego etyka seksułalna jest chora bo zakłada że jedyną funkcją aktu płciowego jest prokreacja, a to jest sprzeczne z biologią człowieka bo gdyby tak było to mieli byśmy Ruję tak ja inne zwierzęta. A przecież Bóg objawia się przede wszystkim w sprawach natury.

Tu się mylisz, u kobiet występuje coś co można by okreśłić rują. W okresie jajeczkowania kobieta jest bardziej pobudzona, wydziela feromony, zachowuje się bardziej prowokacyjnie. Oczywiście nie kontroluje tego, to właśnie wynika z biologii.
Może człowiek pierwotny, który żył zgodnie z naturą dokładnie wyczuwał ten moment i wtedy dochodziło do współżycia, a w pozostałym czasie cyklu miesiączkowego współżycie było rzadkie.

Ogólnie co do seksualności to spójrz jak nisko w hierarchi czakr się znajduję, to prymitywny instynkt i skupianie się nad nim nie prowadzi do oświecenia.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Xsenia » 02 lip 2015, 13:05

stefan12 pisze:a w pozostałym czasie cyklu miesiączkowego współżycie było rzadkie

Mężczyzna i rzadkie współżycie? :D to są przecież przeciwieństwa :lol:
Ale dodam tutaj parę słów, bo tak nawiązałeś do człowieka pierwotnego. Ludzie pierwotni nie znali czegoś takiego jak miłość, małżeństwo czy zdrada. Mężczyźni współżyli z różnymi kobietami tego samego plemienia. A że w każdej chwili jakaś miała "ruję", to korzystali z tego.

stefan12 pisze:Ogólnie co do seksualności to spójrz jak nisko w hierarchi czakr się znajduję, to prymitywny instynkt i skupianie się nad nim nie prowadzi do oświecenia.

Tak, ale nadmierny ascetyzm zabija. Radzę pamiętać.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Hansel » 18 lip 2015, 03:52

Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Hansel » 26 paź 2015, 04:12

Xsenia pisze:
stefan12 pisze:a w pozostałym czasie cyklu miesiączkowego współżycie było rzadkie

Mężczyzna i rzadkie współżycie? :D to są przecież przeciwieństwa :lol:
Ale dodam tutaj parę słów, bo tak nawiązałeś do człowieka pierwotnego. Ludzie pierwotni nie znali czegoś takiego jak miłość, małżeństwo czy zdrada. Mężczyźni współżyli z różnymi kobietami tego samego plemienia. A że w każdej chwili jakaś miała "ruję", to korzystali z tego.

https://www.youtube.com/watch?v=fUZGDefv4mc
Awatar użytkownika
Hansel

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi