Krzysztoff pisze:000Lukas000 pisze:Nie ćwiczę tego przy pełnym świetle, raczej w półmroku.
Tu nie chodzi o dotykanie wskazówki a o powiązanie fluidów ducha i medium, czyli człowieka.
Lukas odkryłeś w sobie zdolności mediumiczne ? Czy bazujesz na stwierdzeniu że każdy człowiek to medium ?

000Lukas000 pisze:po prostu bardzo nie lubię pisać czegoś po raz drugi wiedząc że już kiedyś komuś o tym pisałem

000Lukas000 pisze:
O właśnie wpadła mi przypadkiem twoja wypowiedź w ręce
"Dla mnie ouija jest zupełnie niewiarygodna. Do wszystkich, którzy mają odmienne zdanie, mam pytanie: Czy potrafilibyście uzyskać efekt poruszającej się wskazówki BEZ dotykania tabliczki rękami? Podejrzewam, że nie. Wyjaśnienie jest proste: żadne duchy tu nie działają, są to tzw. ruchy ideomotoryczne, czyli podświadome. To nie duch Ci odpowiada, tylko Ty sam, choć o tym nie wiesz. Ja mógłbym się przekonać tylko w jednej sytuacji: rączki przy sobie, nóżki też, a wskazówka sama się porusza."
I o tym właśnie mówię, trzeba wyeliminować wszelkie podejrzane zjawiska, by mieć pewność.
Ale te wątpliwości biorą się tylko z tego że nie wierzymy że duchy mogą się komunikować, przecież w psychografii te zjawiska również zachodzą i to w ułatwionych warunkach, bo ręka jest częścią nas.

Krzysztoff pisze:Sposobami na weryfikację prawdziwości takiej komunikacji - podał tutaj Marcin, np podanie nieznanych nikomu informacji. I właśnie takie sprawdzenia mogą dać ci taką samą pewność jak zobaczyć że wskazówka sama się rusza.

Betelgeza pisze: łapię się na tym,że strasznie chcę wierzyć,że TAM coś jest bo się najzwyczajniej w świecie boję nicości...Czy i Wy miewacie takie wątpliwości?

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości