Czy ludzie są sobie przeznaczeni?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Czy ludzie są sobie przeznaczeni?

Postautor: danut » 01 lip 2018, 22:07

gaba75 pisze:Soldado, tak owszem podobne przyciągnie podobne, ale sie rozwijamy. Podobieństwo to potrzeba chwili. Dwoje ludzi, jeśli w pytaniu tytułowym chodzi tylko o dwoje, są sobie przeznaczeni jeśli ich składniki chemiczne się uzupełniają, jeśli się potrzebują cały czas to ze sobą będą, jeśli np jedno przerobiło naukę, to już skład chemiczny bedzie ich odpychał od siebie. Piszę to intuicyjnie, więc nie łapcie mnie za słowa. Uczucie poprostu musi być silne by wiązanie było silne i już. Marzę o prawdziwej silnej miłości , o mężczyźnie, który mnie nie skrzywdzi, i nie da krzywdzić innym. Czy to dużo? Czy jest mi przeznaczone być nareszcie kochaną z wzajemnością? Tak, myślę, że tak, bo na miłość zasługuje każdy.

Miłość dwojga wiąże się ze wzajemnością. Nie można żądać do siebie miłości i twierdzić, ze mnie się ona należy, gdy sama jej nie daję. Taka jest prawidłowość.
Arczi- popieram rady Xseni w temacie.
danut

Postautor: arczi » 02 lip 2018, 08:55

Mam dobre intencje, o przykrościach, które mi sprawiła staram się nie myśleć, bo to tak naprawdę nie ma znaczenia. Niestety, nie utrzymujemy kontaktu, Ona sobie tego nie życzy, z tylko jej znanych powodów, co jest dla mnie niezrozumiałe i trochę niedojrzałe.
arczi

Postautor: ronald73 » 02 lip 2018, 09:41

Ja po jakiś 10 lat udało mi się kontaktować z były dziewczyną. Równiez powód dlatego że rozstanie był w dziwny sposób. Ponad godzinę gadaliśmy bardzo przyjemnie i rozluźniony przez telefon (nie wiedziałem że tak długo umiem gadać przez telefon), i wreszcie mogłem ten nieskończony temat dać spokój.

Słyszałem historia że kobieta zerwała z mężem dlatego że on trafił do szpitala a ona już miała kogoś na oko. Facet strasznie to przeżywał. Okazało się że właśnie przez pobyt w szpitalu facet trafił pózniej na jego wymarzoną żonę i za to podziękował Bóg.

Nigdy nic nie wiadomo :!:
tylko czasami coś czytam
ronald73

Postautor: gaba75 » 02 lip 2018, 16:39

Danut, możesz się spalić z nerwów, ale ponawiam moje zdanie w kwestii miłości-każdy na nią zasługuje, ja również i skoro uważasz inaczej , to twój problem. Ja takiego nie mam, chciałabym by wszyscy na tej ziemi byli szczęśliwi, i ja z nimi. I nie widzę nic złego w pragnieniu miłości, skoro ty uważsz inaczej to masz poważny problem. Nie radzę iść do specjalsty, radzę zażyć miłości' miłości odwzajemnionej i życzę ci byś jej doświadczała codziennie na wieki wieków. To przykre, że w miłości widzisz zło. To najpiękniejsze uczucie. I w pragnieniu go i w świadomości, że i mnie się należy, nie ma również nic złego.
gaba75

Postautor: danut » 02 lip 2018, 21:01

Gabo 75 - Ależ nie. Zupełnie nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi ani moich intencji. Miłość jest najpiękniejszym uczuciem i gdzie ja uważam inaczej?

Ronaldzie, tak masz rację - w życiu znajdujemy ścieżki, które bezpośrednio do bliskich sobie dusz prowadzą, niestety zbyt późno odgadujemy, że one takimi akurat były, gdyż szukamy ich po omacku, zbyt słabo słysząc głosy serca, głosy głębsze, te od naszego motoru - Duszy. Dlatego "arczi" powinieneś jakoś ten głos usłyszeć, by wiedzieć jak postąpić i w którą stronę iść. Arczi, tylko wyraźne zrozumienie tego głosu, jego mocne wołanie poprowadzi Cię właściwie, a niestety my do "Twojego Pola" nie mamy dostępu, by słyszeć lub Ci radzić, jakbyśmy chcieli wybierać za Ciebie. Ja nawet wiem,że za nikogo nie wolno tego czynić, dlatego decyzję podejmiesz sam.
danut

Postautor: gaba75 » 03 lip 2018, 10:48

Danut, ja wszystko rozumiem dobrze. Nie wmawiaj mi teraz, że rozum mnie opuścił, gdy chcę by wszyscy byli kochani, by mieli miłości pod dostatkiem itp. Ty próbowałas wmówić mi, że mnie się ona nie należy. Ależ owszem, należy się, mnie , Tobie, innym forumowiczom i wszystkim żyjącym. Jeśli jej nie będzie, to i my przestaniemy istnieć, wszyscy, bo przecież tworzymy jedno źródło. Bog jest jeden, jego istota też jedna, każda jedna-czyli my razem wspólnie.
gaba75

Postautor: gaba75 » 03 lip 2018, 10:54

I do Arcziego- nie martw się, miłość cię nie opuści, trafisz na swoją kobietę i wtedy powiesz, że jesteś szczęśliwy. Bedzie to już niebawem, może nawet jutro. Miłość jest tuż, tuż. Światło wydobywa sie z mroku, dostaniesz to światło.
gaba75

Postautor: arczi » 03 lip 2018, 11:43

Dziękuję Gaba, dziękuję wszystkim za dobre słowa. Mam nadzieję, że każdy z nas odnajdzie to czego poszukuje, że każdy będzie miał możliwość spełnić się jeszcze tu, w tym życiu. Bo przecież każde życie ma wartość i znaczenie, i ja liczę że Opatrzność czuwa abyśmy tych naszych żyć nie marnotrawili. Mam nadzieję, że ważni dla nas ludzie, w końcu przejrzą na oczy, tak jak my to zrobiliśmy, i docenią, że przyszliśmy na ten niewdzięczny świat nie tylko dla siebie, ale ze względu na wieczną miłość i przywiązanie do nich, i dla nich.
arczi

Postautor: gaba75 » 03 lip 2018, 12:36

Arczi, cudowne słowa. Niech przerodzą się w czyny i niech trwa wiecznie cud miłości. Dzięki Arczi za te słowa. Dzięki Ci. Tak, jak napisałeś każde życie ma wartość.
gaba75

Postautor: danut » 03 lip 2018, 15:02

Gabo 75 - Ależ ja Tobie nic nie wmawiam, nawet nie próbuję. To Twoje posty do mnie są bardzo niegrzeczne. Aż wrzą one jakimiś roszczeniami i zarzutami bez podstaw. Tak jakbyś żądała tylko by brać, bo Ci się coś należy i Ty byłaś w ogóle wyjątkową w tym wszystkim, patrząc tylko na innych a w ogóle nie na siebie. Nie, w ten sposób nie będą Cię obdarowywać miłością, szczególnie jeśli chodzi o tę prywatną pomiędzy dwojgiem najbliższych sobie ludzi, tę jedyną. Miłość nie jest ani do kupienia ani do rozdawania jej komuś jak rzeczy. Nią po prostu można się dzielić wzajemnie i wzajemnie nią siebie obdarowywać. Ją trzeba rozumieć, by ją poczuć oraz NAUCZYĆ się ją szanować. Na nikim jej nie wymusisz, ani nikogo do niej nie zmusisz. Powtórzę za Arczim :) "Opatrzność czuwa abyśmy tych naszych żyć nie marnotrawili."
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi