Dyskusje różne, aktualne wydarzenia

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Dyskusje różne, aktualne wydarzenia

Postautor: OneNight » 23 lip 2016, 11:03

Mirek pisze:To śmiej się, bo śmiech to zdrowie, nawet z pogrzebów ;)

Dla mnie wszystko jest ważniejsze od tych waszych bóstw np. wiedza naukowa. Zostanie mi odebrana? Dostanę amnezji? Wątpie! :D
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 23 lip 2016, 11:10

Obrazek
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 23 lip 2016, 12:27

Daruj sobie te cytaty. To, że ktoś tak napisał, dodał obrazek i podpisał "życiowe" nie oznacza, że jest to prawdziwe.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: agnieszkag » 23 lip 2016, 13:55

Xseniu
Dziekuje ze napisalas.
Pytasz czy jedynym celem mojego zycia byl syn?
Odpowiem Ci ze tak.
Juz pisalam ze mialam ciezkie pelne problemow zycie. Nikogo do pomocy. Nikogo do uzalania sie nade mna. Ciezka praca. Chora czy zdrowa.
Nie pisze tego dlatego zeby udowodnic ze moja racja jest najmojsza a moje cierpienie najwieksze.
Jakies trzy lata temu zauwazylam ze jestem inna od moich kolezanek.
Ze malo tzw. przyjemnosci w moim zyciu. ...nie mam wakacji. ...nie latam na shopping. ..sama naprawiam plot w domu. ..sama prowadze psa do weterynarza.
Nigdy nie narzekalam.
Malo tego. ..jak Mirek pisze o niewystarczajacej milosci do Boga...to ja co rano chodzac z psem po parku, dziekowalam Bogu za to co mam. Ze moze samotna. ..ze ciezko. ...ale dziekuje ci Panie za to ze moge byc mama tak wspanialego Syna.
Przedtem wszystko mialo sens.
Jezeli Bog zdecydowal sie Go zabrac do siebie. ...to ja juz nic nie rozumiem.
Ciezko Xseniu sie ogarnac w takiej strasznej rzeczywistosci.
Probuje z calych sil.
agnieszkag

Postautor: Nikita » 23 lip 2016, 19:57

Agnieszko na dzien dzisiejszy masz prawo do smutku i rozpaczy bo w tym okresie zaloby nikt nie jest w stanie sie ogarnac a potem to juz CZAS troche bedzei sprzymierzencem....Mowi sie, ze czas goi rany i na pewno jest w tym duzo prawdy. Masz ciezkie doswiadczenia zyciowe . Podejrzewam, ze jestes stara dusza i dlatego tak mocno Cie zycie dotyka. Bo w tym czasie dochodzi do splaty dlugow karmicznych...potem bedzei juz lepiej...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Xsenia » 24 lip 2016, 09:36

agnieszkag pisze:Pytasz czy jedynym celem mojego zycia byl syn?
Odpowiem Ci ze tak.

Zawsze jest czas by znaleźć nowy cel życia.

agnieszkag pisze:Jakies trzy lata temu zauwazylam ze jestem inna od moich kolezanek.
Ze malo tzw. przyjemnosci w moim zyciu. ...nie mam wakacji. ...nie latam na shopping. ..sama naprawiam plot w domu. ..sama prowadze psa do weterynarza.

I to może być twoim celem. Zajmij się sobą. :) Jedź na wakacje, zrób zakupy, zapisz sie na jakiś kurs (gotowania, malowania), zacznij chodzić na siłownię.
I oczywiście nie wszystko od razu, tak jak pisałam wyżej. Powolutku. Może małe zakupy na początek? Załóż sobie jeden cel: kupię nową bluzkę. I to zrób. Tyle. Zacznij małymi kroczkami.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Krzysztoff » 24 lip 2016, 13:04

Mirek pisze:Im bardziej ubustwiamy ukochaną osobę, tym większą jest rozpacz po jej stracie.

Mirek, miłość matki (czy ojca) do swojego dziecka to najwspanialszy przejaw stosowania prawa Bożego,

Mirek pisze:Gdy coś lub kogoś stawiamy ponad Boga to, to coś lub kogoś stracimy.

tą tezę uważam za całkowicie błędną. Nie jesteśmy tu po to żeby czcić Boga, myślę że nawet średnio rozgarnięty ojciec nie żąda od swoich dzieci żeby mu ciągle czapkowały i oddawały cześć .
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 26 lip 2016, 08:23

Krzysztofie znowu nie zrozumiałeś, co znaczy ubóstwiać. A nadopiekuńczość coś Ci mówi?
Kochać Boga przejawiającego się po przez dziecko, a nie kochać dziecko ponad wszystko.
To nie chodzi o czczenie Boga, a o nasze dążenie do Niego. Taka ludzka miłość, która nie widzi nic poza drugim czlowiekiem może być zagrożeniem dla duszy.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 26 lip 2016, 17:40

Zaczynam sie zastanawiać, czy jednak my nie zrobiliśmy czegoś dobrego w przeszłych życiach. A dlaczego tak myślę?
Około 748 milionów ludzi nie ma dostępu do czystej pitnej wody.
https://www.unicef.pl/Centrum-prasowe/I ... ody-pitnej
Około 102 milionów ludzi żyje na obszarach działań wojennych.
http://www.tvp.info/21447187/prawie-cwi ... rt-unicefu
Około 1,6 miliarda ludzi nie ma dostępu do prądu.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... aid=1176fa

A my mamy i pitną wodę w kranie, i względny spokój (nikt do was nie strzela na co dzień) i możecie pisać na internecie, oświecić sobie światło i zagrzać jedzenie, i to niekoniecznie na ognisku. Musieliśmy zrobić w poprzednim życiu coś bardzo dobrego, skoro Bóg pozwolił nam urodzić się w Polsce w obecnym czasie. A co wy na to?
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Pawełek » 26 lip 2016, 18:53

Xsenia pisze:Zaczynam sie zastanawiać, czy jednak my nie zrobiliśmy czegoś dobrego w przeszłych życiach. A dlaczego tak myślę?
Około 748 milionów ludzi nie ma dostępu do czystej pitnej wody.
https://www.unicef.pl/Centrum-prasowe/I ... ody-pitnej
Około 102 milionów ludzi żyje na obszarach działań wojennych.
http://www.tvp.info/21447187/prawie-cwi ... rt-unicefu
Około 1,6 miliarda ludzi nie ma dostępu do prądu.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... aid=1176fa

A my mamy i pitną wodę w kranie, i względny spokój (nikt do was nie strzela na co dzień) i możecie pisać na internecie, oświecić sobie światło i zagrzać jedzenie, i to niekoniecznie na ognisku. Musieliśmy zrobić w poprzednim życiu coś bardzo dobrego, skoro Bóg pozwolił nam urodzić się w Polsce w obecnym czasie. A co wy na to?

Awansowaliśmy ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi