kalatala pisze:Mówię o ewolucji ducha. Wg spirytyzmu duch zaczyna życie jako niczego świadom zalążek duchowy. Przechodzi etapy wcielenia w minerały, rośliny, zwierzęta. W końcu nadchodzi czas, gdy jest wcielany w człowieka pierwotnego. A ci potrafią, z biegiem czasu, tworzyć cywilizacje.

Estia72 pisze:czarnyMag pisze:
Chyba żartujesz! One się inkarnują w zwierzakach które są łagodne człowiekowi! Niestety, (kocham psy i mam je od zawsze) ale to tylko psy
Ktos inny mi kiedys powiedzial ze czlowiek to tylko czlowiek....a tej pogardy i ironii do ludzkosci nie chcial bys poczuc na sobie
kalatala pisze:Estia72 pisze:kalatala pisze:Duch psa BĘDZIE MIEĆ taką możliwość. Wraz z rowojem ducha pies będzie się on wcielał w gatunki mające większe możliwości umysłowe, aż w końcu wcieli się w człowieka.
Niektore dusze psow juz sie reinkarnuja w ludzkich cialach Kalatala)
Ależ oczywiście. Wielu z nas było kiedyś psem...
danut pisze: Piszecie tak, bo mocno trzymacie się tylko tego wycinku rzeczywistości, obrębu Ziemi, spójrzcie jak wielki jest kosmos.

kalatala pisze:danut pisze: Piszecie tak, bo mocno trzymacie się tylko tego wycinku rzeczywistości, obrębu Ziemi, spójrzcie jak wielki jest kosmos.
Ależ nikt się nie upiera, że inkarnacje zachodzą tylko na Ziemi. Osobiście wyobrażam sobie, że zanim duch zwierzęcia osiągnie taki poziom rozwoju, by móc się wcielić w człowieka pierwotnego, najpierw przechodzi wcielenia w zwierzęta na jakimś wyżej rozwiniętm świecie. Wydaje mi się, że różnica pomiędzy najbardziej rozwiniętymi zwierzetami ziemskimi a człowiekiem pierwotnym jest jednak zbyt duża, by o tak o ją sobie przeskoczyć.
kalatala pisze:Mówię o ewolucji ducha. Wg spirytyzmu duch zaczyna życie jako niczego świadom zalążek duchowy. Przechodzi etapy wcielenia w minerały, rośliny, zwierzęta. W końcu nadchodzi czas, gdy jest wcielany w człowieka pierwotnego. A ci potrafią, z biegiem czasu, tworzyć cywilizacje.

kalatala pisze:A ja myślę, że rzeczywistośc jest dużo, dużo bardziej skomplikowana od tego, co o niej myślimy. Poza tym gdyby Bóg tworzył zróżnicowane dusze, to nie byłby idealnie sprawiedliwy, a tym samym utracił przymiot boskości.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości