Przeznaczenie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Przeznaczenie

Postautor: Xsenia » 24 cze 2015, 07:09

Hm dla mnie to jedno i to samo. Tylko pastuch jest zgrubiale, ale nie z zabarwieniem negatywnym.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: cthulhu87 » 24 cze 2015, 07:41

Mirek pisze:To dlaczego odnosisz się do nich z taką pogardą? Myślałem, że spirytysta traktuje wszystkich z szacunkiem i nie ma dla niego lepszych i gorszych ludzi. Wszyscy są równi sobie.

Widzę, że kopnął mnie niezły zaszczyt, skoro pojawiają się na forum egzegeci moich postów. Mirek, nadaję Ci niniejszym tytuł
"jego interpretarskoje wieliczestwo". Pamiętaj jednak, że jako autor własnych postów to ja mam ostatnie słowo :D
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Hansel » 12 wrz 2015, 00:44

,,Jak wiadomo, Pan Bóg jest wszechmocny i wszystko wie, a świat stworzył doskonały i nawet guzik od gaci nie może nikomu spaść bez woli Bożej.(...) Nie można prosić o nic: ani o zdrowie, ani o pomyślność, ani o niepodległość ojczyzny. Gdyby bowiem Bóg naprawił coś cudem, oznaczałoby to, że rzeczywistość jest niedoskonała. Stan doskonały jest wtedy, gdy niczego nie trzeba naprawiać.,,

Stanisław Lem
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi