Planowa deinkarnacja a zdrowy tryb życia

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Planowa deinkarnacja a zdrowy tryb życia

Postautor: Nikita » 17 lis 2014, 20:48

Pablo ja mysle, ze wszytsko to co wyplywa z naszego wnetrza jest wlasciwe...a to co robimy pod przymusem jest tylko ekscentrycznoscia....Dlatego jezeli tak czujesz to wlasnie tak jest dobrze.... :D
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Obserwator » 17 lis 2014, 22:03

Też myślę tak jak Nikita

Bardzo ważne aby żyć zgodnie z własnymi przekonaniami. Jedyne ograniczenie to wolność wyboru innych :)
"Żeby zdobyć wiedzę, trzeba studiować. Żeby zdobyć mądrość, trzeba obserwować."
 Marilyn vos Savant
Awatar użytkownika
Obserwator
spirytysta
spirytysta

Postautor: Xsenia » 19 lis 2014, 07:36

atalia pisze:A ja znam osoby chorujace na ortoreksję, czyli patologiczne przestrzeganie zasad zdrowego żywienia.

Podczas wykonywania ćwiczeń fizycznych wytwarzana jest w organizmie endorfina, czyli hormon szczęścia. Od niego też można się uzależnić, więc twoja koleżanka "musi" ćwiczyć nawet jeśli jej to szkodzi, bo inaczej jest na "głodzie".
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: światowid » 19 lis 2014, 09:56

Mam podobnie. Nie wiem czy to dobrze czy nie. Ale mam podobnie ze swoim hobby czyli historią i poszukiwaniami. wyniszcza mnie to finansowo, zdrowotnie i psychicznie. Nieraz po powrocie myślę że za tydzień odpuszczam, że zrobię coś innego, poznam nowych ludzi, pójdę do miasta na imprezę, odwiedzę nowe lub stare miejsca.. A potem koło środy już nogami przebieram by doczekać do soboty i robić to co robiłem w poprzedni weekend.
Do tej pory interpretowałem to jako moją świadomą ucieczkę przed tą chorą codziennością z którą się spotykam. Ale po przeczytaniu tego tematu dochodzę do wniosku że może to nie ucieczka..

muszę nad tym pomyśleć poważniej zatem :)
szkoda wielka że wiara i wiedza naszych przodków została zdeptana.
Awatar użytkownika
światowid

Postautor: Obserwator » 19 lis 2014, 10:24

No właśnie... Światowid i Xenia podsunęli mi pewną pokrętną myśl do rozważenia :D

Ciekawe czy z punktu widzenia sytuacji ducha po deinkarnacji , jego pasje prowadzące do wycieńczenia organizmu są również formą samobójstwa ? Jeśli ktoś chce w jakiejś dziedzinie rozwijać się tak bardzo, że zaniedbuje zdrowie i potrzeby swojego organizmu. Z jednej strony to rozwój, z drugiej działanie autodestrukcyjne. :)
"Żeby zdobyć wiedzę, trzeba studiować. Żeby zdobyć mądrość, trzeba obserwować."
 Marilyn vos Savant
Awatar użytkownika
Obserwator
spirytysta
spirytysta

Postautor: Xsenia » 19 lis 2014, 12:31

Obserwator pisze:Ciekawe czy z punktu widzenia sytuacji ducha po deinkarnacji , jego pasje prowadzące do wycieńczenia organizmu są również formą samobójstwa ? Jeśli ktoś chce w jakiejś dziedzinie rozwijać się tak bardzo, że zaniedbuje zdrowie i potrzeby swojego organizmu. Z jednej strony to rozwój, z drugiej działanie autodestrukcyjne.

Wiem o czym piszesz :D Gdy czytam wciągającą książkę, to potrafię ją czytać całą noc, pomimo iż na następny dzień idę do pracy półprzytomna i niewyspana. Gdy zdarza mi się to od czasu do czasu, to według mnie można sobie pozwolić na "szkodzenie sobie". Organizm to zregeneruje. Ale gdy takie sytuacje powtarzają się bardzo często, organizm nie ma czasu tego wynormować, to to już jest bardzo szkodliwe i trzeba by to ograniczyć.
Powtórzę ponownie: umiar, umiar i jeszcze raz umiar :) we wszystkim :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 19 lis 2014, 12:55

Ale pasja daje zyciu smak...ja mam wiele zainteresowan ale niestety za malo czasu na pelne zajecie sie nimi....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Arronax » 19 lis 2014, 14:02

Podobnie mam Nikita. Tego jednego życia na pewno nie starczy na to ... a tyle rzeczy(zainteresowań) jest zostawionych w pamięci na rzecz ważniejszych, przydatniejszych ...
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: światowid » 19 lis 2014, 14:12

ja znów w weekend ucieknę przed światem w przeszłość ukrytą w ziemi.. i choć ma padać deszcz, będzie zimno, błoto, brud... co tam kręgosłup i zalecenia lekarzy..

grunt że będzie fantastycznie.. aż do zatracenia, bólu, i łez...
a na koniec nadzieje które były olbrzymie jak czyrak na _upie, rano prysną jak mydlana bańka spadająca na ziemie. jak co tydzień.. i umęczon wrócę do domu powtarzając w kółku że za tydzień robię sobie przerwę..
szkoda wielka że wiara i wiedza naszych przodków została zdeptana.
Awatar użytkownika
światowid

Postautor: Xsenia » 20 lis 2014, 08:32

:D gdybyś kiedyś gdy będzie cieplej i zieloniej potrzebował kogoś do grzebania w ziemi to się piszę :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi