Spirytyzm a dewiacje seksualne.

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Spirytyzm a dewiacje seksualne.

Postautor: methyl » 24 kwie 2014, 11:20

W spirytyzmie na szczęście nie ma nic nadprzyrodzonego.
Bogu wszechmocy nie odmawiam, kwestionuje tylko u niektórych katolików istnienie logiki, racjonalnego podejścia do tematu.
stefan12 pisze:Nie musisz wierzyć, twoja sprawa, ale w takim razie co robisz tu na forum spirytystycznym?
.
Mógłbym Cię zapytać o to samo.
Jesteś księdzem z tajną misją nawracania spirytystów na jedyną i słuszną interpretację tekstów objawionych czy może nie spostrzegłeś w porę różnicy między spirytyzmem a katolicyzmem?
Mam spokojnie patrzeć na herezję, które tutaj wypisujesz? :twisted:
Obroń logicznymi argumentami swoje tezy.
To nie jest forum katolickie gdzie wierzy się na słowo.
arecki

"Wiedza to jedyny skarb podążający za swym właścicielem" - przysłowie chińskie
Awatar użytkownika
methyl

Postautor: cthulhu87 » 24 kwie 2014, 11:37

Po tym co napisała Xsenia, Stary Testament zaczyna mi się wydawać dużo ciekawszą lekturą niż dawniej hehe
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: cthulhu87 » 24 kwie 2014, 11:39

methyl pisze:Mam spokojnie patrzeć na herezję, które tutaj wypisujesz? :twisted:
Obroń logicznymi argumentami swoje tezy.

Bóg jest wszechmogący, a więc potrafi zapłodnić ziemską kobietę i wywrócić hełm na lewą stronę. Może właściwie wszystko i w obliczu tego stwierdzenia wszelka logika wysiada ;) Problem polega na tym, że aby przyjąć to za prawdę trzeba znaleźć sposób na sparaliżowanie własnego rozumu :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: stefan12 » 24 kwie 2014, 12:59

Nie jestem księdzem, nie próbuje nawracać nikogo.
Stary Testament traktuję jako zbiór legend, ale Nowy Testament traktuję o wiele poważniej, aczkolwiek nie oznacza to, że zgadzam sie w 100% ze wszystkim co jest tam napisane.

A spirytyzm nie wierzy na słowo? Słowo przekazane przez duchy?

Tak jak karaluch nie będzie w stanie pojąć zasady działania komputera, tak człowiek nie jest w stanie pojąć Boga. I nie dziwie się, że twoja logika tu wysiada.
Dla mnie wierzącego w Boga wszechmogącego, nie ma problemu z akceptacją możliwości stworzenia świata, życia na Ziemi przez Boga, nie wspominając o takich drobnostkach jak poczęcie Jezusa bez udziału mężczyzny, czy też uzdrowień czy wskrzeszeń.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: methyl » 24 kwie 2014, 13:27

stefan12 pisze:To nie jest forum katolickie gdzie wierzy się na słowo.

Niezręcznie się wyraziłem.
Powinienem był powiedzieć: "to nie jest forum, gdzie wierzy się na słowo w rzeczy nie do obronienia rozumem".
C87 trafnie to ujął - chodzi o paraliż rozumowy, u spirytystów nieobecny, u katolików niezbędny.

Ostatnio myślę sobie na temat ponownego przyjścia Chrystusa do naszego świata i wychodzi mi tylko jeden sensowny scenariusz.
Otóż Chrystus musi przybyć jako istota z innego systemu gwiezdnego, mając do dyspozycji technologię na tyle zaawansowaną, aby był on w stanie obronić się
przed zamachami na swoja osobę i jednocześnie wywołać wymagany u narodów posłuch.
Tylko lasery, działa fazowe, torpedy kwantowe i moce telekinetyczne i psychiczne dadzą mu szansę na konfrontację z potęgą nieprawości KK i Wielkiej Nierządnicy.
Howgh!
arecki

Awatar użytkownika
methyl

Postautor: stefan12 » 24 kwie 2014, 13:31

Chyba ci się Chrystus pomylił z Lukiem Skywalkerem.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Xsenia » 24 kwie 2014, 20:04

stefan12 pisze:Chyba ci się Chrystus pomylił z Lukiem Skywalkerem.

:lol: :lol: :lol: dobre Stefan :D
Ale fakt faktem, że teraz ludzi nie dają sobą manipulować jak jeszcze 300-400 lat temu. Teraz takiemu wybrańcowi byłoby bardzo trudno znaleźć 5000 wyznawców. Ale Methyl zamiast tych laserów i dział fazowych i plazmowych wystarczyły by tylko telepatia, telekineza, teleportacja, lewitacja na duże wysokości itp. :D
Bo chodzić po wodzie to ludzie już umieją ;)
http://www.youtube.com/watch?v=G5eNq15lGp0
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: methyl » 24 kwie 2014, 20:47

Xsenia pisze:Chyba ci się Chrystus pomylił z Lukiem Skywalkerem.

Tak na dobrą sprawę to obaj dysponowali mocą :lol:
arecki

Awatar użytkownika
methyl

Postautor: Hansel » 16 lut 2015, 22:50

Sonorny pisze:Od kiedy homoseksualizm, biseksualizm czy masturbacja sa dewiacja? Halo, tu XXI wiek!

Wadą Katolicyzmu jest na pewno to że jego etyka seksułalna jest chora bo zakłada że jedyną funkcją aktu płciowego jest prokreacja, a to jest sprzeczne z biologią człowieka bo gdyby tak było to mieli byśmy Ruję tak ja inne zwierzęta. A przecież Bóg objawia się przede wszystkim w sprawach natury.
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Hansel » 17 lut 2015, 21:12

Hansel pisze:
Sonorny pisze:Od kiedy homoseksualizm, biseksualizm czy masturbacja sa dewiacja? Halo, tu XXI wiek!

Wadą Katolicyzmu jest na pewno to że jego etyka seksułalna jest chora bo zakłada że jedyną funkcją aktu płciowego jest prokreacja, a to jest sprzeczne z biologią człowieka bo gdyby tak było to mieli byśmy Ruję tak ja inne zwierzęta. A przecież Bóg objawia się przede wszystkim w prawach natury.

W sumie to jeśli dobrze rozumiem to etyka Spirytyzmu w tej sferze jest właściwie taka że nigdy nie można drugiego człowieka traktować przedmiotowo i trzeba w nim kochać zawsze nie tylko jego ciało ale i Duszę.
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi