Kilka pytań dotyczących mediumizmu

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Kilka pytań dotyczących mediumizmu

Postautor: Krzysztoff » 23 mar 2013, 18:51

000Lukas000 pisze:Jeśli duch nie odpowiedział by na to pytanie, i nastała cisza, mogło by to świadczyć że nie chce poddawać się takim próbom, co nie było by takie dziwne. Jeśli jednak pojawił się komunikat że to tylko twoja wyobraźnia, to cóż, może to być prawdą, miałem zresztą podobnie.

Logicznie biorąc to właśnie wręcz przeciwnie , wiemy przecież że duchy bywają złośliwe lub skore do żartów. Jeżeli pytasz ducha o taką rzecz i jest on słabiej rozwinięty z dużą dozą prawdopodobieństwa odpowie właśnie tak.

Z kolei umysł dąży do spójności , nawet wariaci budują sobie logiczny świat swoich przekonań , mało prawdopodobne żeby umysł wygenerował coś co jest sprzeczne z jego własnymi przekonaniami. Wiem Maju że pewna tych przekonań nie byłaś więc sytuacja jednoznaczna nie była.
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 000Lukas000 » 23 mar 2013, 19:02

Krzysztoff pisze:
000Lukas000 pisze:Jeśli duch nie odpowiedział by na to pytanie, i nastała cisza, mogło by to świadczyć że nie chce poddawać się takim próbom, co nie było by takie dziwne. Jeśli jednak pojawił się komunikat że to tylko twoja wyobraźnia, to cóż, może to być prawdą, miałem zresztą podobnie.

Logicznie biorąc to właśnie wręcz przeciwnie , wiemy przecież że duchy bywają złośliwe lub skore do żartów. Jeżeli pytasz ducha o taką rzecz i jest on słabiej rozwinięty z dużą dozą prawdopodobieństwa odpowie właśnie tak.

Z kolei umysł dąży do spójności , nawet wariaci budują sobie logiczny świat swoich przekonań , mało prawdopodobne żeby umysł wygenerował coś co jest sprzeczne z jego własnymi przekonaniami. Wiem Maju że pewna tych przekonań nie byłaś więc sytuacja jednoznaczna nie była.

Może masz rację
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: kakofonia myśli » 23 mar 2013, 21:25

000Lukas000 pisze:Z kolei umysł dąży do spójności , nawet wariaci budują sobie logiczny świat swoich przekonań , mało prawdopodobne żeby umysł wygenerował coś co jest sprzeczne z jego własnymi przekonaniami. Wiem Maju że pewna tych przekonań nie byłaś więc sytuacja jednoznaczna nie była.

Właśnie, mój świat przekonań całkowicie wykluczał mediumizm w moim wydaniu :lol:

000Lukas000 pisze:nie pamiętam dokładnie, przeważnie były to odpowiedzi TAK i NIE, jak to na początku

Ale ćwiczyłeś pismo automatyczne, czy po prostu prowadziłeś dialog wewnętrzny sam ze sobą? :roll:
Pelo Amor ou Pela Dor... (By love or by pain)

„What is mind? No matter. What is matter. Never mind.” Thomas Hewitt Key

sbitara77@gmail.com
Awatar użytkownika
kakofonia myśli
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 24 mar 2013, 13:21

kakofonia myśli pisze:
000Lukas000 pisze:Z kolei umysł dąży do spójności , nawet wariaci budują sobie logiczny świat swoich przekonań , mało prawdopodobne żeby umysł wygenerował coś co jest sprzeczne z jego własnymi przekonaniami. Wiem Maju że pewna tych przekonań nie byłaś więc sytuacja jednoznaczna nie była.

Właśnie, mój świat przekonań całkowicie wykluczał mediumizm w moim wydaniu :lol:

000Lukas000 pisze:nie pamiętam dokładnie, przeważnie były to odpowiedzi TAK i NIE, jak to na początku

Ale ćwiczyłeś pismo automatyczne, czy po prostu prowadziłeś dialog wewnętrzny sam ze sobą? :roll:

Ćwiczyłem pismo automatyczne
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: kakofonia myśli » 24 mar 2013, 17:37

000Lukas000 pisze:Ćwiczyłem pismo automatyczne

Dzięki za cynk :lol: Strasznie skąpy w udzielaniu informacji jesteś :P
Pelo Amor ou Pela Dor... (By love or by pain)

„What is mind? No matter. What is matter. Never mind.” Thomas Hewitt Key

sbitara77@gmail.com
Awatar użytkownika
kakofonia myśli
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 24 mar 2013, 17:39

kakofonia myśli pisze:
000Lukas000 pisze:Ćwiczyłem pismo automatyczne

Dzięki za cynk :lol: Strasznie skąpy w udzielaniu informacji jesteś :P

Bo i nie ma za dużo o tym gadać, gdyby się powiodło było by za pewne inaczej ;)
Jak to mówią, sukces ma wielu ojców, porażka zwykle jest sierotą :lol:

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi