Reinkarnacja - ile razy żyjemy?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Reinkarnacja - ile razy żyjemy?

Postautor: atalia » 16 maja 2010, 15:03

Kochany Sigmo,prosiłam Cię o opis doznań cielesnych w celach porównawczych,ponieważ od jakiegoś czasu uprawiam pewną,dość niekonwencjonalna praktykę i chciałam porównać odczucia ,które są ...hmm..dosc spektakularne.

Pozdrawiam :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: sigma » 16 maja 2010, 15:32

Medytacja zen jest prosta. Doświadczenia z niej płynące przypominają trochę te wynikające z prowadzenia samochodu. Obserwuję swoje emocje i myśli tak jak gdybym obserwował znaki i sygnały drogowe oraz inne samochody. Muszę być czujny. Tak jak w mieście. A zdarza się też tak jak poza miastem (ale rzadko). Monotonny upływ czasu a tu nagle... Ktoś postanowił wyjechać z drogi podporządkowanej. Muszę reagować, niekoniecznie przecież sygnałem. To coś z przeszłości, objawione w kontekście teraźniejszości.

Prościej chyba nie umiem :).

Pozdrawiam :)

Piotrek
Ostatnio zmieniony 05 lis 2010, 07:52 przez sigma, łącznie zmieniany 2 razy
Piotr

Kto zwycięża innych, jest silny. Kto zwycięża siebie, jest wielki.
sigma

Postautor: Nikita » 16 maja 2010, 17:17

Dla mnie medytacja to bycie swiadkiem.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 17 maja 2010, 09:08

Jak piszesz zółtym na białym,to nic nie widzę.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Zuzka » 09 sie 2010, 09:00

http://www.nautilus.org.pl/?p=artykul&id=2169

ciekawy tekst dotyczący wielości żyć; tym razem chodzi o M. Jacksona i W.A. Mozarta, oraz wcieleń pomiędzy nimi...
:)
Zuzka

Postautor: vinitor » 09 sie 2010, 09:41

Zuzka pisze:http://www.nautilus.org.pl/?p=artykul&id=2169

ciekawy tekst dotyczący wielości żyć; tym razem chodzi o M. Jacksona i W.A. Mozarta, oraz wcieleń pomiędzy nimi...

Dla mnie podobieństwo, który ma charakter organiczny, nie ma z tym nic wspólnego. W spirytyzmie mówi się coś o fizjonomii i wpływu Ducha na wygląd lecz to są nie sprawdzone fakty. Czy podobieństwo innych części ciała od razu świadczy o tym samym Duchu? A co powiedzieć o sobowtórach. Wcielenia bliźniaków? Jest to zwyczajne naginanie faktów dla potrzeb argumentacji i niesprawdzonej teorii. Jeżeli ktoś wygląda jak strach na wróble, to jakie to ma znaczenie i co wynika z podobieństwa? Gdy ktoś ma szczurzą twarz to jego przodek pochodził od szczura? Ludzka wyobraźnia uzupełnia zbyt często nieznajomość badanego przedmiotu i zbiegi okoliczności. Grupa Warszawa za kilka lat może dowie się od Duchów więcej szczegółów.Na razie proponuję jakiś orzeźwiający napój i wytrwałe studiowanie grubych pokładów literatury spirytystycznej. Grupa pracuje nad eliksirem, który odsłoni do reszty prawdziwe oblicze spirytyzmu. Niecierpliwość jest złym doradza, jak mówi pewna piosenka.
.......................................................
" Rzeka prawdy płynie korytem błędów."
Rabindranath Tagore
Awatar użytkownika
vinitor

Postautor: Zuzka » 09 sie 2010, 10:16

proponuję uważne przeczytanie tego tekstu i krople na uspokojenie wzburzenia :lol:
:)
Zuzka

Postautor: atalia » 09 sie 2010, 10:22

Konradzie,bardzo lubię folklor,ale w nadmiarze naprawdę staje się nudny i męczący.A "folkman"chyba obrał sobie za cel dekonstrukcję forum i kto wie,czy nie dopnie swego,skutecznie zniechęcajac i nowych i starych użytkowników...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: cthulhu87 » 09 sie 2010, 11:02

Okazywanie zniecierpliwienia to "karmienie trolla", a ignorowanie "zawiłości" powoduje wysyp postów z prowokacjami typu: "nie odpisują mi, więc spirytyści są tacy i tacy"; ale do kur szukających smakowitych kąsków, gęsi gęgających generalnie można się przyzwyczaić. ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: vinitor » 09 sie 2010, 11:24

atalia pisze:Konradzie,bardzo lubię folklor,ale w nadmiarze naprawdę staje się nudny i męczący
Słowa są kierowane do konrada ale jako rolnik lubię i szanuje folklor. Dla znudzonych proponuję własnoręcznie posadzić gruszę i po kilkunastu latach intensywnego wzrostu, z nie mniejszą dbałością o jej stan zdrowotny, urządzić sobie własne wczasy pod gruszą. Życzę udanego wypoczynku i unikania drobnego inwentarza.
Cthulhu87 już się przyzwyczaił, bowiem zorientował się jak przyjemne dla ucha jest pianie... z zachwytu.
.......................................................
" Rzeka prawdy płynie korytem błędów."
Rabindranath Tagore
Awatar użytkownika
vinitor

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi