Tzw. pytania forumowicza do innych forumowiczów

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Tzw. pytania forumowicza do innych forumowiczów

Postautor: danut » 06 sty 2018, 00:37

To są wszystko okowy zła, taka sieć pajęcza=lep, wypuszczony jad, nazywasz, że to jest drugi pan chyba tylko tak dla uproszczenia, bo wiemy o co chodzi.
danut

Postautor: soldado » 06 sty 2018, 00:44

danut pisze:To są wszystko okowy zła, taka sieć pajęcza=lep, wypuszczony jad, nazywasz, że to jest drugi pan chyba tylko tak dla uproszczenia, bo wiemy o co chodzi.

tak dla uproszczenia... ;)

Poprzez miłość najszybciej rozwijamy się duchowo, kochając innych robimy wiele rzeczy bezinteresownie, nieraz dla miłości mamy wiele wyrzeczeń, musimy stoczyć bardzo często walkę z samym sobą, bo często miłość do drugiej osoby wiąże się z przebaczeniem.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 06 sty 2018, 00:51

Tak, a nie powinna ulegać zazdrości, ma wyzbyć się żalu, ma nie szukać odwetu i potrzeby zadośćuczynienia za krzywdy. Jest trudne odnaleźć w sobie miłość czystą, nauczyć się kochać. A miłość, to nie jest to samo co kochanie :D
danut

Postautor: soldado » 06 sty 2018, 01:02

danut pisze:Tak, a nie powinna ulegać zazdrości, ma wyzbyć się żalu, ma nie szukać odwetu i potrzeby zadośćuczynienia za krzywdy. Jest trudne odnaleźć w sobie miłość czystą, nauczyć się kochać. A miłość, to nie jest to samo co kochanie :D

Miłość jest ponad czasowa i ponad wymiarowa.

Bardzo często odbierałem W.
Nieraz Ci tego nie pisałem, a nieraz na kierunkowałem na to, co chciał Ci przekazać.
Nieraz pisałem głupoty, bo mnie wkurzyłaś :D
Ale wielokrotnie przewijał się co do Ciebie jeden przekaz.
- Jest z Tobą, wielokrotnie daje o sobie znać, bardzo Cię kocha i będzie czekać na Ciebie po drugiej stronie, by Cię przeprowadzić dalej.
To co najważniejsze zawarł w utworze, którego słowa i sam teledysk odzwierciedlają dokładnie to, co chciał Ci przekazać i co jest dla Niego w tym wszystkim najważniejsze. Miłość jest ponad czasowa i ponad wymiarowa.

https://www.youtube.com/watch?v=VdQY7BusJNU

Dzięki W. jestem teraz tym kim jestem i za to Wam dziękuję.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 06 sty 2018, 01:09

Tak, nieraz i Ty mnie wkurzałeś, ale zrozumiałam ze nie ma sensu z Tobą się boksować :D Wiesz, ze z prawdziwą miłością się nie wygra i nie ma sensu z nią walczyć, dlatego wiesz wiele,dlatego jesteśmy razem w drodze i zdobywam pewność, ze jest to dobra droga.
danut

Postautor: soldado » 06 sty 2018, 01:22

danut pisze:Tak, nieraz i Ty mnie wkurzałeś, ale zrozumiałam ze nie ma sensu z Tobą się boksować :D Wiesz, ze z prawdziwą miłością się nie wygra i nie ma sensu z nią walczyć, dlatego wiesz wiele,dlatego jesteśmy razem w drodze i zdobywam pewność, ze jest to dobra droga.

,,tam gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą''.
Zawsze fascynowały mnie Istoty, które za tym wszystkim stoją.
,, na początku się przestraszy, ale potem go przekonamy''....
Znają doskonale naszą przyszłość, a może raczej znają wiele rożnych odbić naszej przyszłości i starają się nas na kierunkować na tą właściwą.
Myśle, że doszedłem do tego dlaczego tak Im na nas zależy.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 06 sty 2018, 01:26

Soldado w moich doświadczeniach ukazuje się też to jak powinna wyglądać moja rzeczywistość prawdziwa a kiedy i w jaki sposób została ona zniekształcona, myślę, że wielu ludzi, choć tego nie ujrzeli, a Ty to na pewno :) , czuje podświadomie co w ich historii zostało przekręcone. Znamy te słowa "Nawet wam się nie śniło co Bóg dla Was przygotował" ale sęk w tym, że musielibyśmy sami to sobie wypracować, mieć taki cel. Jeśli go zaczynamy widzieć podejmujemy ten trud i o to w tym chodzi.
danut

Postautor: danut » 06 sty 2018, 01:29

soldado pisze:
danut pisze:Tak, nieraz i Ty mnie wkurzałeś, ale zrozumiałam ze nie ma sensu z Tobą się boksować :D Wiesz, ze z prawdziwą miłością się nie wygra i nie ma sensu z nią walczyć, dlatego wiesz wiele,dlatego jesteśmy razem w drodze i zdobywam pewność, ze jest to dobra droga.

,,tam gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą''.
Zawsze fascynowały mnie Istoty, które za tym wszystkim stoją.
,, na początku się przestraszy, ale potem go przekonamy''....
Znają doskonale naszą przyszłość, a może raczej znają wiele rożnych odbić naszej przyszłości i starają się nas na kierunkować na tą właściwą.
Myśle, że doszedłem do tego dlaczego tak Im na nas zależy.

Tak sedno, no widzisz ujmujesz jeszcze prościej sprawę niż ja w zdania "znają wiele rożnych odbić naszej przyszłości i starają się nas na kierunkować na tą właściwą."
danut

Postautor: soldado » 06 sty 2018, 01:32

Nie ma przypadków, one nie istnieją.
Stąd nasze wcześniejsze doświadczenia, po to, by można było się na nich oprzeć w późniejszym czasie.
Po to tutaj jesteśmy.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 06 sty 2018, 01:35

Nie można ciągle przebywać na froncie, trzeba wreszcie wrócić do domu i opowiedzieć jak było.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi