potrzebna pomoc !!!

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: potrzebna pomoc !!!

Postautor: neuron » 10 paź 2016, 10:16

Natalia Król pisze:Czy zmiana miejsca zamieszkania wchodzi w grę?

generalnie to nie wiem , ale w tym przypadku to tak nie działa , i nie wiem czemu ,próbowałem już jakiś czas temu i nic ..... ale , coś się zmieniło , chyba ją odpiąłem od siebie , bo jest ewidentna zmiana w kontakcie .........ale to moze byc tylko złudzenie jeśli ona specjalnie sie wycofała , taki zabieg taktyczny , może być .....

zmiana miejsca zamieszkania hmmm to nie tak , ona nie przywiązała sie do miejsca tylko do mnie ...a to juz inna bajka
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Natalia Król » 10 paź 2016, 19:23

Nie wiem, czy dobrze pamiętam,ale kiedyś pisałeś,że ktoś Tobie mówił o jakiś portalach w Twoim mieszkaniu.A co jeśli, Zosia naprawdę nie chce odejść bo Cię chroni przed ,,innymi,,. Po Twojej wyprowadzce uspokoi się i odejdzie. Tak tylko sobie myślę :)
Natalia Król

Postautor: neuron » 10 paź 2016, 22:34

Natalia Król pisze:ktoś Tobie mówił o jakiś portalach w Twoim mieszkaniu.

nie to jakas bzdura , nie wydaje mi sie ........

Natalia Król pisze:A co jeśli, Zosia naprawdę nie chce odejść bo Cię chroni przed ,,innymi,,. Po Twojej wyprowadzce uspokoi się i odejdzie. Tak tylko sobie myślę

taaa, jasne , chroni mnie , nie wiem przed czym , chyba przed samym sobą , po mojej wyprowadzce? gdzie niby mialbym sie wyprowadzic i po co ? z jakiego powodu ? bo jakis duch sie przybłąkał ? nie ..........

dla niej to bez znaczenia czy ja mieszkam tu czy w innym miejscu ..... miejsce nie ma tu zadnego znaczenia , a jesli nawet ma to zosia ma pecha i problem , nie ja

neuron

Postautor: neuron » 11 paź 2016, 12:40

i znów tańczę w objęciach tych samych błędów ........

a co ..jeśli to nie jest żaden "duch" czy tam "dusza" albo inny arab .......
zastanawiam się jaka jest możliwość żeby wywołać u człowieka określony stan przy pomocy ....czegoś tam , no wiecie , różnie można kombinować .....

np dzwięk o określonej częstotliwości powoduje stany depresyjne , agresje itp ...i nie tylko dzwięk ..... promieniowanie jakies tam itp ...... troche by się tego znalazło jakby dobrze poszukać , i nie koniecznie zaraz jakieś bzdury z teorii spiskowych ....niekoniecznie coś z palca , ale coś całkiem realnego .......

bo co to za "duch" co nie chce odejść i nikt nie może dać mu rady ........ i nie ma nic tylko słowo przeciwko słowu .......
ani ja nie udowodnie że to jest teraz i tu ani nikt nie udowodni mi ze tego nie ma .......... cały czas mam poważne wątpliwości co do natury zjawiska i tego czym ono jest i skąd pochodzi ........

nic do mnie nie przemawia specjalnie ......
i znowu gubię się w domysłach , przed tym też nie da się uciec ......

hmm i co tu robić z tym bajzlem .........

neuron

Postautor: OneNight » 11 paź 2016, 20:46

Skoro chcesz wiedzieć, to istnieje zjawisko zwane tulpą. Tworzy ją wiara i jest to taka istota w Twojej głowie - symulacja drugiej świadomości, ale jest niewidoczna dopóki nie "nałożysz jej na obraz". Może tak się napaliłeś tym, że być może masz w domu ducha, że Twój mózg Ci go stworzył. Zanim rozpoczęły się manifestacje, sam mogłeś wmawiać sobie nawiedzenie przez ducha, tworząc w ten sposób tulpę.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 11 paź 2016, 20:57

OneNight pisze:Skoro chcesz wiedzieć, to istnieje zjawisko zwane tulpą. Tworzy ją wiara i jest to taka istota w Twojej głowie - symulacja drugiej świadomości, ale jest niewidoczna dopóki nie "nałożysz jej na obraz". Może tak się napaliłeś tym, że być może masz w domu ducha, że Twój mózg Ci go stworzył. Zanim rozpoczęły się manifestacje, sam mogłeś wmawiać sobie nawiedzenie przez ducha, tworząc w ten sposób tulpę.

Podobnie uważam, sam sobie wmawiał to nawiedzenie, lub ktoś go mu wmówił. I tu jeszcze raz chciałabym zapytać Ciebie neuron, całkiem poważnie - odkąd trwa Twoja znajomość z tymi "demonologami"??
danut

Postautor: neuron » 12 paź 2016, 03:23

danut pisze:odkąd trwa Twoja znajomość z tymi "demonologami"??

od 2 tyg

neuron

Postautor: agnieszkag » 12 paź 2016, 14:34

Neuronie

Jesli mozesz odezwij sie do mnie na priv.
Mam cos waznego do przekazania.
A
agnieszkag

Postautor: neuron » 14 lis 2016, 10:23

no i co , zosia nie jest zosią ...i to co widze nie jest tym co widze .....

czuje sie zawiedziony , czuje sie byle jak z tym wszystkim , to jakis dziwny twór ktory czuje sie tak samo samotny jak my , nie chce odejsc , placze i mowi jak mu zle samemu a ja nie mam sumienia zeby go wygnac na mróz ........
nie chcem ale muszem ..........

daleko nam do siebie , najdalej jak tylko mozna sobie wyobrazic .......

nie ma w tym zadnego boga ...nie ma w tym nic .
z tymi duszami to tez jakas lipa , nie jestem pewien czy to naprawde istnieje ......... kim jestesmy ? nikim ....... rodzimy i sie i umieramy ot tak i nic .........

tam....strach i samotność jest jeszcze wieksza , wieksza niz cokolwiek co znamy ....... nie chcialbym nigdy czuc tego co on , moze to jest dziecko diabla ...jesli istnieje ale ......z jakiegos powodu on jest sam i zle mu z tym .......

został przeklęty , przeklęty jak ja ........ ale mattaru jest łaskawe i kocha wszystkie swoje dzieci .........

i nie uciekniesz , nie schowasz za las ............

ch z tym wszystkim

na pohybel

neuron

Postautor: Natasza » 14 lis 2016, 10:32

uspokój się i weź się w garść
już wiem dlaczego przeżywasz to co przeżywasz
ale zafiksowałeś się na jednym doświadczeniu

uruchomiłeś się nieco późno ,ale zdarza się
wyluzuj, napij, odsapnij

spokojnie

nie myśl o tej postaci , mówiłam co masz zrobić i co ? nic

teraz musisz oczyścić umysł, zresetuj go byś zaczął myśleć na nowo
bo otrzesz się o coś na smak OCD
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi