potrzebna pomoc !!!

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: potrzebna pomoc !!!

Postautor: Krzysztoff » 25 wrz 2016, 12:09

Neuron, mam pytanie do Ciebie

otrzymałeś namacalne doświadczenie istnienia życia po śmierci, co zamierzasz z tym zrobić ?
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: neuron » 25 wrz 2016, 13:52

Krzysztoff pisze:Neuron, mam pytanie do Ciebie

otrzymałeś namacalne doświadczenie istnienia życia po śmierci, co zamierzasz z tym zrobić ?

no właśnie ....dobre pytanie ..

co mam zamiar z tym zrobić ....... a co ja moge z tym zrobic ?

wiem co mógłbym zrobić z jej pomocą .....

jeśli to przypadek a tak myślę to trzeba mieć wyjatkowe szczęście lub moze bardziej pecha żeby coś takiego się zdarzyło ....
z jednej strony taka swiadomość jest budująca i to bardzo ale każdy kij ma dwa końce ......

zadałeś proste pytanie a ja nie potrafie na nie odpowiedzieć .... nie wiem , jak narazie czekam i mam nadzieje ze to sie skonczy i tyle .
co ja moge z taką wiedzą czy swiadomościa tego ...zrobic ? nic , calkiem nic ........ moge sobie pogadac na forum i to wszystko , bo poza tym kazdy postuka sie w glowe i w najlepszym wypadku zacznie omijać Cie szerokim łukiem (co nie jest takie złe w niektórych przypadkach :) )

jak narazie jestem dobrej mysłi , jestem optymista ...tyle ze im dalej w las tym ciemniej .

nie wiem dlaczego ale kiedy to pisałem to odrazu w mojej głowie pojawiła sie ta głupia piosenka Gawlińskiego ..

Kiedy tak patrzysz na mnie i czuję twój lęk
taki sam jak mój przed nieznanym
nie wiem co będzie z nami i niewiele wiem sam
o sobie samym
patrz tylu ludzi pobłądziło gdzieś
ich drogi rozeszły się i straciły sens
nie wiem co będzie z nami i niewiele wiem sam
o sobie samym
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: neuron » 25 wrz 2016, 17:24

ile w żyłach krwi,tyle życiu sens nadany masz
w myślach liczysz lata,labiryntu sens i trwasz....... nie pojęte wręcz i że...to tak,i ach!! no tak !

serce ciągle bije ,no, bo niby jak,aż się skończy krew.......i w piach.

cały sens życia ......

więc Jestem, ale czy na pewno? już nawet nie pytam w czym kryje się istota mojego istnienia , czym może być lub czym ona jest ...... i gdzie może być kiedy jej nie ma .....

(Jaspers pisze, iż po zdumieniu nadchodzi zwątpienie. Po odkryciu innego wymiaru w tych samych rzeczach, człowiek zaczyna wątpić we wszystko wokół. W to, że jest tak, jak widzi. potem, że wszystko to, co uważał za pewne, rozmywa się w mgle niepewności, następnie koronne cele życiowe tracą barwę oczywistości, przestają być ważne, przestają mieć sens. Po dogłębnej analizie drogi ku swojemu spełnieniu, po rozłożeniu swoich marzeń na części pierwsze, okazuje się, iż nic nie jest istotne. Rumuński filozof, Emil Cioran, nazywał taki stan przebudzeniem, spotkaniem z żywą prawdą, a za wszystko obwiniał „świadomość jako przekleństwo”. Gdy zestawia się wszystko z końcem, w tym wypadku ze śmiercią, całe życie jawi się jako błysk pewnych czynności, jak kichnięcie któregoś z bogów.

człowiek jest trybikiem w machinie zwanej życiem, ale jego rola jako jednostki, jego historia i przeznaczenie mają się nijak do tego, co sam stworzył. )

i nie ważne już , bez wpływu "ducha" na sam fakt .....życie ......i tego co jest istotą mojego istnienia ...... to nie ma znaczenia .

neuron

Postautor: Arronax » 26 wrz 2016, 09:20

Jak dostałeś Neuronie namacalne dowody życia po śmierci to otrzymałeś wielki dar.

I wiem, że tego nie zmarnujesz.

I nie bój się, nie wszyscy od Ciebie uciekną :). Nawet tak nie myśl. Wybijasz się z towarzystwa wokół, ale nie daj się stłamsić.

Pozdrawiam Cię serdecznie
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: neuron » 26 wrz 2016, 11:27

Arronax pisze:Jak dostałeś Neuronie namacalne dowody życia po śmierci to otrzymałeś wielki dar.

I wiem, że tego nie zmarnujesz.

I nie bój się, nie wszyscy od Ciebie uciekną :). Nawet tak nie myśl. Wybijasz się z towarzystwa wokół, ale nie daj się stłamsić.

Pozdrawiam Cię serdecznie

dzięki Ci dobry człowieku za te słowa , naprawdę ......
poprawiłeś mi nastrój i podniosłeś mnie na duchu ......i to całkiem serio ....

dzięki

neuron

Postautor: agnieszkag » 26 wrz 2016, 19:20

Neuronie drogi

A czy moglbys jakos sprobowac opisac jak wyglada ten Zosiny dotyk?
Wiem ze pewnie to ciezko. ..
Odczuwasz takie mrowienie?
Odczuwasz taki jakby energie?
Mam tak samo I nawet nie probuje o tym z nikim gadac.
agnieszkag

Postautor: neuron » 26 wrz 2016, 19:42

agnieszkag pisze:A czy moglbys jakos sprobowac opisac jak wyglada ten Zosiny dotyk?
Wiem ze pewnie to ciezko. ..
Odczuwasz takie mrowienie?
Odczuwasz taki jakby energie?

nie , mimo ze tez wystepuje cos takiego o czym piszesz, to juz zalezy od niej , czasem czujesz jak normalnie przechodzi przez Ciebie , jakkolwiek to brzmi , ale ja czuje normalny fizyczny dotyk , centralnie , czy trzyma mnie za reke czy głaszcze po włosach , nie rózni sie niczym od dotyku zwyklego człowieka ....

czuje jej palce , dłoń .... itp
ale bywa tak jak piszesz , tylko ze wtedy cięzko okreslic czy to akurat jest jej wplyw kiedy czujesz to specyficzne mrowienie czy cos jak energie , bo rozne moga byc tego przyczyny , ale mozna sie domyslec ze to ona akurat , ale jesli chodzi o typowy dotyk to jest dokladnie tak jak pisze , nie da sie tego z niczym pomylic ,w zaden sposob..

czasem ..i nie wiem czy to jej robota czy ja akurat tak mam , nie mam pojecia skad to sie bierze i jak to nazwac ale pojawia sie taki stan , to jest takie dziwne bo nie jest to ani sen ani wg mnie nie jest to cos calkiem na jawie , no nie wiem jak to opisac , moze cos jakby wyjscie z ciala ? cos takiego , i nie ma znaczenia czy to jest noc czy dzien , chyba nawet czesciej przytrafia mi sie to w dzien niz noca ale kiedy to sie dzieje to zawsze jestem w pelni świadom tak mi sie przynajmniej wydaje , potrafie dostrzec różnice jakie pojawiaja sie w otoczeniu bedac calkiem tu a po chwili kiedy poddaje sie zjawisku jestem calkiem tam ....ale majac tego swiadomosc , nie raz widzialem swoj pokoj czy w ogole okolice na zmiane raz tak raz tak bo calkiem swiadomie potrafie jakby przeskoczyc miedzy , no i kiedy pojawia sie ten stan to wtedy udaje mi sie jakby ją widzieć , przynajmniej tak mi sie wydaje , ostatnio widzialem prawie dokladnie ale głowy nie dam , bo nie udalo mi sie do konca, nie moge jeszcze pozbyc sie obaw co do tego stanu , jestem mega ostrozny i mimo wszystko nadal sie boje, moze coraz mnie juz ale jednak .....
pierwszy raz kiedy mnie wyrwalo to bylem bardzo wytraszony i kiedy tylko zobaczylem sam siebie obok to odrazu wrocilem , balem sie normalnie.......ale to bylo niespodziewanie , calkiem od czapy , w bialy dzien ..godz 14 ja po obiedzie sie klade a tu taki cyrk , nie wiedzialem co sie dzieje i o co chodzi ........

neuron

Postautor: agnieszkag » 26 wrz 2016, 19:54

No ok.
A jak sie z nia komunikujesz?
Przesyla Ci mysli?
Zadajesz jej pytania I co?
agnieszkag

Postautor: neuron » 26 wrz 2016, 20:32

agnieszkag pisze:No ok.
A jak sie z nia komunikujesz?
Przesyla Ci mysli?
Zadajesz jej pytania I co?

hehe nie , jeszcze tego by brakowało żeby mi przesyłała mysli , nie chce , dzieki :)
normalnie , mowie do niej mimo ze nie musze , to juz wiem, ale dla mnie .dla nas to nie jest naturalne wiec normalnie mowie , i mam gdzies czy jej to odpowiada czy nie ...... poprostu
no i tak,zadaje pytania i mi odpowiada ale jak juz wiele razy pisalem ona tylko mi potwierdza ,zaprzecza albo wyraża wątpliwość , poniewaz czuje bardzo precyzyjnie kazdy jej gest czy ruch "ciała" na wiecej nie moge sobie pozwolic poniewaz interpretacja bardziej złożonych gestów jest praktycznie niemozliwa albo moze inaczej , jest mozliwa ale wtedy nie mam pewnosci czy dobrza cokolwiek interpretuje a wtedy to moze znaczyc wszystko i nic ,wiec nie kombinuje ........ tak,nie,nie wiem ..i tyle musi mi wystarczyc ............

ale myśląc o Tobie agnieszko wstalem z łóżka zeby napisac cos jeszcze i nie tylko Tobie , moze to nic a moze to istotne ale ......

jest kilka waznych zasad ktore moga uratowac nam d....

nie ufaj nikomu i niczemu czego nie znasz ,zasada no one trust ...tak w zyciu jak i w tym temacie , to pozwoli uniknąć manipulacji jakiej byc moze jestesmy stale poddawani.......

jeśli trafisz na istote która zaleje Cie miłością to prakrycznie nic nie bedzie w stanie Cie uratować, wróg bowiem kryje sie w Tobie , zdrowy rozsadek,intuicja oraz instynkt to wszystko czym dysponujesz, to jedyna bron przeciw kazdej istocie ...... pamietaj że Twoje oczy,uszy , Twoj mózg Cie stale okłamuje , to co widzisz nie jest tym co widzisz , zwlaszcza w kontaktach z czyms czego nie znamy , co wiecej ........ nasz sposob pojmowania świata i rzeczywistosci osadzony jest w kontekscie ziemi i tylko takim, nie znamy innego , pojmowanie czegokolwiek moze roznic sie diametralnie i tak właśnie jest ...... uważaj na swoje emocje , one Cie moga zgubic i tak wlasnie sie stanie jesli bedziesz slepo im ufać , to błąd ..............

Światełko w tunelu – to reflektory nadjeżdżającego pociągu.

co dalej , jesli cos jest zbyt piekne zeby bylo prawdziwe to raczej jest nieprawdziwe , pamietaj ...... "duch" w swojej pierwotnej postaci nie przypomina niczego , to zwykla szara chmura niczego i nic wiecej , wyrwie z Twojej świadomości wszystkie Twoje leki i oczekiwania i pokaze Ci dokladnie to co chcesz zobaczyc albo to co on bedzie chcial zebys widziala .........

Złota zasada Murphy'ego: Zasady określa ten, kto ma złoto

w sytuacji W d......moze uratowac Ci minimax , to dziala naprawde i nie ma istoty we wszechswiecie ktora pozna Twoje mysli zanim sama je wymyslisz , to tak nie dziala , wiec minimax jest bardzo dobrym elementem obrony jak tez ataku ..........

Jeśli natarcie posuwa się bez przeszkód – właśnie wchodzisz w pułapkę.

obrona : Jeśli coś jest głupie, ale działa, to nie jest głupie.

Jeśli brakuje ci wszystkiego z wyjątkiem nieprzyjaciela, to znaczy, że bitwa trwa.

zawsze zakłądaj najgorsze

Jeżeli coś może się nie udać – nie uda się na pewno.

Nie uda się nawet wtedy, gdy jednak nie powinno się nie udać.

Jeżeli myślisz, że idzie dobrze – na pewno nie wiesz wszystkiego.

poprostu ...... jesli cos moze byc to bardziej jest niz tego nie ma , istnieje wszystko w co wierzysz i nie istnieje nic w co nie wierzysz , jesli to jest mozliwe to jest możliwe ..........

neuron

Postautor: Krzysztoff » 26 wrz 2016, 21:51

Hej Neuron, a jak byś miał powiedzieć dlaczego chcesz się pozbyć tego kontaktu, wiem że pisałeś już o tym ale chodzi o takie najgłębsze powody...
Sama pra przyczyna tego że ci to nie pasuje to ...
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi