Tzw. pytania forumowicza do innych forumowiczów

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Tzw. pytania forumowicza do innych forumowiczów

Postautor: czarnyMag » 13 gru 2017, 15:53

stefan12 pisze:Ty z samym sobą rozmawiasz?

Zadaję pytania i nie odbierając odpowiedzi zadaję kolejne. A co zabrakło Ci wiedzy by odpowiedzieć? To wymyśl odpowiedź czerpiąc z kościoła do którego łazisz by łazić

Podaj mi jakiś cytat z biblii który odpowiada na powyższe moje pytanie - po co się narodziłeś na tej planecie :?: I niech to jednocześnie będzie racjonalne czyli takie gdzie nikt nie będzie miał już nigdy wątpliwości :!: A może z Księgi Duchów
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Nikita » 13 gru 2017, 16:10

Narodziłam się na tej Planecie aby doświadczać dobra i zła...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: czarnyMag » 13 gru 2017, 16:14

Nikita pisze:Narodzilam sie na tej Planecie aby doswiadczac dobra i zla...

i by dawać świadectwo Sobą - Ty akurat.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: anima » 13 gru 2017, 19:58

czarnyMag pisze:
A jaki jest Waszym zdaniem sens waszego życia/wcielenia :?:
I co pamiętasz lub co ci podpowiada człowieku, że Jesteś tu bo :?: Po co się urodziłeś na Ziemi i co chciałeś dokonać :?:
A może biedaku zapomniałeś - ale się nie martw - sięgnij do wnętrza siebie i poproś o wykładnie swego celu :twisted:

Zadaje sobie bardzo często pytanie o sens mojego wcielenia..
Awatar użytkownika
anima

Postautor: Anka » 14 gru 2017, 01:24

Wraz z życiem ktore zostało mi dane wypełniam Boży plan ,z każdym dniem
Czasami robie krok do przodu a czasami krok do tylu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
Anka

Postautor: czarnyMag » 14 gru 2017, 13:08

anima pisze:
czarnyMag pisze:
I co pamiętasz lub co ci podpowiada człowieku, że Jesteś tu bo :?: Po co się urodziłeś na Ziemi i co chciałeś dokonać :?:
A może biedaku zapomniałeś - ale się nie martw - sięgnij do wnętrza siebie i poproś o wykładnie swego celu :twisted:

i....? co odbierasz? Odbierasz coś? (jak to odbierasz? i z skąd masz pewność, że to co otrzymujesz nie pochodzi od diabła, niższego ducha który w tej chwili jest w stanie niematerialnym a sam w sobie jest i ma pobudki niższe?).
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 14 gru 2017, 13:14

Anka pisze:Wraz z życiem ktore zostało mi dane wypełniam Boży plan ,z każdym dniem
Czasami robie krok do przodu a czasami krok do tylu

A na czym bazuje ta Twoja pewność co jest w tym "Bożym planie" a czego tam nie ma :?: :!:
Bo czasami denuncjator daje Ci oświecenie - dając ci jednocześnie finito w rynsztoku :twisted:
Czy ja dla dobra Kraju i dobra społeczności materialistów powinienem wobec tego "Bożego planu" dostarczyć do organów ścigania dowody malwersacji finansowej która jest w tym momencie w moim posiadaniu czy powinienem to...pozostawić Bogu :?: :twisted: Prawy :?: Lewy :?: i do kogo :?: :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 15 gru 2017, 14:44

Mam pytanie kolejne o tzw. wyparcie prawdy ("prawdy" która koliduje z naszą prawdą):

a więc jak moja żona głęboko wyznająca katolicyzm mnie poznała byłem wyznania Lucyfera z wyboru. I tak w pewnym sensie się jej objawiłem (próbowałem to "zmiękczyć na siłę" i zutylizowałem na jej polecenie wszystko co tylko jej zdaniem było niewłaściwe - niewłaściwe w jej mniemaniu).
A kiedy po latach małżeństwa jakimś cudem (bo starałem się pozbyć wszystkiego - bo mi na niej zależało i zależy nadal) dorwała zdjęcie na którym podnoszę do ust puchar czerwonego wina w uśmiechu i radości skierowanym do osoby która mnie fotografuje a za moimi plecami wręcz "bije po oczach" odwrócony do góry pentagram wielkości 2 metry na 2 metry - symbol Diabła i uwielbienia Go! Ona "bulgocze" do mnie, że jej wszystkie osobiste porażki i nasze są przyczyną tegoż - po czym sama w sobie po 5-ciu minutach bulgotu (podczas gdy ja zdjęcie chowam i się uśmiechając tłumaczę) - nagle "ona" zaczyna mówić o trywialnych sprawach życia codziennego np. czy nakarmiłem i wyprowadziłem psa? Bo to ma znaczenie (nagle) :twisted:
Tylko, że ja po dniu, następnie po miesiącu a następnie wczoraj - wróciłem z premedytacją do tej sprawy i mówię: "pamientasz tamto zdjęcie na którym nad moją głową jest czarny znak na połowę białej ściany? pamiętasz ja wtedy byłem kawalerem? pamiętasz to zdjęcie? A ona mówi "NIE ! Ale podpowiedz kiedy? gdzie?"
A coś takiego miało już miejsce przynajmniej trzy razy u mnie :twisted:
Pierwszy raz z matką która wskazując na tenże pentagram na ścianie woła co to jest :?: :!: (i jest ewidentnie wzburzona :) a ja mówię nieco zmieszany: "to mamo symbol buntu - tzw. popkultura :twisted: i ona osoba wierząca przechodzi nad tym niczym.... :twisted: sprawy już więcej nie było.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: anima » 15 gru 2017, 15:33

czarnyMag pisze:
anima pisze:
czarnyMag pisze:

i....? co odbierasz? Odbierasz coś? (jak to odbierasz? i z skąd masz pewność, że to co otrzymujesz nie pochodzi od diabła, niższego ducha który w tej chwili jest w stanie niematerialnym a sam w sobie jest i ma pobudki niższe?).

Niestety, nie odbieram niczego. Jedynie rozmyślam na ten temat.
Miewam interesujące sny, ale nie zdarzył mi się jeszcze żaden na w.w. temat.
Awatar użytkownika
anima

Postautor: czarnyMag » 15 gru 2017, 15:54

anima pisze:Niestety, nie odbieram niczego. Jedynie rozmyślam na ten temat.
Miewam interesujące sny, ale nie zdarzył mi się jeszcze żaden na w.w. temat.

Dużo ludzi zadaje sobie pytanie o sens swój na Ziemi i dużo ludzi nic nie odbiera. A ci co coś odbierają są niewiarygodni - choć oni sami w swej niewiarygodności też biorą tą swoją niewiarygodność pod uwagę i dlatego mam taką propozycję.
Gdy się już położysz by spać wyobraź sobie że stoisz przed bramom i że otwierasz na oścież tą bramę. A kiedy ją otwierasz dostrzegasz że za nią jest tunel powiedzmy oświetlony żarówką lub słońcem i że Ty w tym momencie wchodzisz w niego i idziesz tam gdzie prowadzi (po czym zasypiasz tracąc kontakt z wizją).
A następnie po przebudzeniu się pomyśl co tam miało miejsce - wyjdzie, że nic, że nic nie pamiętasz. Ale za którymś razem zaczniesz myśleć że kogoś spotkałaś a następnie będziesz czuła że wiesz i co przeżyłaś - to początek...przygody która może mieć przyszłość
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi