autor: agnieszkag » 27 lut 2022, 19:10
Bardzo dziwna sytuacja, pisałam wczoraj tego samego posta i trzy razy to przepadło, nie wysłalo się.
To spróbuje jeszcze raz.
Na bakier mam z reinkarnacja i karma.
Trudno mi to zrozumieć, że np mam koleżankę Niemke , która jest wspaniała i dobra osoba. Nagle umiera jej rodzina i ona cierpi, to mam to tłumaczyć tym że jej pra pra dziad kokaborowal z nazistami?
Tak samo teraz wkurzaja mnie gadki o banderowcach i Wołyniu jak na ulicach rozstrzeliwani są ludzie, cywile, dzieci.
Piszę, bo w tym obliczu cierpienia i tragedii, są ludzie , którzy są bohaterami przywracajacymi wiarę w ludzkie dobro.
Dziękuję tym co przyjeżdżają na granicę i stoją tam z kocami i ciepłymi posiłkami.
Dziękuję kolegom ze strony na której smieszkujemy, oni wdzieraja się busami na terytorium Ukrainy i z narażeniem życia, szukają ludzi, którym trzeba pomóc.
W taki oto sposób przywieźli do Polski samotna 85 letnia kobietę.
Dziękuję siostrze mojej przyjaciółki, która sama jest biedna, a wczoraj nakupila słodyczy i rozdawała je ukraińskim dzieciom w Przemyślu.
Dziękuję mojej grupie ratującej bezdomne psy, że czekają z jedzeniem na granicy na psy z ewakuowanych ukraińskich schronisk dla zwierząt.