danut pisze:Krzysztoff -ie uważasz, że wiesz wszystko lepiej, no to cóż - powodzenia.

danut pisze: Krzysztoffie na podstawie dawnego filmu np. - odnaleziono zwłoki kobiety i mężczyzny, mężczyzna ma żonę , kobieta przyjaciela - przedstawiciele prawa nie myślą idą za hasłem byle szybko zamknąć sprawę - zazdrość, zdrada, działanie w afekcie, już mamy sprawcę i zamykają niewinnego człowieka. A czego nie dostrzegli, co pominęli by tak się stało? To, że kobieta była prostytutką, jej przyjaciel o tym doskonale wiedział zatem żadna zazdrość nie mogła tam mieć miejsca. Pominęli to, że mężczyźni korzystali z jej usług tylko w lokalu stworzonym dla tych "przyjemności", a zamordowanych odnaleziono w lesie. Krzysztoffie robisz tak samo, w ogóle nie czytasz o czym ja piszę.

Krzysztoff pisze:danut pisze: Krzysztoffie na podstawie dawnego filmu np. - odnaleziono zwłoki kobiety i mężczyzny, mężczyzna ma żonę , kobieta przyjaciela - przedstawiciele prawa nie myślą idą za hasłem byle szybko zamknąć sprawę - zazdrość, zdrada, działanie w afekcie, już mamy sprawcę i zamykają niewinnego człowieka. A czego nie dostrzegli, co pominęli by tak się stało? To, że kobieta była prostytutką, jej przyjaciel o tym doskonale wiedział zatem żadna zazdrość nie mogła tam mieć miejsca. Pominęli to, że mężczyźni korzystali z jej usług tylko w lokalu stworzonym dla tych "przyjemności", a zamordowanych odnaleziono w lesie. Krzysztoffie robisz tak samo, w ogóle nie czytasz o czym ja piszę.
Danut odniosę się do tego co piszesz jak będę przy komputerze bo z telefonu ciężko się pisze
Pawełek pisze:danut pisze:Krzysztoff -ie uważasz, że wiesz wszystko lepiej, no to cóż - powodzenia.
Ponieważ ma inne zdanie niż Ty Danut?
danut pisze:I po co wtrącasz takie uwagi?
danut pisze:Znam temat bardzo dobrze, nie jeden artykuł obszernie na ten temat czytałam.

danut pisze: I w tym cały problem, bo dla mnie to jest stanowczo za mało, udzielam się po to, bo chcę zmobilizować ludzi by rzeczywiście zaczęli pracować nad sobą, nad swoim zdaniem, patrzeć otwarcie na świat, myśleć samodzielnie, a nie szli za cudzym hasełkiem, dogmatem, które zabierają im wolność i nimi kierują i oddziałują na nich i przez nich na innych jak klątwa przedwieczna.
ronald73 pisze:danut pisze: I w tym cały problem, bo dla mnie to jest stanowczo za mało, udzielam się po to, bo chcę zmobilizować ludzi by rzeczywiście zaczęli pracować nad sobą, nad swoim zdaniem, patrzeć otwarcie na świat, myśleć samodzielnie, a nie szli za cudzym hasełkiem, dogmatem, które zabierają im wolność i nimi kierują i oddziałują na nich i przez nich na innych jak klątwa przedwieczna.
Nie dziękuję, to nie dla mnieMożecie mówić że jestem tchórzem, ale boję się na własnych siłach badać astralny świat. Czasami coś czytam, uważam to za bardzo ciekawy wiedze, dobrze się z tym czuję, a to mi wystarczy
danut pisze:Ja w czarowników i w ich moce nie wierzę, dałam im już popalić nie jeden raz.
danut pisze:ja to wskazuje właśnie na te wymyślane bohaterstwa, które tylko przeszkadzają poznaniu i manipulują prawdą. Czasami stykamy się z czymś ciekawym, zastanawiającym, wartościowym, z czymś przez kogoś rzeczywiście poznanym, ale ta tematyka aż kipi od badziewi, od wymysłów takich pseudo-bohaterów co to niby wiedzą i powtarzaniu po nich, wymuszając przy tym na innych przyjęcie, przytakniecie i przyklaśnięcie temu niby mądrzejszemu.
danut pisze: Zwracam uwagę na bezmyślne przyjmowanie twierdzeń innych, bo na tym ma nigdy polegać otwarcie się na wiedzę innych![]()

OneNight pisze:Piszesz o pseudo-bohaterach, a sama chwalisz się jaka z Ciebie bohaterka, bo dałaś komuśtam popalić.
Więc idąc za Twoją radą - nie przyjmuję do wiadomości Twoich twierdzeń. Nie wierzę Ci, że tą tematykę dobrze poznałaś i że kogokolwiek pokonałaś. Jest dokładnie jak napisał Pawełek - wypowiadasz się chyba w każdym możliwym temacie i twierdzisz, że tą tematykę dobrze poznałaś, czasami dodając słowo "kwantowe" zamiast przecinka. Nie obrażaj się, tylko czasem po prostu odpuść. To luźna wymiana poglądów, a nie uchwalanie ustaw.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości