Dlaczego tak się dzieje?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Dlaczego tak się dzieje?

Postautor: Ventus » 07 sty 2017, 19:20

Masz rację, lecz jak się dalej trenuje, to widzenie się utrzymuje, więc to zależy od nas. Zastosowanie, może mieć takie, że gdy bardzo dobrze wykształcimy w sobie tą umiejętność, będziemy mogli odczytywać czyjeś emocje/stany z kolorów, jakimi emanują poszczególne jednostki, a każdy kolor ma swoje znaczenie. Można, też, więc w ten sposób poznać czyjeś zamiary względem nas.. No, i też można rozpoznać na co dana osoba choruje, bez pytania ją o to.
Ventus

Postautor: danut » 07 sty 2017, 21:38

A to ja zgłupiałam :) na temat tych świecidełek, błysków, odblasków :D - nie zajmuje się tym, bioenergoterapia jest jakimś dziwnym kierunkiem, trudno mi jest go rozpatrzeć choć pewnie jakieś ziarnko prawdy się za nią kryje. Fotografia kirlianowska np. zadziwiła świat, gdy na takim zdjęciu ukazywały się energetyczne pola w miejscu odciętego kawałka liścia. I co dalej - bo kojarzy się to natychmiast z bólami fantomowymi i odczuwaniem kończyny pomimo utracenia jej?
danut

Postautor: Nikita » 08 sty 2017, 10:14

Nie daj sobie wmowic nic od ludzi, ktorzy Maja malo wiedzy na temat duchowwosci....nie jestes chora i nie masz omamow. Poprostu masz pewne zdolnosci parapsychiczne. Moze one pozniej zanikna...a moze sie rozwina...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 08 sty 2017, 10:18

Na tyle na ile Ty znasz nauke znam ja takze...nauka nie jest w stanie niczego do konca wytlumaczyc...wiec juz przestan mi zarzucac , ze zajmuje sie tylko ezoteryka. To co mowi Rudolf Steiner jest i naukowe i ezoteryczne i przede wszytskim sprawdzilo sie w zyciu. Jezeli w cos wierzysz to nie music innym tego narzucac OneNight.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: OneNight » 08 sty 2017, 10:44

Nikita pisze:Na tyle na ile Ty znasz nauke znam ja takze...nauka nie jest w stanie niczego do konca wytlumaczyc...wiec juz przestan mi zarzucac , ze zajmuje sie tylko ezoteryka. To co mowi Rudolf Steiner jest i naukowe i ezoteryczne i przede wszytskim sprawdzilo sie w zyciu. Jezeli w cos wierzysz to nie music innym tego narzucac OneNight.

Poważnie? To zapraszam do badań nad sztuczną inteligencją. Skoro znasz tak samo nauke jak ja, to nie możesz się nam zmarnować! :P

Ja nikomu nic nie narzucam ani nie muszę w nic wierzyć, a wiesz czemu? Bo nauka jest prawdziwa. Nie czepiaj się mnie, że nie zwalam winy na duchy, bo w tym przypadku ewidentnie ich nie ma.

Zimne poty to nie hydrokineza,
Hipnagogi to nie słyszenie duchów,
Widzenie poświaty to nie aura, no chyba że uda jej się to zaobserwować u ludzi i poprawnie zdiagnozować np. jakąś chorobę. Randi czeka już z milionem dla takich ludzi.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Ventus » 08 sty 2017, 12:19

Widzę, że rozwinęła się dyskusja.
Wiem, że jeśli będę dalej trenować, to może dojdę do czegoś więcej.. Zobaczy się.
Nie twierdzę, od razu że ta woda, to hydrokineza, a hipnagogi to duchy. Staram się wpierw znaleźć racjonalne wyjaśnienie. No, chyba że inaczej się nie da..
Ventus

Postautor: OneNight » 08 sty 2017, 12:53

Ventus pisze:Widzę, że rozwinęła się dyskusja.
Wiem, że jeśli będę dalej trenować, to może dojdę do czegoś więcej.. Zobaczy się.
Nie twierdzę, od razu że ta woda, to hydrokineza, a hipnagogi to duchy. Staram się wpierw znaleźć racjonalne wyjaśnienie. No, chyba że inaczej się nie da..

Współczesna nauka opiera się na tym, że jakieś zjawisko można odtworzyć. Jeśli będziesz w stanie bez problemu na podstawie tej poświaty zdiagnozować chorobę bądź np. czy dana osoba kłamie - to już będzie coś.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Ventus » 08 sty 2017, 13:15

Rozumiem. Jednak, nie wiadomo, czy to mi się uda. No, ale: "Nie trzeba wierzyć w cuda, wystarczy wierzyć w siebie. Możesz osiągnąć wszystko, tylko musisz to wiedzieć." Więc wystarczy wiara w swoje umiejętności i trening. Zresztą to, to czy ktoś kłamie czy nie, to można i dosyć łatwo rozpoznać nie widząc tych kolorów. Wystarczy kogoś dobrze znać, choć i nie tylko. Niektóre osoby są bardzo wyczulone na kłamstwo i potrafią niemal wyczuć je na kilometr. Do takich właśnie osób, zaliczam też, w pewnej mierze samą siebie.
Ventus

Postautor: OneNight » 08 sty 2017, 13:56

Są ludzie, którzy umieją dobrze kłamać.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Nikita » 08 sty 2017, 14:26

dzisiejsza nauka niestety charakteryzuje sie duzym stopniem ignorancji....a czlowiek prawdziwe madry ma w sobie duzo pokory bo zadna wiedza nie moze przewyzszac wlasnego doswiadczenia. Doswiadczenie ( niekoniecznie powtarzalne w warunkach laboratoryjnych) jest na pierwszym miejscu.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi