Czym się różnią ludzie od demonów?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Czym się różnią ludzie od demonów?

Postautor: danut » 08 sty 2017, 15:20

Ludzie są połączeni z innymi istotami siecią współuzależnień jak i Ziemia z resztą kosmosu. Kosmos się kopiuje, daje swoje rzuty coraz dalej i coraz dalej, a wszystko ma początek u Źródła, a to Ono wytworzyło i Aniołów i Demonów. Tak jak napisał Pablo - Demony robią wszystko by wyłamać się z tego Systemu i spod boskich praw, Anioły strzegą i próbują zachować kosmiczną harmonię, jedni budują, a drudzy burzą. Skoro Wszechświat sam ma holograficzną naturę tworzenia się, emisji, rozszerzania, zanikania i odradzania w innych obszarach a Źródło jest motorem i początkiem tego wszystkiego, wiecznie żywym, istniejącym poza czasem, lub bardziej obejmującym cały ten czas, który inaczej płynie w różnych kosmicznych miejscach, bo ma on możliwość spowalnia bądź przyspiesza w odniesieniu do naszego tu czasu, to możemy być na raz aniołem i człowiekiem, demonem i człowiekiem/ plus jeszcze i innymi istotami - rozsianymi, poodbijanymi w innej przestrzeni, jakby wyświetlanym przez różnorakie odbiorniki programem przez różne stacje nadawcze. A różnice czasowe w wielkim kosmosie mogą być i tak wielkie, że gdzieś istnieją nasze przeszłe i przyszłe w nim inkarnacje. Rzecz w tym, że tej emisji żadna z tych stacji, ani żaden dostosowany do niej odbiornik nie odbierze w całości, a tylko w okrojonej jej wersji, bo żadna nie ma tych samych właściwości co owe Źródło. "Wtedy idzie i bierze siedem innych duchów złośliwszych niż on sam; wchodzą i mieszkają tam. I stan późniejszy owego człowieka staje się gorszy niż poprzedni"- sam Demon przejawia się w tych siedmiu istotach, bo one nie są niczym innym, a jego odbitkami, - im nadał życie, rozwinęły się one w działaniu wielo-przestrzennym tym samym sposobem, o którym napisałam wyżej. Jeśli jeden duch danego człowieka z naszej rzeczywistości nawiąże kontakt z tą swoją resztą, to efekt może być podobny do opisywanego przez Nataszę i innych, bo podobnym opisów można odnaleźć dość dużo szczególnie w necie i jest to fascynacją, ale tylko dla tej osoby - na zasadzie o tak wygląda moje źródło ! :D -- jednak ono dotyczy tylko tej osoby, a inni dzięki jej wyznaniom mogą ocenić je i przyjrzeć się jemu jak ono faktycznie wygląda, czy jest to produkcja( emisja twórcza) demoniczna czy anielska, ile ma w sobie prawdy, fałszu, dobroci, zła, piękności - brzydoty.
danut

Postautor: danut » 08 sty 2017, 15:51

Ps. A swoje źródło też opisałam, przyjrzałam się wielu jego aspektom, poznałam w jakiejś części - myślę, że dość obszernej i tez dotyczy ono mnie a nie Nataszy, czarnego maga, itp. gdyż jest ono od ich inne. I zauważam Pablo, że na pewno w rozpoznawaniu dobra od zła nie powinno brać się pod uwagę ucywilizowania istot pod względem rozwoju myśli technologicznych, sztucznych, produkcyjnych, maszynowych a myśli duchowych i czystości ich. To jest bardzo ważne, bo często tu czytam coś takiego jakby o ich wartości miało przesądzać posiadanie na podobieństwo - o ten to jest kimś ważniejszym, bo ma bardzo drogi i elegancki samochód.
danut

Postautor: Pablo diaz » 09 sty 2017, 19:30

Nikita pisze:Pablo czy demony podlegaja prawu karmy?

Dla wszystkich duchów prawo jest takie samo.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: fruwla » 10 sty 2017, 10:44

Pablo diaz pisze:

Pablo, mimo Twojej wiedzy, jakos trudno mi w to uwierzyc.
Mysle, ze demony podobnie jak Istoty Najwyzsze tzw. karmy juz nie posiadaja, one po prostu sa i dzialaja
kazdy w swoim zakresie.
Pozatym jestem przekonana, ze jedyna skuteczna bronia na demony jest odciecie ich od zrodla pozywienia.
Od zrodla pozywienia, ktore znajduje sie w KAZDYM z nas!
Bo nie karmione przez nas ludzi, powoli beda swoja moc wytracac i wygina smiercia glodowa.
Jest to bardzo trudne, prawie niemozliwe, a jednak..... taka opcja istnieje.
Wystarczy zeby kazdy z nas, zaczal podsycac milosc do blizniego, a wybaczac doznane krzywdy, i zarazem gasic wlasne ego i wszelakie z´adze krzywdzace innych.
To bylby taki pierwszy znaczacy krok, oslabiajacy te najnizsze w dzialaniu demony.
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Pablo diaz » 10 sty 2017, 12:03

fruwla pisze:
Pablo diaz pisze:

Pablo, mimo Twojej wiedzy, jakos trudno mi w to uwierzyc.
Mysle, ze demony podobnie jak Istoty Najwyzsze tzw. karmy juz nie posiadaja, one po prostu sa i dzialaja
kazdy w swoim zakresie.
Pozatym jestem przekonana, ze jedyna skuteczna bronia na demony jest odciecie ich od zrodla pozywienia.
Od zrodla pozywienia, ktore znajduje sie w KAZDYM z nas!
Bo nie karmione przez nas ludzi, powoli beda swoja moc wytracac i wygina smiercia glodowa.
Jest to bardzo trudne, prawie niemozliwe, a jednak..... taka opcja istnieje.
Wystarczy zeby kazdy z nas, zaczal podsycac milosc do blizniego, a wybaczac doznane krzywdy, i zarazem gasic wlasne ego i wszelakie z´adze krzywdzace innych.
To bylby taki pierwszy znaczacy krok, oslabiajacy te najnizsze w dzialaniu demony.

Masz rację Fruwla ,złe oddziaływanie duchów skończy się w momencie kiedy na Ziemi będą same dobre duchy ,wśród ludzi zapanuje pokój i szczęście ,bo i po drugiej stronie nie będzie już złych ,jak tylko te dobre .

Wiedza na temat astralu niskiego ,gdzie panuje zorganizowany świat ,z hierarchią,porządkiem(choć nim nie jest)jest czymś bardzo obszernym do opisania ,a przede wszystkim złożonym jak ludzka psychika,bo to decyduje o tej właśnie obszerności.
To,że się nie zgadzamy, myślimy ,że jest tak,a nie inaczej lub jeszcze ktoś inny jest medium i przekazuje
indywidualną lustrację własnych doświadczeń to nie wystarcza na dowód,że tak jest,ponieważ i przede wszstkim medium musi być edukowane,poszerzać wiedzę spirytystyczną,działać w grupach ,aby uniknąć fascynacji ,działać charytatywnie,tak jak miało to miejsce w przypadku medium Chico Xaviera i Divaldo Franco.
Tematyka przez spirytystów badana jest już od ponad 200 lat.Chico Xavier,Divaldo Franco i inni spisali drogą mediumiczną
bardzo dużo dzieł,które tłumaczą interakcję dwóch światów.Na całym świecie istnieją tysiace centrum spirytystycznych,gdzie prowadzone są badania, sesje desobsesji (uwolnień) od duchów ,których nazywacie demonami,diabłami itd.
Niestety spirytyzm jak na razie w Polsce jest na bardzo,bardzo niskim poziomie, stąd nasze nieporozumienia.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 10 sty 2017, 12:33

A dlaczego spirytyzm jest na bardzo niskim poziomie? Ano ja uważam, że dlatego, że uparcie trzyma się on starych religijnych i ezoterycznych myśli, które nowe spojrzenie na rzeczywistość rozwinięte dzięki postępowi nauki już jest ostatecznie obalone. Nawet Ty Pablo w poście wyżej to ujawniłeś - bo nie ma tylko dwóch światów - tego naszego i pośmiertnego, rzeczywistości nie dzielą się na rzeczywistości z ciałem i rzeczywistości z duchem, na żadne nieba - piekła i ciała, co to za wymysł w ogóle te astrale( jak może coś działać będąc w zawieszeniu, jak oddziaływać i na co ? Bo skoro oddziałuje to samo przez się wskazuje, że coś musi tworzyć? Z kimś/ czymś wchodzić w interakcje i być wysyłane z konkretnego źródła/tworu.
Jest nieskończona ilość rzeczywistych światów, a duch organizuje materię, może to robić tu i tam i jeszcze wielokrotnie aż po nieskończoność. To w jakich światach będzie dana dusza przebywać i jaką przejdzie drogę jest zależne od jej wartości od jej doskonalenia się i pracy nad sobą. W jednych światach żyje się lepiej a w innych gorzej, do jakiego kto trafi i nie trafia tam przez przypadek, bo to tak wypełniają się prawa sprawiedliwe.
danut

Postautor: danut » 10 sty 2017, 12:52

Jeśli kogoś nękają demony to obrona przed nimi nie może wyglądać tak na podobieństwo, że będziemy szperać przy odbiorniku tv lub w kablach przesyłu, to działa tylko wtedy, gdy są one rzeczywiście popsute, ale wtedy nie znajdujemy żadnego innego sprawcy tego zepsucia prócz siebie. Jeśli byśmy mieli wiedzę, to szukalibyśmy nadawcy złośliwego programu, rozpoznawali sposoby podłączenia się tego na pewno Kogoś lub Czegoś do naszych kabli, a nie machalibyśmy różdżkami w powietrze. :)
danut

Postautor: Nikita » 10 sty 2017, 14:55

A moze "demony" to zwykle mysloksztalty, ktore podsycane naszymi zlymi myslami rosna...a gdy zatopimy ich w milosci to rozpuszcza sie...

Kiedys mialam problem z negatywnymi mysloksztaltami, ktore co Jakis czas atakowaly mnie i wpedzaly w zly humor i depresje....ale zaczelam robic regularna medytacje i zaczelam zwaracac uwage na wlane mysli. Moze nie ejstem idealna i zdarza mi sie zle pomyslec ale dzieki praktyce medytacji te wielkie wory mysloksztaltow zostaly zniwelowane....Naprawde warto jest robic praktyki duchowe obojetnie czy bedzie to modlitwa,. medytacja, cwiczenia oddechowe czy japa. To dobrze robi czlowiekowi i uwalnia go od "demonow".
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: danut » 10 sty 2017, 15:43

No jasne Nikita - ktoś wysyła te myślokształty i one albo przylepią się do jakiejś osoby, albo ta osoba je od siebie oddali a zrobi to wtedy, gdy nie stworzy im sama dogodnych warunków do tego przylepiania się ich do niej. Nie sądzę, że pomocne do tego jest pokochanie ich, bo wtedy skutek może być zupełnie odwrotny, pogłaszczesz je a one ogryzą ci rękę :). Kto działa jak demon - ten kto wysyła to zło w eter lub złorzeczy konkretnej osobie, zionie mściwością, zazdrością i nienawiścią - to jest ktoś konkretny, a nie żaden astral, duch, mgiełka, coś nieokreślone.
danut

Postautor: fruwla » 10 sty 2017, 17:53

danut pisze: Kto działa jak demon - ten kto wysyła to zło w eter lub złorzeczy konkretnej osobie, zionie mściwością, zazdrością i nienawiścią - to jest ktoś konkretny, a nie żaden astral, duch, mgiełka, coś nieokreślone.

Danut,- ten konkretny ktos,
czyli czlowiek, ktory zionie msciwoscia. nienawiscia itd. zlorzeczy i wysyla zlo w eter, czyli dziala jak demon
Twoim zdaniem dlaczego sie tak zachowuje ?
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi