Michael Newton - Wędrówka dusz

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Michael Newton - Wędrówka dusz

Postautor: atalia » 12 sty 2013, 22:05

Badania Newtona sugerują, ze w czasie przebywania w świecie duchowym nie jestesmy "karani" za złe uczynki podczas ziemskiego życia a raczej energia "zabrudzona" owymi czynami jest naprawiana i uzupełniana, nie znaczy to jednak, że pozostajemy całkowicie "bezkarni" - za wyrządzone przez nas zło musimy płacić a okrutne i podłe czyny rekompensować podczas kolejnych wcieleń. I to jest całkowicie zgodne z nauką spirytystyczną. :kardec:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: bowsandfries » 02 kwie 2013, 13:41

Witam, chciałabym zapytać Was, jakie książki o podobnej tematyce polecacie do przeczytania? Jest to bardzo ciekawy temat, a publikacji raczej niewiele. Przeczytałam książki Michaela Newtona, Roberta Monroe, Raymonda Moody'ego, reszta ogólnie dostępnych książek jak dla mnie jest jednak zbyt radykalna i trochę ociera się o kicz i lekkie maniactwo :) Możecie polecić coś ciekawego? :)
bowsandfries

Postautor: Krzysztoff » 02 kwie 2013, 15:04

HELEN WAMBACH - życie przed życiem jest gdzieś na necie

anglojęzycznej literatury jest więcej , np. kupiłem właśnie

http://www.amazon.com/Mindsight-Near-De ... 0595434975

praca naukowa o NDE u niewidomych i fenomenie widzenia przez nich podczas NDE; odjazd ....
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: orystes » 03 kwie 2013, 19:40

Na amazonie klasyki spirytystycznej tez nie brakuje:
http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_i_ ... ooks%2C378

Slawek
orystes

Postautor: atalia » 03 kwie 2013, 20:49

:o
Ale z tego, co mi wiadomo, amazon nie przysyła do Polski :?:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Voldo » 03 kwie 2013, 21:05

A czemu miałby nie wysyłać? Mój brat swego czasu tam zamówił książkę i płytę, potem moja mama coś zamawiała - co ciekawe, przychodziło to szybciej, niż "z Wrocławia do Wrocławia" - i to jeszcze darmowe było.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 04 kwie 2013, 08:41

Kiedys ( ale to już pare lat temu) musiałam książki potrzebne mi do pracy sprowadzać przez znajomych z US, ale pewnie coś się od tamtego czasu zmieniło.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: konrad » 11 kwie 2013, 14:09

Ja zamawiałem już książki przez amazon, ale generalnie można też korzystać z brytyjskiego amazona, który jest szybszy. Różnica jest jednak taka, że brytyjski funkcjonuje inaczej niż amerykański. W USA po złożeniu zamówienia, wielka maszyna drukuje książkę, pakuje ją do paczki i wysyła. W Anglii amazon przesyła informacje do poszczególnych wydawnictw i to one rozsyłają książki. Kiedyś np. zamówiłem ok. 10 tytułów i przyszły w kilku paczkach, zależnie od tego, kto je wysyłał. Amazon był tylko w pewnym sensie pośrednikiem.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 11 kwie 2013, 19:28

Ja przez amazona kupilam ksiażki używane.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: orystes » 15 kwie 2013, 19:35

A ja na Amazonie kupuję książki w wersji elektronicznej gdyż kiedyś zainwestowałem w czytnik Kindle.
Jak dla mnie to super sprawa.

Slawek
orystes

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi