Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.
autor: czarnyMag » 05 maja 2016, 11:20
cthulhu87 pisze:Gatunek ludzki powstał, aby duch podlegający procesowi ewolucji i indywidualizacji mógł sprawniej działać: rozwijać się intelektualnie (dzięki wyższym funkcjom mózgu) i moralnie (dzięki inteligencji człowieka, potrafiącej stworzyć i przestrzegać zasad etycznych, czego nie potrafią jeszcze zwierzęta) - czyli mówiąc krótko: gatunek ludzki jest potrzebny, by duch mógł dojrzeć i wziąć większą odpowiedzialność za świat, w którym się wciela. Tak to widzę z perspektywy spirytystycznej.
Czyli gdyby duch psa miał taką możliwość (rozwiniętego mózgowo ciała) też stworzyłby cywilizację?

"żyj i daj żyć innym"
-

czarnyMag
-
autor: kalatala » 05 maja 2016, 11:26
Duch psa BĘDZIE MIEĆ taką możliwość. Wraz z rowojem ducha pies będzie się on wcielał w gatunki mające większe możliwości umysłowe, aż w końcu wcieli się w człowieka.
-

kalatala
- spirytystka

-
-
autor: Estia72 » 05 maja 2016, 11:31
kalatala pisze:Duch psa BĘDZIE MIEĆ taką możliwość. Wraz z rowojem ducha pies będzie się on wcielał w gatunki mające większe możliwości umysłowe, aż w końcu wcieli się w człowieka.
Niektore dusze psow juz sie reinkarnuja w ludzkich cialach Kalatala

)
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
-

Estia72
-
autor: Arronax » 05 maja 2016, 11:48
Myslicie ze az tyle nas jest? Fajnie zeby tak bylo, ale cos mi w tej powolnej ewolucji nie pasuje. To my mamy tez za soba mase takich wcielen? Tak jest napisane chyba w KD tylko czy to prawda.
-

Arronax
-
autor: OneNight » 05 maja 2016, 12:15
A czy nie było by prościej, gdybyśmy pamiętali to, czego się nauczyliśmy w innych życiach? Czy nie głupotą jest zaczynanie wszystkiego od nowa?
-

OneNight
-
autor: kalatala » 05 maja 2016, 13:02
Wiesz co, mnie też męczy ta niepamięć. Myślę, że byłoby mi łatwiej, gdybym to i owo pamiętała, a konkretnie misję życiową. Może Bóg trochę przesadza z tą amnezją.
-

kalatala
- spirytystka

-
-
autor: kalatala » 05 maja 2016, 13:03
Estia72 pisze:kalatala pisze:Duch psa BĘDZIE MIEĆ taką możliwość. Wraz z rowojem ducha pies będzie się on wcielał w gatunki mające większe możliwości umysłowe, aż w końcu wcieli się w człowieka.

)
Ależ oczywiście. Wielu z nas było kiedyś psem...

-

kalatala
- spirytystka

-
-
autor: czarnyMag » 05 maja 2016, 13:12
kalatala pisze:Duch psa BĘDZIE MIEĆ taką możliwość. Wraz z rowojem ducha pies będzie się on wcielał w gatunki mające większe możliwości umysłowe, aż w końcu wcieli się w człowieka.
Wybacz ale się mylisz według mnie! Tak nie będzie! Na Ziemi jest tylko człowiek jedynym takim gatunkiem! Cóż dinozaury żyły jakieś 65 milionów lat i kiedy zdychały by dostarczyć paliwa człowiekowi były tylko gadami

A my ludzie żyjemy jakieś 5000 lat i od początku człowiek pierwotny kładł kwiaty na grobie przodka! Rozumie że masz inne zdanie ale się mylisz !
"żyj i daj żyć innym"
-

czarnyMag
-
autor: czarnyMag » 05 maja 2016, 13:15
Estia72 pisze:kalatala pisze:Duch psa BĘDZIE MIEĆ taką możliwość. Wraz z rowojem ducha pies będzie się on wcielał w gatunki mające większe możliwości umysłowe, aż w końcu wcieli się w człowieka.

)
Chyba żartujesz! One się inkarnują w zwierzakach które są łagodne człowiekowi! Niestety, (kocham psy i mam je od zawsze) ale to tylko psy

"żyj i daj żyć innym"
-

czarnyMag
-
autor: Estia72 » 05 maja 2016, 13:24
czarnyMag pisze:Chyba żartujesz! One się inkarnują w zwierzakach które są łagodne człowiekowi! Niestety, (kocham psy i mam je od zawsze) ale to tylko psy

Ktos inny mi kiedys powiedzial ze czlowiek to tylko czlowiek....a tej pogardy i ironii do ludzkosci nie chcial bys poczuc na sobie

"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
-

Estia72
-
Wróć do Pytania i odpowiedzi