Mirek pisze:Miłością do Boga, a przez to widzenie w każdym stworzeniu przejawjącego się Boga.

Mirek pisze:Oni nie maja miłości do Boga.

Mirek pisze:Nie można kochać matkę i nienawidzić sąsiada. Tak samo jak nie można być jednocześnie sytym i głodnym.
Gdy mówisz, że kogoś kochasz, a drugiego nienawidzisz, to sam siebie oszukujesz.
To niczego nie zmienia, że zgadzasz się z Krzysztofem.
Aby poznać prawdę w tej kwestii trzeba posługiwać się logiką Boską, a nie ludzką.
Skontaktuj się Prawdo z Krisem. On też wyszedł z ciemności i ma ogromną potrzebę wyciągania innych. Również zna prawdę i miłość. Myślę, że już należy do jakieś wspólnoty.
Pewnie może pomóc Ci się z nią skontaktować.
1Prawda1 pisze:To jest Twoje zdanie, interpretacja innych to nie jest interpretacja Twoja, nie pisz za innych.
1Prawda1 pisze:Kieruje się boską logiką w tej kwestii, ja wiem o co Tobie chodzi, o to że ludzie są częściami Boga a Ty w nich Go widzisz, jednak miłość Mirku to rzecz potężnie trudna i dlatego się z Tobą nie zgadzam. Nie jest sztuką uznać ''Kochajmy wszystkich bo to jest piękne''. Sztuką mój drogi jest kochać wszystkich tak samo, a Twój post:Skontaktuj się Prawdo z Krisem. On też wyszedł z ciemności i ma ogromną potrzebę wyciągania innych. Również zna prawdę i miłość. Myślę, że już należy do jakieś wspólnoty.
Pewnie może pomóc Ci się z nią skontaktować.
Mówi o tym, że nie jesteś sprawiedliwy i nie darzysz wszystkich miłością, bo nie czuje się wielce kochany Twoją boską miłością czytając tak krzywdzące rzeczy.
1Prawda1 pisze:Bardzo intensywnie obcowałem właśnie z pogłębianiem prawdy, mimo woli. Naprawdę chciałbym żeby mi ktoś pomógł się odnaleźć w tym świecie skoro mnie ciągnie do pomagania w kwestii prawdy. Nie jestem osobą która by sobie też to wymyśliła, ja o tym chciałem napisać już lata temu ale bałem się reakcji ludzi jednak dziś kompletnie mnie ludzie olewają więc pytam o pomoc tutaj. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi.
A co to zmienia?
Czy to oznacza, że są dwie prawdy najprawdziwsze?
Nie czujesz się kochany? A jak by to miało wg Ciebie wyglądać żebyś poczuł się kochany?
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 5 gości