Quiz spirytystyczny

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Quiz spirytystyczny

Postautor: Mirek » 28 sty 2015, 21:23

Moje punkty wynikają z tego, że rok wczrsniej zacząłem studiować spirytyzm i kiedy zdobyłem pewien zakres wiedzy pojawiły się na forum. Lubię być przygotowany do tematu. Staram się unikać pytań, na które są odpowiedzi w danej literaturze. Można zaoszczędzić w ten sposób sporo czasu na dyskusje, które wynikają już z przemyśleń.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Voldo » 28 sty 2015, 21:46

Ale już nie dorabiajmy sobie ideologii do tego do czego nie trzeba, co? ;)
Kto ile zdobył to zdobył, a jak chce się tym podzielić to czemu nie :)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 29 sty 2015, 01:41

światowid pisze:dziękuję za ten quiz. wypełniając go w pracy poczułem się jak na naszym spotkaniu.. odświeżony po nim jak po naszym spotkaniu w Krakowie. pytanie za pytanie. odpowiedzi... zastanawianie się.. po 38 pytaniach i ponad 150 odpowiedziach byłem wy[pełniony tym czym lubię..

Przyznam się, że kiedy sam muszę odbębnić te 8 godzin dziennie, też czasami chętnie wracam myślą do spotkań spirytystycznych;) Czasami nawet znajdę chwilę i zajrzę na portal, by poczytać jakiś przekaz podnoszący na duchu. Jak to w życiu... Głowa do góry :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: cthulhu87 » 29 sty 2015, 01:46

No, moi drodzy, właśnie dostałem maila od zwycięzcy :). Pan Maciej zdobył 38 punktów :) Gratulacje!
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi