Planowa deinkarnacja a zdrowy tryb życia

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Planowa deinkarnacja a zdrowy tryb życia

Postautor: Krzysztoff » 16 lis 2014, 23:06

Jezus wino rozmnożył więc nie może być szkodliwe :D
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 17 lis 2014, 05:57

A ja zawsze myślalem, że Jezus rozmnożył 2 ryby i 5 bochenkow chleba ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pablo diaz » 17 lis 2014, 08:27

Może nie rozmnożył jak przemienił w Kanie Galilejskiej wodę w wino.
Czyli winko było ;)
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 17 lis 2014, 08:42

Zrobił to niechętnie. Matka nalegała, bo zabawa na weselu zaczęła się psuć ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 17 lis 2014, 12:33

Bez sensu.
Nie będę pić wina, bo szkodzi. Nie będę jeść mięsa, bo szkodzi. Nie będę pracować przy komputerze, bo to szkodzi na oczy. Nie będę pracował fizycznie, bo uszkodzę kręgosłup. Nie będę jeździł autem, bo wdycham opary. Nie będę, nie będę, nie będę....
Można tak w nieskończoność, co na pewno nie pomoże wam po prostu żyć. Jeść, pić, pracować trzeba. Mamy warunki i możliwości takie, a nie inne. Oczywiście, że pracownik biurowy może sobie pozwolić na wegetarianizm, ale jakoś nie widzę wegetarianina ciężko pracującego fizycznie.
Ktoś kiedyś powiedział, że wszystko jest dla ludzi, tylko z umiarem. I na pewno nie mam zamiaru stresować się każdym kęsem i każdym łykiem, czy na pewno mi nie zaszkodzi, nie spowoduje raka, niestrawności, refluksu czy innego badziewia.
Powiem więcej nadmierna higiena, wieczna dieta też może zabić. Od czegoś trzeba umrzeć.
Nie zauważyłam też jakoś szczególnie by wegetarianie żyli dłużej niż mięsożercy lub by mniej chorowali na raka. Zdarzają się stulatkowie palący jak smoki. Zdarzają się ludzie, alkoholicy, którzy piją od 30-40 lat i żyją. Ciekawostką przyrodniczą jest też Ozzy Osbourne, który ćpał na umór, chlał na umór i ciągle żyje.

Może więc zamiast zastanawiać się czy alkohol szkodzi, czy leczy, i czy przybliża nas do śmierci czy nie, po prostu będziemy żyć?

PS. Jeśli chodzi o jedzenie, czy picie, to najlepiej słuchać własnego organizmu. Ono najlepiej wie czego potrzebuje. A jeśli zjecie lub wypijecie coś na co nie miało ochoty, to szybko się o tym przekonacie :lol: :lol: :lol:
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 17 lis 2014, 13:23

Wszystko Xseniu trzeba robić świadomie, a wtedy jedzenie nie będzie szkodzić, jak i inne rzeczy.
To co spożywasz na co dzień, to Twoja dieta. Może być dobra albo zła. Każdy z nas jest na diecie,
choć niektórym się wydaje, że dieta jest wtedy kiedy się katujmy aby, np. schudnąć ;)
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: atalia » 17 lis 2014, 14:34

A ja znam osoby chorujace na ortoreksję, czyli patologiczne przestrzeganie zasad zdrowego żywienia.
Jedna z tych osób ma poważna anemię a druga choruje na osteoporozę w stopniu zagrażającym jej życiu. Przy tym biedaczka jest uzależniona od ćwiczen fitness na silowni, co jeszcze pogarsza jej stan. Spróbujcie powiedzieć, zeby zmienila tryb życia - nic to nie daje, bowiem uważa, ze prowadzi zdrowy tryb życia, a ludzie jedzący mięso i pijący czasem winko i piwo to dzikusy i barbarzyńcy.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Mirek » 17 lis 2014, 15:30

Są dwie zdrowe diety i są one opisane w Biblii. Jedna z nich jest bardzo zbliżona do diety japońskiej.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Obserwator » 17 lis 2014, 19:39

Tak w kwestii formalnej jeśli mogę wtrącić zanim zacznie się burza ;) :)

Chodziło mi tylko o przesadne nadużywanie pewnych substancji (między innymi alkoholu)
Moim zdaniem we wszystkim ważny jest umiar - w stosowaniu się do diet odchudzających, lub na przeciwnym biegunie obżeraniu kaloryczną żywnością .

Z jednej strony nie można popadać w przesadę, z drugiej zapominać o drobnych przyjemnościach. Ekstremalna asceza nigdy nie prowadziła w dobrą stronę, podobnie jak pustelniczy tryb życia lub rozpasany konsumpcjonizm. ;) :)
"Żeby zdobyć wiedzę, trzeba studiować. Żeby zdobyć mądrość, trzeba obserwować."
 Marilyn vos Savant
Awatar użytkownika
Obserwator
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 17 lis 2014, 19:50

Najzdrowsza jest wiedza, która mówi jakich produktów nie należy ze sobą łączyć.
Np. cukrów prostych z tłuszczami, itd.
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi