potrzebna pomoc !!!

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: potrzebna pomoc !!!

Postautor: neuron » 19 wrz 2016, 14:10

Natasza pisze: czym jest natura i jak wygląda prokreacja ducha

bo tak właśnie ...wszystko kończy się i zaczyna :)

Miłość .......
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Natasza » 19 wrz 2016, 14:23

najważniejsza i najbardziej widzialna emanacja we wszechświecie
zauważy ją każdy ,, radar,,
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: neuron » 19 wrz 2016, 14:52

Natasza pisze:najważniejsza i najbardziej widzialna emanacja we wszechświecie

Auto cnoty
tao
niebo chodzi wokół ziemi

Co przyrodzie daje
tyle mocy
i nie istnieje .......

;) ;) 8-) 8-) 8-)

neuron

Postautor: odnowa » 19 wrz 2016, 17:12

Może byś przeczytał temu Duchowi opisy zaświatów w których panuje szczęście? Może to by nakłoniło go do odejścia?
Napisałeś że modlitwa nie podziałała. Nic nie zaszkodzi jeżeli dalej będziesz próbował się modlić codziennie własnymi słowami o uwolnienie od tego Ducha.
Ciekawe jest to, że wszelakie nieudane próby znajdują wyjaśnienie w punkcie 553 Księgi Duchów:
553. Jaki może być skutek zaklęć i praktyk, których działanie pewne osoby uzależniają od woli Duchów?
Jeśli osoby te działają szczerze, to skutkiem będzie ich ośmieszenie; w wypadku przeciwnym, są to zasługujący na karę oszuści. Wszelkie zaklęcia to oszustwo; nie istnieją żadne sakramentalne słowa, żadne kabalistyczne znaki czy talizmany, które w jakikolwiek sposób wpływałyby na Duchy - tych bowiem nie przyciągają sprawy materialne, lecz myśl.
odnowa

Postautor: neuron » 19 wrz 2016, 17:23

odnowa pisze:Nic nie zaszkodzi jeżeli dalej będziesz próbował się modlić codziennie własnymi słowami o uwolnienie od tego Ducha.

bez przekonania ale probowalem tego przez jakis czas, ona wlasciwie smiala sie z tego i kiedys pewnego dnia , czulem wyraznie i bardzo precyzyjnie kiedy siedziala obok i za kazdym razem kiedy chcialem sie pomodlic to normalnie stukala sie w glowe pokazujac mi zebym sie nie wyglupial ....... normalnie tak bylo .

to nie dziala chyba w ogole tak mysle , mimo ze na wlasnej skorze poczulem cos bardzo dziwnego po tym jak ksiadz egzorcysta modlil sie za mnie w imieniu calej wspolnoty, taka modlitwa chyba ma niezłą siłę , w kazdym razie cos w tym jest , tyle ze na nia to nie dziala ...

dzis rano usilnie mnie chciala podniesc z łóżka , ciagnie mnie za reke i musze sie z nia targowac o chwile snu ...... nie daje mi spokoju dziewczyna

neuron

Postautor: danut » 19 wrz 2016, 17:38

neuron już wiecej nie nawijaj - to w czystej postaci wyimaginowany przyjaciel w stu procentach i nie wywiniesz się od psychologa, psychoanalityka, psychiatry. :D
I ma takie podstawy jak pisałam wcześniej.
Odnowa ma także rację - no gdzie, jak biorą się do odpędzania ducha osoby nieznające w ogóle psychiki i nie potrafiące odczytać poprawnie nawet myśli ludzkich, oceniający ich świadomości i te cząstkowe i te szersze według przywiązania ich do swoich amuletów, że to to są diabły, a tamci anioły, a kim/ czym są wytwory ludzkich marzeń i tęsknoty według tego ich podziału?

I neuron zastanów się nad tym co piszę, bo to co się u ciebie dzieje w tej chwili może doprowadzić do rozdwojenia Twojej jaźni i do przejmowania jej przez ten wytwór i oddasz mu swoją część świadomości za darmo i nie będzie to opętania a choroba - rozdwojenie osobowości. Albo sam nareszcie weźmiesz się w garść, albo szukaj fachowej pomocy i u ludzi znających się na tym a nie u tych także samo nadających sobie jakieś zdolności.
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2016, 17:57 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: neuron » 19 wrz 2016, 17:56

przyjaciółka , przyjaciółka nie przyjaciel ....a to różnica :)

troche mnie to uspokaja ze to kobieta , dobrze ze nie facet , znaczy nie jest ze mna tak zle jeszcze ...
rozumiem ze moge miec powodzenie u kobiet ....no ale zeby az tak ? to juz z leTka przegiecie , człowiek by chciał odpocząć a tu taka historia ..........

pozyjemy zobaczymy , co z tego wyniknie , czym to jest i co to jest , tak tego nie zostawie, wiec w koncu sie wyjasni ......

ale nie czuje tego zupełnie w takiej postaci o jakiej mowisz , nic , ale .... nie zakladam i niczego nie wykluczam ....

neuron

Postautor: danut » 19 wrz 2016, 18:00

neuron pisze:przyjaciółka , przyjaciółka nie przyjaciel ....a to różnica :)

troche mnie to uspokaja ze to kobieta , dobrze ze nie facet , znaczy nie jest ze mna tak zle jeszcze ...
rozumiem ze moge miec powodzenie u kobiet ....no ale zeby az tak ? to juz z leTka przegiecie , człowiek by chciał odpocząć a tu taka historia ..........

pozyjemy zobaczymy , co z tego wyniknie , czym to jest o co to jest , tak tego nie zostawie, wiec w koncu sie wyjasni ......

ale nie czuje tego zupełnie w takiej postaci o jakiej mowisz , nic , ale .... nie zakladam i niczego nie wykluczam ....

Przyjaciółka :D może Cię to uspokoić w ten sposób, że dopełnieniem naszej duszy jest nasza odmienna płeć. Ale czy jest to prawdziwa Twoja połówka? - I widzisz tego nie czujesz, czyli to samo wskazuje na to, że jest w zastępstwie jej, jakaś przez Ciebie wymyślona - wyimaginowana.
danut

Postautor: neuron » 19 wrz 2016, 18:03

danut pisze:Albo sam nareszcie weźmiesz się w garść, albo szukaj fachowej pomocy i u ludzi znających się na tym a nie u tych także samo nadających sobie jakieś zdolności.

co to znaczy wezme sie w garść albo szukaj fachowej pomocy ?? Ty myslisz ze ja mam 15 lat i bujam w obłokach onanizujac sie przy świerszczykach co wieczor ?
jak myslisz? co ja tu robie i dlaczego ? po co o tym pisze i dyskutuje ??

czego wg Ciebie nie zrobiłem do tej pory ? powiedziec Ci ?? powiem Ci

nie byłem jeszcze tylko u psychoanalityka , bo nie wierze ze jakis filozof moze powiedziec mi cos czego już nie wiem , lekarz psychiatra z 20 letnim starzem i też jako terapeuta nic nie wymyslil i 4 psychologow , wiesz co mi powiedział psycholog ?? że przezywam kryzys wieku średniego , tak , takich mamy psychologów , wiec prosze Cie .......

kryzys wieku sredniego ..... i nawet nie chcial ze mna rozmawiać , to o czym w ogole mowa ?

neuron

Postautor: neuron » 19 wrz 2016, 18:06

danut pisze:jakaś przez Ciebie wymyślona - wyimaginowana.

a widzisz , to jesli to dziala i dziala w taki sposob to teraz musze tylko wykombinowac jak sprawic zeby byla realna i materialna :)

to sobie wymysle super babke taka jaka mi sie najbardziej podoba :) i wygonie żone do matki , i w koncu odpoczne :) hahaha dobrze ze ona tego nie czyta , zarobiłbym zaraz gonga tylko by zagwizdało :lol: :lol: :lol:

to byloby cos :lol: :lol: :lol:

neuron

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi