potrzebna pomoc !!!

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: potrzebna pomoc !!!

Postautor: danut » 18 wrz 2016, 16:19

Natasza pisze:A co ma psycholog do Bytów z innego wymiaru , każdy ma lepsze lub gorsze wspomnienia z życia w dzieciństwie i nie ma tu związku i zależności miedzywymiarwego . Często w seksuologii doszukujemy sie związku międzyludzkiego w odniesieniu do dzieciństwa gdy nie układa sie w seksie czy ogólnym byciu szczęśliwym i spełnionym. Neuron sobie niczego nie wymyślił i nie wymusił ukrytymi relacjami i tu jest problem

Hmm a czy ja piszę, że on sobie coś wymyślił? A czy tzw. inkuby i sukkuby to nie są zaburzenia na tle seksualnym, udowodnisz, że to demonologia ma racje, a nie psychologia? Aha i znowu byty w innym wymiarze, a nie chce mi się już tego komentować, odpuszczę.
danut

Postautor: Natasza » 18 wrz 2016, 16:25

Tak duchy , byty a nie my sami czy nasze rozdwojone Ja . Ja jest tu a tam jest osoba trzecia . Subkubienie inkubienie to w 90 proc wymysł seksualnej ucieczki od rzeczywistości i to tej a nie żadnej innej . Pozostaje reszta i ta reszta przypadków niewyjaśnionych ale nie bez możliwości bycia fizycznym kontaktem bez urojeń
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: neuron » 18 wrz 2016, 16:29

Natasza pisze:Tak duchy , byty a nie my sami czy nasze rozdwojone Ja . Ja jest tu a tam jest osoba trzecia . Subkubienie inkubienie to w 90 proc wymysł seksualnej ucieczki od rzeczywistości i to tej a nie żadnej innej . Pozostaje reszta i ta reszta przypadków niewyjaśnionych ale nie bez możliwości bycia fizycznym kontaktem bez urojeń

no tak, proste ? proste , da sie ? da sie .....

https://www.fizyka.umk.pl/~duch/Wyklady/Kog_plan.html

;)
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Natasza » 18 wrz 2016, 16:35

Dokładnie wszystko jest możliwe , a nawet to czego nawet nie bierzemy pod uwagę . Im więcej zobaczysz tym bardziej przesuwają sie twoje granice akceptacji tego co jest wykonalne
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 18 wrz 2016, 16:35

Natasza pisze:Tak duchy , byty a nie my sami czy nasze rozdwojone Ja . Ja jest tu a tam jest osoba trzecia . Subkubienie inkubienie to w 90 proc wymysł seksualnej ucieczki od rzeczywistości i to tej a nie żadnej innej . Pozostaje reszta i ta reszta przypadków niewyjaśnionych ale nie bez możliwości bycia fizycznym kontaktem bez urojeń

Rozdwojenie jaźni przecież polega na oddaniu swojej czuwającej świadomości swojego małego ja komuś, czemuś np. kosmitom stworzenie swoim pojmowaniem innej np. tej kosmicznej :D Wymiar przestrzenny opisuje jak w naszym 3D - wysokość, szerokość, wysokość, naukowcy zastanawiają się nad 4 wymiarową przestrzenią, którą opisywałby jeszcze czas. Nie pasuje to zupełnie do tego, by ktoś coś zamieszkiwał taki dodany wymiar, bo to jest odpowiednie postrzeganie, ogląd jakiejś konkretnej przestrzeni /rzeczywistości, osoby, sytuacji i nic więcej.
danut

Postautor: Estia72 » 18 wrz 2016, 16:46

danut pisze:

Rozdwojenie jaźni przecież polega na oddaniu swojej czuwającej świadomości swojego małego ja innej np. tej kosmicznej :D Wymiar przestrzenny opisuje jak w naszym 3D - wysokość, szerokość, wysokość, naukowcy zastanawiają się nad 4 wymiarową przestrzenią, którą opisywałby jeszcze czas. Nie pasuje to zupełnie do tego, by ktoś coś zamieszkiwał taki dodany wymiar, bo to jest odpowiednie postrzeganie, ogląd jakiejś konkretnej przestrzeni /rzeczywistości, osoby, sytuacji i nic więcej.

Naukowcy dzisiaj sa coraz bardziej uznac ze swiadomosc to rowniez stan materii znajdujacy sie poza obrebem naszego mozgu....i odrebnym od naszego mozgu....no wiec kochani nic nie jest wykluczone nawet najbardziej zwariowane doznania.
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 18 wrz 2016, 16:48

Oczywiście, ale doznania doznaniami a w naszej mocy jest rozpoznanie tego czym one są.
danut

Postautor: neuron » 18 wrz 2016, 17:45

nie no az tak to ja w to nie wnikam, naukowcem nie jestem ani psychologiem tym bardziej
czlowiek jara sie tym ze znajdzie czasem przypadkowe korelacje i na 90 % jest to pomylka bo samo to nie moze byc przyczyna czegos tam
sam zwiazek to jeszcze nie wszystko

ciekawie pewne sprawy wyjasnione sa w ksiazce pt
50 wielkich mitów psychologii popularnej

polecam, z czystej ciekawosci i dla samej wiedzy , mam w pdf wiec jak ktos by chcial to moge udostepnic, ale mozna sciagnac w necie na luzie
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: danut » 18 wrz 2016, 17:55

neuron pisze:nie no az tak to ja w to nie wnikam, naukowcem nie jestem ani psychologiem tym bardziej
czlowiek jara sie tym ze znajdzie czasem przypadkowe korelacje i na 90 % jest to pomylka bo samo to nie moze byc przyczyna czegos tam

No dobrze, ale w takim razie jak wytłumaczysz fakt, że po odnalezieniu tego związku z daną sprawą te zjawiska ustają? :D Czuje, ze moja podpowiedź dała Ci do myślenia i sam go znalazłeś, uchwyciłeś trop, ja tam nie chce prześwietlać Twojej duszy, ale nic nie poradzę na to, że czasami "widuję je" tak wyraźnie. A rodzina i "zajmij się robotą" oj jakże jest mi to znane :D ale mimo wszystko i ta sugestia też jest pomocna, bo wymusza na Tobie danie sobie samemu/ kiedyś mnie samej - rady z kłopotem.
danut

Postautor: soldado » 18 wrz 2016, 18:47

neuron pisze:nie no az tak to ja w to nie wnikam, naukowcem nie jestem ani psychologiem tym bardziej

ciekawie pewne sprawy wyjasnione sa w ksiazce pt
50 wielkich mitów psychologii popularnej

polecam, z czystej ciekawosci i dla samej wiedzy , mam w pdf wiec jak ktos by chcial to moge udostepnic, ale mozna sciagnac w necie na luzie

Ten byt przedstawia się jako dobry.
Na Twoim miejscu zrobilbym mały test na to z kim mam do czynienia.
W pokoju postawilbym z 2 krzyże.
To prowokacja.
Jeżeli jest rzeczywiście dobra to tych krzyży nie ruszy.
I nie ważne jest w tym wszytkim w co wierzysz i jakie masz na ten temat zdanie.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi