Eksperyment z pismem automatycznym - ochotnicy

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Eksperyment z pismem automatycznym - ochotnicy

Postautor: OneNight » 30 mar 2016, 20:47

Oczywiście, że możesz wątpić. Tak samo wątpiono, że człowiek może latać. Uważano, że miejsce człowieka jest na ziemi, a dziś? Latamy nawet poza naszą planetę.

Nie używam fachowych terminów, żeby być zrozumiany dla wszystkich i od razu zarzuca się niepowodzenie.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Xsenia » 31 mar 2016, 08:11

danut pisze:Za pisanie odpowiedzialnych jest wiele procesów zachodzących w mózgu. Analiza tych procesów wykazała ich ogromną złożoność w zakresie przetwarzania informacji i przelewania ich na papier. Kieruje nimi Świadomość! Weź na żywo kolegę za rękę i spróbuj nią pisać! Tylko możliwość komunikacji i zespolenia się z tą inną świadomością pozwalałaby na takie klocki. Napis jest indywidualny, każdy ma swój charakter pisma, bo sposób organizacji drobnych ruchów ręki i palców jest swoisty i podlega przetwarzaniu zmysłowemu. Ruchy związane z kształtowaniem liter i postępujący ruch piszącej kończyny nie należy do takich odruchów jak automatyczne walenie młotkiem.

Skoro sama doświadczyłaś pisma automatycznego na własnej skórze, to czujesz się zespolona z świadomością tego innego ducha, który pisał twoją ręką?
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 31 mar 2016, 09:41

Oczywiście :) . Pisałam, że mogła tego dokonać tylko moja ponadczasowa nadświadomość znająca przyszłość.
danut

Postautor: Xsenia » 31 mar 2016, 11:25

danut pisze:Pisałam, że mogła tego dokonać tylko moja ponadczasowa nadświadomość znająca przyszłość.

Czyli pisałaś tak naprawdę ty tylko ze SWOJEJ nadświadomości?
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 31 mar 2016, 11:30

Tak, tylko Xseniu najpierw potrzeba znaleźć to połączenie ze swoją Nadświadomością i wiedzieć co ono oznacza.
danut

Postautor: czarnyMag » 10 kwie 2016, 23:20

OneNight pisze:Oczywiście, że możesz wątpić. Tak samo wątpiono, że człowiek może latać. Uważano, że miejsce człowieka jest na ziemi, a dziś? Latamy nawet poza naszą planetę.

Nie używam fachowych terminów, żeby być zrozumiany dla wszystkich i od razu zarzuca się niepowodzenie.

No i co eksperyment wypalił? Było coś ciekawego?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 11 kwie 2016, 09:09

Tak, było - lekarz zwiększył mi kolejke o 2 miesiące. Jeśli nie uda się spontanicznie, to trzeba poczekać do czerwca. Dzisiejsza opieka medyczna.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: czarnyMag » 11 kwie 2016, 09:31

Miałeś odbierać jakiś duchowy przekaz i zanotować go pismem automatycznym - pytałem właśnie o ten eksperyment.

A co do przekazu innego niż pismo automatyczne - masz spokojne sny? Potrafisz się porządnie wyspać? Może poeksperymentujesz ze mną? Ja zaburzam sny (są tacy co całą noc się przerzucali i w efekcie końcowym czuli tak jakby nie spali i są tacy do których nie jestem wstanie się przebić - nadaję na niskich wibracjach i szukam odbiornika o podobnych "falach" :) Jeszcze nie próbowałem z Tobą :lol: (próbowałem z innymi ale się nie przyznałem więc nie mam pojęcia jaki był efekt - przynajmniej na tym forum :oops:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 11 kwie 2016, 09:34

1. Ja miałem przekaz nadawać
2. Nie potrafię się dobrze wyspać. Inaczej niepotrzebowałbym lekarza
3. Innym razem spróbujesz. Sugerujesz, że nadaję na niskich falach?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: czarnyMag » 11 kwie 2016, 09:51

OneNight pisze:Sugerujesz, że nadaję na niskich falach?

Nie! Broń Boże.
Po prostu czytałem że eksperymentowałeś z OOBE i w ogóle dużo eksperymentujesz więc pomyślałem że najwyżej mnie wyśmiejesz i tyle. Ale na razie ja "eksperymentuję" z nieświadomym niczego obiektem z forum i prawdopodobnie go nie oświecę (liczę na to że jak się mi uda to mnie zwyzywa że zakłócam mu nocny odpoczynek a jak się nie przebiję przez jego system obronny to pozostanie w błogiej nieświadomości a ja przerzucę się na inny "obiekt" :)
Tu są nieograniczone możliwości "samodoskonalenia" :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi