O. Joseph-Marie Verlinde cz. 1 - świadectwo

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: O. Joseph-Marie Verlinde cz. 1 - świadectwo

Postautor: 000Lukas000 » 22 wrz 2011, 19:12

Atalio pomyśl sobie jaką radość muszą czuć dobre duchy, jak mówią że my tu na ziemi w ogóle nie wiemy co to szczęście ;)

Ja chyba nie chce poczuć pełni radości bo pęknę od nadmiaru
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 22 wrz 2011, 20:39

Ja tam dobrym duchem na pewno nie jestem-dobrze,ze choć na Ziemi dane mi było poczuć choć namiastkę tej radości. :D
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: artur » 22 wrz 2011, 20:41

000Lukas000 pisze:Arturze, zaskoczę cię ale znam to "dotknięcie przez Boga" z doświadczenia.
Opisać jest to bardzo trudno, ale spróbuje.
Człowiek czuje się tak wspaniale, tak lekko, a jego serce chce się wręcz wyrwać z piersi i polecieć do Boga. Rozpiera cię też ogromna energia.

Zakładam że i ty czułeś coś podobnego, czy mam rację?

To w/w uczucie mam zawsze po kawie....
Ja przeżyłem coś innego.
artur

Postautor: 000Lukas000 » 22 wrz 2011, 21:07

Nic nie przeżyłeś skoro nawet nie wiesz o czym mowa, po prostu cię zmanipulowali, co nie jest dziwne skoro w życiu szukałeś głównie ezoteryki.

Mimo to życzę ci szczęścia na nowej drodze.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Zbyszek » 22 wrz 2011, 22:28

Arturze, nie będę wchodził z tobą w dyskusje, bo wiem ze nie ma to żadnego sensu, po prostu pomodlę się za ciebie, żeby prowadziła cie, tylko prawda.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: artur » 23 wrz 2011, 08:03

Zbyszek pisze:Arturze, nie będę wchodził z tobą w dyskusje, bo wiem ze nie ma to żadnego sensu, po prostu pomodlę się za ciebie, żeby prowadziła cie, tylko prawda.

Bóg zapłać ! Jak bym mógł jednak troszkę zmienić intencję modlitewną to poproszę o modlitwę aby zawsze prowadził mnie Pan Jezus. A jeżli nie uznajesz Pana Jezusa za Boga to poproszę o modlitwę aby zawsze prowadził mnie Pan Bóg.
Dziękuję
artur

Postautor: artur » 24 wrz 2011, 19:59

dzisiaj ma być podobno bardzo ciekawy film o działaniu złego ducha na kanale religia tv, dzisiaj o 23.00
Jutro zaś o 22.00 ma być też podobno bardzo ciekawy film o egzorcyzmach na religia tv.Koniecznie zobaczcie.

Religia tv jest między innymi dostępny na cyfrze plus, kanał 81

Pozdrawiam
artur

Postautor: 000Lukas000 » 25 wrz 2011, 08:03

A powiedz mi Arturze, jest sytuacja w której spirytyzm pomaga osobie nawiedzanej przez złego ducha, aktywność tego ducha spada aż w końcu zanika.

Od kogo spirytysta miał by taką moc od Boga czy Szatana?

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: artur » 25 wrz 2011, 09:34

000Lukas000 pisze:A powiedz mi Arturze, jest sytuacja w której spirytyzm pomaga osobie nawiedzanej przez złego ducha, aktywność tego ducha spada aż w końcu zanika.

Od kogo spirytysta miał by taką moc od Boga czy Szatana?

Chrześcijaństwo, myślę, że wszystkie chrześcijańskie kościoły uważają, że kiedy wywołujesz duchy zawsze przychodzi demon lub jego sługa. Chrześcijaństwo uważa, że wywoływanie duchów jest zaproszeniem złego ducha do siebie, jakby otwierasz mu drzwi, wyrażasz zgodę na jego przyjście. Pomoc jest więc pozorna. Objaw może zniknąć ale problem się pogłębi w tej albo innej sferze życia. Wg chrześcijaństwa przez spirytystę nie przemawia Bóg lecz zły albo jego sługi, moc więc pochodzi od złego. Ale jak to już było w Piśmie napisane, nie wypędzisz szatanem szatana, poprawa jest więc iluzoryczna, czasowa a potem będzie się walić w tej albo innej dziedzinie życia.
artur

Postautor: Zbyszek » 25 wrz 2011, 09:58

Arturze z tego co piszesz wydaje mi się ze nie rozróżniasz pojęcia być katolikiem, a być chrześcijaninem. Katolik jest chrześcijaninem ale chrześcijanin nie zawsze jest katolikiem. Dlatego nie rozumiesz podstawowej rzeczy, spirytysta nie jest katolikiem, ale jest chrześcijaninem, bo uznaje nauki Jezusa. Słabo znasz teorie spirytystyczna, i wydaje mi się ze nie idziesz dobrze ze znajomością religii, proponuje zapoznać się w pierwszej kolejności lepiej z tematem by moc później krytykować, coś czego nie znasz.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi