potrzebna pomoc !!!

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: potrzebna pomoc !!!

Postautor: neuron » 18 wrz 2016, 13:20

no ok

rozumiem , chyba nic mnie juz nie zdziwi ......
moze jest to jakas wskazówka .

zobaczymy ..

tylko ze dla was to jest takie jasne i oczywiste ,ale nie dla mnie .. ja nie mam zupelnie zadnego pojecia w tym temacie wiec dla mnie to nie jest takie hop siup
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Natasza » 18 wrz 2016, 13:34

widzisz, Twój przypadek jest doskonałym obrazem obcowania dwóch wymiarów - oddziaływanie tych wymiarów może mieć różny przebieg i wymknąć się spod kontroli

nie ważne są czyny i to co głośno mówisz, tam słyszą myśli
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: neuron » 18 wrz 2016, 13:40

Natasza pisze:widzisz, Twój przypadek jest doskonałym obrazem obcowania dwóch wymiarów - oddziaływanie tych wymiarów może mieć różny przebieg i wymknąć się spod kontroli

nie ważne są czyny i to co głośno mówisz, tam słyszą myśli

na to wygąda , tyle że im dalej w las tym ciemniej ....
ale to tez jest doskonalym przykladem na to jak niewielki albo praktycznie nie mamy zadnego wplywu na to co sie dzieje , moze nie do konca ale w tej kwestii napewno ....

i nie wiem czy slysza tam myśli ale za to wiem ze na pewno je widza .....

dzieki

neuron

Postautor: danut » 18 wrz 2016, 14:39

Estia 72 napisała istotne zdanie - dopóki sam będziesz zasilał swoją energią ten twór, to od niego się nie uwolnisz. A wiesz co on obrazuje - Twoje dzieciństwo, z którym się nie pogodziłeś, syndrom odrzucenia przez matkę, dawną tęsknotę za właściwym uczuciem, za normalnymi relacjami w rodzinie i to że nie odnalazłeś prawdziwej miłości w sobie i takiej nie poznałeś. Niezaspokojenie potrzeb miłości i bezpieczeństwa, które są niezbędnym "pokarmem" dla duszy powodują takie jak Twoje sytuacje, wychodzą na zewnątrz i obrazują się jako obce, chociaż są Twoje, wyłoniły się z Twojego wnętrza. I będą takim atakiem zewnętrznym dopóki się z nimi nie pogodzisz i sobie tego nie uświadomisz.
danut

Postautor: neuron » 18 wrz 2016, 15:57

danut pisze:Estia 72 napisała istotne zdanie - dopóki sam będziesz zasilał swoją energią ten twór, to od niego się nie uwolnisz. A wiesz co on obrazuje - Twoje dzieciństwo, z którym się nie pogodziłeś, syndrom odrzucenia przez matkę, dawną tęsknotę za właściwym uczuciem, za normalnymi relacjami w rodzinie i to że nie odnalazłeś prawdziwej miłości w sobie i takiej nie poznałeś. Niezaspokojenie potrzeb miłości i bezpieczeństwa, które są niezbędnym "pokarmem" dla duszy powodują takie jak Twoje sytuacje, wychodzą na zewnątrz i obrazują się jako obce, chociaż są Twoje, wyłoniły się z Twojego wnętrza. I będą takim atakiem zewnętrznym dopóki się z nimi nie pogodzisz i sobie tego nie uświadomisz.

hmm no ok , jakos nigdy nie mialo dla mnie znaczenia to wszystko o czym napisales, ani nad tym nie mysle ani nie widze tego w ten sposob , ale my sobie a podswiadomosc sobie wiec kto wie .......
mam w bardzo bliskiej mi rodzinie psychologa i to klinicznego i az zapytam o to , jak to moze wygladac i wyglada realnie , taka sytuacja o jakiej piszesz.... z gory jednak juz znam po czesci jej odpowiedz na takie pytanie , ale kto pyta nie blądzi .....
sprobuje pogadac , moze sie czegos dowiem

neuron

Postautor: danut » 18 wrz 2016, 16:02

Tak, my sobie a podświadomość sobie dokładnie to miałam na myśli, bo w podświadomość są spychane rzeczy przez nas nieuświadomione i o to chodzi przecież.
Z góry wiesz co Ci powie ten psycholog? To podziel się tym. :) A ja myślę, ze dobry psycholog pomógł by Ci uświadomić sobie pewne rzeczy i sprawa by się rozwiązała.
danut

Postautor: neuron » 18 wrz 2016, 16:12

danut pisze:Z góry wiesz co Ci powie ten psycholog? To podziel się tym. A ja myślę, ze dobry psycholog pomógł by Ci uświadomić sobie pewne rzeczy i sprawa by się rozwiązała.

poprostu znam jej podejscie do tego tematu "duchy" itp itd , jak ja znam to wszystkich by nas bez badania odrazu wsadzila do zakladu na obserwacje, i to bez zastanowienia ...... wiec wiem czego moge sie spodziewac poprostu , no ale za pytanie i za romowe na ciekawy temat nie strzelaja wiec zapytac warto tak czy inaczej ...
a nie pomoze mi jesliby nawet byla taka potrzeba bo jest za blisko , pewnie sie orientujesz ze w rodzinie zwlaszcza bliskiej taki psycholog nie powinien i raczej nawet nie moze sie zająć taka pomoca, moze skierowac do kogos odpowiedniego raczej .........

juz widze jej mine i usmiech kiedy zapyta "duchy ? jakie krv znowu duchy?" :) az mi sie smiac zachcialo :lol: :lol: :lol:

neuron

Postautor: danut » 18 wrz 2016, 16:14

:lol: :lol: Po to jest psychologiem by rozpoznała jakie to duchy - to dobry dla jej umiejętności sprawdzian.
danut

Postautor: Natasza » 18 wrz 2016, 16:15

A co ma psycholog do Bytów z innego wymiaru , każdy ma lepsze lub gorsze wspomnienia z życia w dzieciństwie i nie ma tu związku i zależności miedzywymiarwego . Często w seksuologii doszukujemy sie związku międzyludzkiego w odniesieniu do dzieciństwa gdy nie układa sie w seksie czy ogólnym byciu szczęśliwym i spełnionym. Neuron sobie niczego nie wymyślił i nie wymusił ukrytymi relacjami i tu jest problem
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: neuron » 18 wrz 2016, 16:16

danut pisze::lol: :lol: Po to jest psychologiem by rozpoznała jakie to duchy - to dobry dla jej umiejętności sprawdzian.

hehehe no tak , coś w tym jest :)

ale jestem przekonany że uslysze zaraz " skończ pierd i za robote sie wez" :lol: :lol: :lol: :lol:

i taka bedzie dyskusja :)

neuron

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi