Eksperyment z pismem automatycznym - ochotnicy

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Eksperyment z pismem automatycznym - ochotnicy

Postautor: OneNight » 30 mar 2016, 16:12

Pisałeś kiedyś stopą? Ja nie potrafiłbym nawet "witaj" napisać.

Czekaj cierpliwie, już jestem blisko.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: czarnyMag » 30 mar 2016, 16:26

OneNight pisze:Pisałeś kiedyś stopą? Ja nie potrafiłbym nawet "witaj" napisać.

Czekaj cierpliwie, już jestem blisko.

O to właśnie w tym chodzi - to nie Ty masz pisać tylko duch :) A że człowiek zazwyczaj nie potrafi tego to nikogo nie okłamie a duch sobie poradzi. Poza tym siedzisz i z całej siły koncentrujesz się na tym by nic nie myśleć a tak to popijasz sobie zimnego drinka a nogą sobie duch pisze. Logiczne.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 30 mar 2016, 16:35

Tyle że tym duchem będę ja. Mało tego, ciężko byłoby mi sterować jego nogą. Jest bardzo umięśniona w stosunku do ręki i może mi stawiać opór.

Już sobie wyobrażam jak Prawda wciska ołówek między palce stóp, a fuu.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: czarnyMag » 30 mar 2016, 16:57

aaaa....chcesz pogadać z duchem....hmm...
Gdyby jednak Wasz eksperyment nie wyszedł
Poproś w myślach Asmodeusza - on Cię nie zawiedzie! Nie ważne w co wierzysz (w 90% przychodzi:)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 30 mar 2016, 17:33

Nie rozumiem ani słowa :D
Z żadnych duchem nie chce gadać. Prościej wyjaśnić eksperymentu nie mogę, a chociaż spróbuję;

Siedzi sobie ochotnik późno w nocy lub wcześnie ranem i nagle duszek je.. szek, którym to będę ja, weźmie dłoń uczestnika i kaligrafować będzie jak to robili w średniowieczu, pisać niczym Mickiewicz, a w wyniku stworzy on tajemniczy manuskrypt, który będzie w stanie odczytać jedynie tak wysoko wykształcona osoba, która to posiada wiedze tajemmą zwaną czytaniem.

W księdze duchów albo mediów jest napisane przecież, że wcielone duchy też tak mogą, a więc czemu by nie sprawdzić tego w praktyce bez wsadzania ołówka w różne mało higieniczne części ciała tak, jak to księga mediów opisała.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 30 mar 2016, 18:00

Jezu OneNigth !! Za pisanie odpowiedzialnych jest wiele procesów zachodzących w mózgu. Analiza tych procesów wykazała ich ogromną złożoność w zakresie przetwarzania informacji i przelewania ich na papier. Kieruje nimi Świadomość! Weź na żywo kolegę za rękę i spróbuj nią pisać! Tylko możliwość komunikacji i zespolenia się z tą inną świadomością pozwalałaby na takie klocki. Napis jest indywidualny, każdy ma swój charakter pisma, bo sposób organizacji drobnych ruchów ręki i palców jest swoisty i podlega przetwarzaniu zmysłowemu. Ruchy związane z kształtowaniem liter i postępujący ruch piszącej kończyny nie należy do takich odruchów jak automatyczne walenie młotkiem.
danut

Postautor: OneNight » 30 mar 2016, 20:16

danut, nie zrozum mnie źle, ale przekonałem się na własnej skórze(chodzi o nauke tradycyjną), że sucha teoria nijak się ma do praktyki.

Wychodząc z ciała nie muszę wiedzieć jakie hormony wydziela mój mózg, żeby mnie uspać. Wcale nie muszę też wiedzieć jak powstaje paraliż senny, żeby powstrzymać halucynacje.

Swoją drogą, to wczoraj odczułem skutki przerwy w praktyce. Paraliżowałem się około 2h i dałem sobie spokój, a po wstaniu z łóżka byłem jak z waty. Wybaczcie, że tak długo to trwa.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 30 mar 2016, 20:24

Tradycyjna nauka przeszkadza nawet w tych praktykach bo nie uwzględnia czynnika najważniejszego- naszej świadomości, a właśnie Ty także jej nie uwzględniasz a chcesz eksperymentować, to objaśniał mój post wyżej..
danut

Postautor: OneNight » 30 mar 2016, 20:36

Nie mów mi czego nie uwzględniam, bo tak naprawdę nie podałem szczegółowego opisu przebiegu eksperymentu.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 30 mar 2016, 20:39

OneNight pisze:Nie mów mi czego nie uwzględniam, bo tak naprawdę nie podałem szczegółowego opisu przebiegu eksperymentu.

Chyba, ze tak, ale ja nadal wątpię w jego powodzenie, pomimo to.

Ps. Aaaa zapomniałam napisać, pierwsze moje eksperymenty z pismem automatycznym wyglądały bardzo dziwnie, nie wiem skąd nawet przyszedł mi taki pomysł, ani skąd mogłam natychmiast zdobyć taką umiejętność, pisałam listy do chłopca z przystawionym lusterkiem tak by odczytać je mógł tylko w lustrzanym odbiciu. Szło mi to tak sprawnie jak normalne pisanie...
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi