potrzebna pomoc !!!

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: potrzebna pomoc !!!

Postautor: neuron » 18 wrz 2016, 12:28

Natasza pisze:napisałeś sobie w tytule ,, potrzebna pomoc!!!!,, - pytanie dla kogo , czy dla Ciebie czy ducha?
wcale nie chcesz żadnej pomocy, dlatego powtórzę moją retorykę ,, czy ty tego chcesz?,, - pozbyć się tej istoty? nie nie chcesz

no to teraz calkiem juz zglupialem , nie wiem co mam powiedziec ....... bo jak twierdzi jeden z panow ktorzy maja o tym pojecie (mam nadzieje) i zajmuja sie tym zeby ja odprowadzic to ona potrzebuje pomocy i to jest dla niego jasne i oczywiste ...tak twierdzi .........

a Ty mi mowisz ze to ja jestem przyczyna calego zamieszania , nie wydaje mi sie ale tez nie bede z tym dyskutował , nie mam pojecia jak to mozliwe, nie znam sie na tym i nie mam o tych sprawach zadnej wiedzy , nic mnie nie przekonuje .....
oczywiscie ze chce sie jej pozbyc , i to bardzo ..... tyle ze na moje prosby i grozby nie ma zadnej reakcji , nic .......ona ma to gdzies ..... nie wiem co moge ejszcze zrobic, jakbym wiedzial to by mnie tu nie bylo ......

ja jestem przyczyna , swietnie , sam ja zawolalem i poprosilem zeby zostala ...bo tak mi sie podoba , a wiec nie , nie bylo tak , niczego takiego nie zrobilem ,nawet nie wiedzialbym jak to zrobic .... to przypadek jakich pewnie wiele i to wszystko , jesli ona nie chce swiadomie odejsc to bedzie robic wszystko zeby zostac ..... tak to widze .

nie chce mi sie nawet nad tym juz zastanawiac...... poprostu chce zeby odeszla tam gdzie jej miejsce, niech znajdzie spokoj i to czego szuka , i to wszystko ...... kimkolwiek jest , wystarczy mi juz samo to ze cos takiego sie pojawilo u mnie i przy mnie , wiecej nie trzeba .....

nie mam dzis nastroju na rozkminki kto co i dlaczego .... zupelnie .....
wiec sorry
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Estia72 » 18 wrz 2016, 12:40

neuron pisze:ona tu jest , i jeśli to rozumie to już o tym wie ....... ona tu jest , teraz .......przy mnie .

miłość ........

zawsze kiedy nazywam ją skowronkiem , wtedy ona się śmieje , to jest takie inne i nie da sie tego pomylić z niczym innym .......

i nie mam pojęcia dlaczego nazywam ją skowronkiem ..... to już całkiem odjazd , nie traktuje jej jak "ducha" i mowię do niej na głoś , mimo ze nie musze ........ ale wole tak

Nic dodac nic ujac w tym temacie Neuron :roll:
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Natasza » 18 wrz 2016, 12:45

:) dokładnie

a uczucia nie umierają, każdy czuje wszystko nawet tam
i nie tylko uczucia , ale odczucia itp
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: neuron » 18 wrz 2016, 12:49

o , moze poprostu powiem jeszcze inaczej , bez rozkminki

z ciekawością i w ogromnym szoku oraz zdziwieniu obserwuje zjawisko samo w sobie, i tak , przez pewien czas tak bylo jakby tego nie nazwac ze ciekawość wziela gore i staralem sie ogranac z tego jak najwiecej , na zasadzie obserwacji i wyciaganiu wnioskow jakie by one nie byly , od ponad roku mam dzien po dniu zapis wszystkiego co sie dzieje i jest zwiazane z samym zjawiskiem , opisane tak jak jest bez zadnych tam rozmyslan nad tym kto co i dlaczego ...

ale ja nie chce ani jej obecnosci nadal tutaj ani obecnosci jakiejkolwiek istoty tego rodzaju , nie chce tego , wystarczy mi ..... tak,wiem , chce czy nie chce to nie ma dla nich znaczenia , no cóż , dla mnie ma , nie zapraszalem jej tutaj , i jesli ona potrzebuje pomocy to oczywiscie zrobie wszystko zeby jej pomoc dlatego tez tu jestem i o tym pisze .... i tylko dla tego .... inaczej nie zawracalbym sobie tym glowy tak jak wiekszosc ludzi ktorzy nie maja takich doswiadczen i nawet nie wiedza czy nie chca wiedziec ze to moze byc i jest realne , dla niektorych........ no tak mysle i tyle ......

zadnych innych powodow ani intencji z jej strony nie znam i nawet sie ich nie domyslam , i nie chce ich znac ani o nich wiedziec , w ogole ........

tak to wyglada .

a jesli cos zrobilem nie tak czy w jakis sposob nieswiadomie faktycznie cos zamieszalem no to sorry , niby skad mam wiedziec wszystko o wszystkim , nikt tego nie jest w stanie ogarnac , a ja tym bardziej .....
trzeba jej pomoc i to wszystko , niech dziewczyna znajdzie spokoj ...... jaki jej sie nalerzy .....

neuron

Postautor: neuron » 18 wrz 2016, 12:54

Estia72 pisze:Nic dodac nic ujac w tym temacie Neuron

a widzisz, w ten sposob kombinujesz , naprawde myslisz ze to moze miec az takie znaczenie ?? nigdy nawet nie pomyslalem ani nie pomyslalbym o tym w ten sposob , no prosze Cie, czy to ze jestem dla kogos mily i staram sie byc sympatyczny , nawet jesli to jest duch to zaraz musi cos znaczyc ? cos wiecej ???

hmmm to naprawde bardzo dziwne , ale jestem w stanie to zrozumiec, skoro o wiele mniej trzeba tutaj zeby komus narobic nadziei itp .... ale zeby az tak ??

Natasza pisze:a uczucia nie umierają, każdy czuje wszystko nawet tam
i nie tylko uczucia , ale odczucia itp

ze tez to jest tak silne i mocne ze az tam dziala w taki sposob , w zyciu bym na to nie wpadl ani tak nie pomyslal ....... no ale nie wiem, moze i tak jest .....
no to co ja poradze? mam przeklinac i byc agresywnie niemily czy cos tam ??? co mam zrobic i jak ?

neuron

Postautor: danut » 18 wrz 2016, 12:59

Jeśli jest to dziewczyna maniakalnie i natrętnie opętana miłością do Ciebie, to rozpoznaj kto to taki, przecież to dzieje się na dwóch poziomach i w postrzeganej przez nas rzeczywistości jesteś w stanie ją namierzyć. Mimo to i tak podstawa tego problemu jest inna i tkwi w Tobie. Poczytaj coś o syndromie matki.
danut

Postautor: Natasza » 18 wrz 2016, 13:02

to będzie proces psychologiczny a nie magiczno regułkowy

musisz mieć wsparcie mężczyzny - rozmowa bez używania gróźb, agresji- jeśli jest ktoś kto na tym się zna to będzie częstym gościem w Twoim domu- to się nie skończy na jednym spotkaniu- zróbcie sesję , w której przede wszystkim Ty powiesz głośno co było- przeróbcie wszystko bez zatajania przed sobą
i to co najważniejsze PRZEPROŚ sam będziesz wiedział za co, serce niech Ci mówi
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: neuron » 18 wrz 2016, 13:12

danut pisze:Jeśli jest to dziewczyna maniakalnie i natrętnie opętana miłością do Ciebie, to rozpoznaj kto to taki, przecież to dzieje się na dwóch poziomach i w postrzeganej przez nas rzeczywistości jesteś w stanie ją namierzyć. Mimo to i tak podstawa tego problemu jest inna i tkwi w Tobie. Poczytaj coś o syndromie matki.

obawiam sie ze to raczej malo prawdopodobne , chyba ze o czyms nie wiem , ale nie sądze , raczej nie ma teraz i tu takiej kobiety ktora by mnie az tak kochała , no ale .... ja nie znam takiej ani zadnej ktora moglbym o to podejrzewac w najmniejszym nawet stopniu ...poprostu ........

Natasza pisze: to co najważniejsze PRZEPROŚ sam będziesz wiedział za co, serce niech Ci mówi

no więc moze jestem za prosty i za glupi ale moje serce nic mi nie mowi , zupelnie nic , nie mam kogo ani za co przepraszac, zadnej kobiety .... no zebym nawet chcial to nie wiem kogo i za co .... zadnej z dzieckiem nie zostawilem itp nie porzucilem zony , nie zdradzilem , nie wiem co wiecej , nie mialem i nie miewam takich przygod a to z tego wzgledu ze nie traktuje i nie traktowalem nigdy zwiazkow czy w ogole kobiec ,innych ludzi przedmiotowo ..... nie widze tego zupelnie ....
ale jak widac na zalaczonym obrazku dobrymi checiami pieklo jest wybrukowane i to ze ja czegos nie chce to nie znaczy ze ktos mysli tak samo , i pojawia sie problem .....
no nic, pozyjemy zobaczymy ......

moje serce nie mowi mi nic .... w ogole .

neuron

Postautor: Natasza » 18 wrz 2016, 13:15

hmm idąc słowami Estii - nic dodać nic ująć w tym temacie neuron....
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Estia72 » 18 wrz 2016, 13:18

neuron pisze:
Estia72 pisze:Nic dodac nic ujac w tym temacie Neuron

Neuron tym krotkim zdaniem skomentowalam Twoja wczesniejsza wypowiedz i to co powiedzialam ja, jak i potwierdzila Natasza a teraz Danut.

Malo tego sam potwierdzasz swoimi wypowiedziami to co my zobaczylysmy/wyczulysmy wczesniej a takze inni.

Pogrubilam Twoja wypowiedz by uwydatnic Ci Twoje uczucia do tej istoty...
miedzy byciem dla kogos milym i sympatycznym a tym co Ty odczuwasz do tej istoty to ogromna roznica Neuron...i powtorze moze juz jak mantre...problem tkwi w Tobie i trzymasz ta istote przy sobie i zadne hokus-pokus nie pomoze zeby jej sie pozbyc, do puki bedziesz ta istote zasilal swoja energia i do puki rzeczywiscie nie zdecydujesz by sie od niej uwolnic..
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi