Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: Krzysztoff » 21 mar 2017, 22:32

czarnyMag pisze:Ale tak naprawdę SPIRYTYZM ma książki i wiarę nie? :twisted:

a trochę trudno WSZYSTKO oprzeć tylko o książki napisane na domniemaniach i logikę rozmówców - bo możemy stracić bardzo wiele! Możemy stracić "życie" (możemy przepiepszyć swoje życie) ! :twisted:

No więc wypróbuj. Najlepszą drogą jest spróbować, być "praktykiem". Więc spróbuj żyć zgodnie z zasadami spirytyzmu - zobaczysz dokąd cię to zaprowadzi.

czarnyMag pisze:Chciałbym raz przeczytać prawdy - Wasze a nie wasze domniemania w oparciu o ograniczenie ciała i książki które niczego jeszcze nie dowiodły! Wasza wiara to Kardek po prostu a tenże Kardek to Wy :lol:
I to jest ta prawda Kardeka - że powiedzie w czeluść za sobą wyznawców jak powiedział 2.000 lat temu Jezus Rabin :)

Spirytyzm powtarza za naukami owego Jezusa Rabina - to jest najważniejsze
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 27 mar 2017, 13:33

Krzysztoff pisze:
czarnyMag pisze:Ale tak naprawdę SPIRYTYZM ma książki i wiarę nie? :twisted:

a trochę trudno WSZYSTKO oprzeć tylko o książki napisane na domniemaniach i logikę rozmówców - bo możemy stracić bardzo wiele! Możemy stracić "życie" (możemy przepiepszyć swoje życie) ! :twisted:

No więc wypróbuj. Najlepszą drogą jest spróbować, być "praktykiem". Więc spróbuj żyć zgodnie z zasadami spirytyzmu - zobaczysz dokąd cię to zaprowadzi.

czarnyMag pisze:Chciałbym raz przeczytać prawdy - Wasze a nie wasze domniemania w oparciu o ograniczenie ciała i książki które niczego jeszcze nie dowiodły! Wasza wiara to Kardek po prostu a tenże Kardek to Wy :lol:
I to jest ta prawda Kardeka - że powiedzie w czeluść za sobą wyznawców jak powiedział 2.000 lat temu Jezus Rabin :)

Spirytyzm powtarza za naukami owego Jezusa Rabina - to jest najważniejsze

Ja w okresie od 5 lat do 10 lat pytałem już tylko o jedno: "w co wierzy ta planeta i na jakiej podstawie w to wierzy?" i nie znalazłem dorosłego który by mnie przekonał na takiej podstawie jak już teraz wierzę / zostałem przekonany.
Jedni w to inni w tamto a ja po to się tu wcieliłem / urodziłem by coś uzyskać - i teraz biorę z Ziemi tylko, że Ziemia cały czas się kształtuje! A poza tym "filozoficznym kształtowaniem" jest tu również Niebieski Ojciec (tu jak i na insektoidach)!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Marzyciel » 27 mar 2017, 17:05

czarnyMag pisze:Skoro wierzycie w boską ochronę czemu się tak upieracie by inny forumowicz w ramach doświadczenia które poniekąd ma w swej definicji spirytyzm (filozofia spirytystyczna sama powstała na bazie doświadczeń) nie pojawił w obrębie waszego obszaru - oczywiście duchem.

To jak będzie z tym eksperymentem?
Sed fugit interea, fugit irreparabile tempus.
Awatar użytkownika
Marzyciel

Postautor: czarnyMag » 28 mar 2017, 14:31

Marzyciel pisze:
czarnyMag pisze:Skoro wierzycie w boską ochronę czemu się tak upieracie by inny forumowicz w ramach doświadczenia które poniekąd ma w swej definicji spirytyzm (filozofia spirytystyczna sama powstała na bazie doświadczeń) nie pojawił w obrębie waszego obszaru - oczywiście duchem.

To jak będzie z tym eksperymentem?

Ludzie się boją! Więc odsłaniają swe słabości. Nie wierzą tak do końca w to co przedstawiają - dlatego zawsze stawiają zakaz tam (w miejscu które nie zamierzają sprawdzić!). Dlatego spirytyzm ma mankamenty - boimy się więc niczego nie robimy - ot religia! To nie jest tylko filozofia - spirytyzm nie jest tylko literaturą lecz jest jeszcze nie ubraną w fakty praktyką - bo ludzie się boją!
A czego? Przecie tam są takie same duchy jak Wy! - tak twierdzi spirytyzm - Ja twierdzę, że tam są również bardzo groźnie dla wcielonych twory min. Demony - takie złe duchy które mogą pomieszać szyki miłującej wszystko duszy. Które mogą również "położyć" kres naszym planom!
Więc czegóż się boimy?! Nie wierzymy w to co napisano na temat duchów? Nie ufamy autorowi? Bo wszelkie zakazy są po to by nie sprawdzać!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Marzyciel » 28 mar 2017, 16:20

Bardziej chodziło mi o to czy możesz mnie odwiedzić, poza ciałem oczywiście. Wydaję mi się że przegapiłeś kilka
postów z poprzedniej strony tego tematu w których cie zapraszam, nie tylko ja zresztą.
Awatar użytkownika
Marzyciel

Postautor: czarnyMag » 29 mar 2017, 11:03

Marzyciel pisze:Bardziej chodziło mi o to czy możesz mnie odwiedzić, poza ciałem oczywiście. Wydaję mi się że przegapiłeś kilka
postów z poprzedniej strony tego tematu w których cie zapraszam, nie tylko ja zresztą.

Potrzebowałem zaproszenia! (jak mniemasz, że gdzieś ktoś dał mi jeszcze takie zaproszenie to napisz kto? bo się tu trochę gubię).
Chyba masz wyobraźnię - więc musisz mi troszeczkę pomóc (użyj jej) i wyobraź sobie drzwi/bramę i siebie jak te drzwi/bramę od swej strony otwiera na oścież. Następnie wyobraź sobie za tą bramą czarny korytarz i tyle :)
Ja ze swej strony otworzę takie same drzwi/bramę i zobaczę czarny korytarz.
I tam w ten czarny korytarz wejdę i pójdę na wprost - do Ciebie (mając w swej świadomości, że zastanę otwarte drzwi/bramę) potem możesz iść spać lub iść gdziekolwiek np. do pracy.
Ps. masz coś przeciw bym przyszedł z "astralem"?(bo ja zbieram po drodze wszystko co się nawija :) Czasami ten jeden korytarz płata mi figle i wychodzę na plac z którego idzie kilka innych korytarzy - wtedy pokazuję "tym zebranym po drodze" ty w prawo, a ty w lewo a ja na wprost :twisted:
Ale ważne jest to byś Ty otworzył w swej wyobraźni te Swoje DRZWI! Ja sobie poradzę.
Przyjdę dziś (środa po pierwszej w nocy), jutro i pojutrze o tej samej godzinie - a jak się nie spotkamy (to możesz mnie uznać za pomyje :lol: choć czasami staje mi na drodze problem którego nie jestem w stanie przekroczyć - czasami zdaję sobie sprawę, że życie ducha to nie tylko moje aspiracje i nie tylko moja wola - czasami mam problem...i tyle.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Marzyciel » 29 mar 2017, 12:56

Zaproszenie dał ci również Krzysztof w tym samym temacie na wcześniejszej stronie. Mogę
sobie te drzwi wyobrazić nie widzę problemu, możesz tez wziąć co/kogo ci się podoba, nie
robi to dla mnie żadnej różnicy.
Awatar użytkownika
Marzyciel

Postautor: czarnyMag » 29 mar 2017, 13:15

Krzysztoff - ten co mnie odstawił do lamusa za moje niegodne zachowanie :twisted:

Idę do Was! :twisted: Niech ci jasna panienka wynagrodzi. Krzysztoff :D
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 30 mar 2017, 12:28

Marzyciel pisze:Zaproszenie dał ci również Krzysztof w tym samym temacie na wcześniejszej stronie. Mogę
sobie te drzwi wyobrazić nie widzę problemu, możesz tez wziąć co/kogo ci się podoba, nie
robi to dla mnie żadnej różnicy.

Marzyciel! mam to gdzieś! Jestem pomyjami! W nocy przyszedł cień i chwycił moją żonę za usta - rano zapytała to ty? A ja odpowiedziałem - Nie. Nie pójdę do Ciebie! (nie mam takiej potrzeby - duchy które wzywałem mnie wyssały niczym lizak z energii - Ty przyjdź wraz Krzysztoffem do mnie - drzwi stoją otworem ! Zapraszam. (ja nie potrzebuję takich doświadczeń - te co już zebrałem mi starczą! Ja wierzę! Zapraszam!

Korytarz jest pełen wampirów!

Niech będzie - że bredzę - coś jest nie tak - dlatego jakbyś coś odczuł to daj znać bo nie mam pojęcia co się stało ale obudziłem się z twoim nikiem na ustach i coś mamrotałem do kogoś w nocy (tam była niezła kupa duchów).
Jeszcze nigdy nie mamrotałem nika przez całą noc! Nie bawię się już w to! Nigdy duch nie przyszedł do nas gdy zbierałem grupę.

Możesz mnie uznać za fantastę!
Ostatnio zmieniony 30 mar 2017, 15:17 przez czarnyMag, łącznie zmieniany 3 razy
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 30 mar 2017, 14:00

Jest takie coś na Allegro za 35,- zł "Tabliczka OuiJa" i jest to kołek w gardle niewierzących w to. Mam w związku z tą tabliczką propozycję. Ja wierzę jako dinozaur że jeden eksperyment otworzy potencjalnemu "graczowi" kolejne plansze a oponent tego typu rozgrywki w to nie wierzy - więc zagramy?

Już czas obalić mity i pogaństwo - to tylko "portal" do piekła - zagramy? Ty zaczniesz i potem to obalisz a ja poczekam do roku i wyciągnę wnioski - na podstawie twojego umysłu jeśli go jeszcze będziesz posiadał. Jeśli przeżyjesz i będziesz się czuł dobrze to zjem KD :lol:

Taka głupia Tabliczka OuiJa powinna zostać już obalona przez ludzi oświeconych nie? Na tym forum oświeceni powinni się tym zająć - powinni to wziąć i napisać, że nic się nie stało albo się stało a oni złożyli tabliczkę w kostkę (odesłali ducha w zaświaty) i przeszli nad tym głupim zabobonem do racjonalności! Do puki ta głupia "tabliczka" w ten sposób nie zostanie obalona - doputy będą wymysły - Więc który pierwszy się podejmie dla nauki i zdrowego rozsądku wypróbować swoje mięśnie z tym pogaństwem?
Bohaterze - czekamy!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi