Jak wykonać seans spirytystyczny

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak wykonać seans spirytystyczny

Postautor: OneNight » 08 sie 2015, 22:28

Wiem jak to działa - to nie zależy ode mnie, ale kiedyś nie słyszano o samolotach, a dziś latamy nimi :)
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Nikita » 09 sie 2015, 09:47

Wazne jest tez aby przygotowac sie do takiego seansu, np poprzez medytacje i modlitwe. Oczyscic swoj umysl i nastawic sie pozytywnie od srodka aby nie przyciagnac jakiegos niskiego ducha. No i oczywiscie poprosic opiekuna duchowego o ochrone i pomoc.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: soldado » 09 sie 2015, 20:08

Pawełek pisze:Raczej realista. Nie słyszałem o takich przypadkach, by aż takie umiejętności dało się nabyć w późnym wieku. Szczególnie rzadkie jest połączenie kilku umiejętności jednocześnie. Mało jest takich mediów, ale istnieją. Możesz próbować, ale musisz pamiętać że nawet jeśli by Ci się udało coś osiągnąć, to na zawołanie z duchem "bezpośrednio" nie pogadasz.

,,Proście a będzie Wam dane'' - to cała tajemnica.
Trzeba ,,tylko'' umieć poprosić...
Mam to od około 6 lat.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Pawełek » 09 sie 2015, 20:47

Proś a będzie Ci dane. Pytanie czy udźwigniesz taki dar. On zmienia pewnie całe życie.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: soldado » 09 sie 2015, 20:53

Pawełek pisze:Proś a będzie Ci dane. Pytanie czy udźwigniesz taki dar. On zmienia pewnie całe życie.

Napisałeś krótko, ale naprawdę bardzo na temat.
Nieraz można udźwignąć ten dar, gdy jesteś zdesperowany....
Jesteś zdesperowany, aby zrobić coś, cokolwiek dobrego, bezinteresownego dla innego człowieka, bo... większość swojego życia wcześniej żyłeś inaczej.
Jesteś zdesperowany, aby się zmienić...
soldado
Moderator forum.

Postautor: OneNight » 09 sie 2015, 21:47

A czy Ty umiesz prosić? Jeśli tak, to czy mógłbyś nas nauczyć? To że mnie nayczysz wcale nie oznacza, że to zrobię, ale wolałbym wiedzieć.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 09 sie 2015, 21:52

Dlatego jestem zdania że wiele osób nie wie o co prosi :) Trzeba się nad tym poważnie zastanowić. Gdy otrzymasz taki dar, to co wtedy? Powiedzmy że chcesz pomagać innym ludziom, ale prędzej czy później Twoje otoczenie dowie się że "jesteś dziwakiem". W dzisiejszych czasach będziesz wytykany palcem, uznawany za chorego, możesz być odtrącony. To nie tylko zależy od nas jak się potoczy nasze życie po otrzymaniu takiego daru, ale także otoczenie. Lecz jestem pewny, że jeśli już ktoś go otrzyma, to dobre duchy pomogą mu ten ciężar udźwignąć.

Osobiście nie mam żadnych umiejętności, w każdym razie nie sprawdzałem żadnych u siebie, jednak darze podziwem osoby które jakiekolwiek mają, szczególnie kilka na raz, bo to wielkie jest brzemię.

OneNight, modlitwa. Proś a będzie Ci dane.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: soldado » 09 sie 2015, 21:55

OneNight pisze:A czy Ty umiesz prosić? Jeśli tak, to czy mógłbyś nas nauczyć? To że mnie nayczysz wcale nie oznacza, że to zrobię, ale wolałbym wiedzieć.

Nie mam zamiaru robić tutaj za nauczyciela.
Ten kto zechce, zrozumie, o czym piszę, a ten kto nie zrozumie, będzie to chciał wiedzieć, by zaraz to odrzucić, bo tak jest wygodnie...

6 lat temu mi to dosyć skutecznie wyszło, chociaż myślałem, że jestem do niczego.
soldado
Moderator forum.

Postautor: Pawełek » 09 sie 2015, 21:55

Żałujesz tego?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: soldado » 09 sie 2015, 21:58

Pawełek pisze:Dlatego jestem zdania że wiele osób nie wie o co prosi :) Trzeba się nad tym poważnie zastanowić. Gdy otrzymasz taki dar, to co wtedy? Powiedzmy że chcesz pomagać innym ludziom, ale prędzej czy później Twoje otoczenie dowie się że "jesteś dziwakiem". W dzisiejszych czasach będziesz wytykany palcem, uznawany za chorego, możesz być odtrącony. To nie tylko zależy od nas jak się potoczy nasze życie po otrzymaniu takiego daru, ale także otoczenie. Lecz jestem pewny, że jeśli już ktoś go otrzyma, to dobre duchy pomogą mu ten ciężar udźwignąć.

Osobiście nie mam żadnych umiejętności, w każdym razie nie sprawdzałem żadnych u siebie, jednak darze podziwem osoby które jakiekolwiek mają, szczególnie kilka na raz, bo to wielkie jest brzemię.

OneNight, modlitwa. Proś a będzie Ci dane.

Muszę przyznać, że masz ogromną wiedzę i myślę, że nie zdajesz sobie w całości z niej sprawy, bo ona jest w Tobie.
Każde medium bez wyjątku jest prowadzone przez Duchy Wyższe, dlatego nie powinniśmy się przejmować tym, co napisałeś wyżej.
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi