cthulhu87 pisze:Uwielbiasz wszystko kontestować i wszystko wydaje ci się proste. A jednak takie nie jest. Powiedz, dlaczego masz taką postawę wobec życia?
Bo wszystko jest naprawdę proste. Trzeba patrzyć na wszystko z całą prostotą ducha, a nic nie będzie dla ciebie tajemnicze/niewiadome/skomplikowane.
konrad pisze:Wydaje mi się, że nie znasz jeszcze na tyle filozofii spirytystycznej, by wypowiedzieć się tu tak kategorycznie. O wiele lepiej byłoby napisać "Nie wiem" albo "W książkach spirytystycznych, które przeczytałem, nic na ten temat nie znalazłem"... Spirytyzm jest dość obszerną dziedziną, więc chyba nikt na świecie nie mógłby wypowiedzieć się aż tak kategorycznie.
Ja mogę. Wszystko na czym bazujecie to zbiór poukładanych literek, które nijak (chyba polubię to słowo

) mają się do rzeczywistości. Ufacie bezgranicznie istotom, którym w żadnym wypadku nie można zaufać. Otwieracie się na energie i istoty, których nie znacie... dla mnie to strzelanie sobie w kolana. Wszystkie odpowiedzi są wewnątrz was, nie potrzebujecie nikogo i niczego, by je poznać.